Πορτογαλία

Διέφυγε και γύρισε στην Πορτογαλία ο Φονσέκα: «Αφήσαμε τα πάντα πίσω, ξέχασα ότι υπάρχει ποδόσφαιρο»

Κατάκοπος, ανακουφισμένος και συνάμα συντετριμμένος για τα όσα είδε ο Πάουλο Φονσέκα, που κατάφερε να φύγει από την Ουκρανία και να γυρίσει στην Πορτογαλία.

Μετά από μία... Οδύσσεια που διήρκησε τέσσερις μέρες και που περιλάμβανε περάσματα από Μολδαβία και Ρουμανία, ο Πάουλο Φονσέκα κατάφερε να επιστρέψει μαζί με άλλους συμπατριώτες του στην Πορτογαλία.

Ο άλλοτε τεχνικός της Σαχτάρ Ντόνετσκ και της Ρόμα, διέμενε μόνιμα στην Ουκρανία μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, όμως αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους λόγω της ρωσικής εισβολής.

Ο 49χρονος τεχνικός δήλωσε πως «τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Από τη μία κατάφερα να γλιτώσω την οικογένειά μου, από την άλλη αφήσαμε τα πάντα πίσω. Είναι δύσκολο να είσαι χαρούμενος μια τέτοια ώρα. Έχω μεγάλο δέσιμο με την Ουκρανία, εκεί ζούσα. Προφανώς είναι ανακούφιση, αλλά μου κόστισε να αφήσουμε τόσους ανθρώπους πίσω μας.

Το ταξίδι ήταν δύσκολο, όχι μόνο για όσα είδαμε, αλλά επειδή ήταν μεγάλο σε διάρκεια, δίχως σταματημό και πάντα με την αίσθηση του κινδύνου.

Η κίνηση ήταν ατελείωτη, στους σταθμούς δεν υπήρχε βενζίνη ή φαγητό. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα όσα γίνονται στην Ουκρανία, οι άνθρωποι εκεί υποφέρουν αλλά πολεμούν σκληρά για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Είδα μεγάλες λίστες με ανθρώπους που θέλουν να πάνε να πολεμήσουν. Πολλοί διάσημοι πήγαν, αυτό που συμβαίνει είναι μοναδικό. Θα είναι δύσκολο, αλλά νομίζω πως έχουν ήδη νικήσει τον πόλεμο.

Ξέχασα ότι υπάρχει ποδόσφαιρο αυτόν τον καιρό. Θέλω να επιστρέψω κάποια στιγμή, ίσως την επόμενη σεζόν. Αλλά ειλικρινά, αν υπάρχει κάτι που δεν σκέφτηκα αυτές τις μέρες, είναι το ποδόσφαιρο».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x