Champions League

Φορτσάτη Σέλτικ έριξε τριάρα στην Άντερλεχτ

Η Σέλτικ πήρε μια σπουδαία νίκη στις Βρυξέλλες με 3-0 και πήρε τεράστιο προβάδισμα για την κατάληψη της 3ης θέσης στον 2ο όμιλο απέναντι σε μια «χλωμή» Άντερλεχτ.

Η Σέλτικ ήταν καθηλωτική απέναντι σε μια νωθρή και ασύνδετη Άντερλεχτ και πήρε δίκαια τη νίκη με γκολ των Γκρίφιθς στο 38’, Ρόμπερτς στο 50’ και Σινκλαίρ στο 90+3’.

Το ματς δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει μέχρι το 30ο λεπτό, όταν η Σέλτικ άρχισε ν’ ανοίγει τον ρυθμό και ν’ απειλεί την εστία της Άντερλεχτ. Ο Εντσάμ έκανε εξαιρετική προσπάθεια στο 32’ για να υποχρεώσει τον Μπόεκς σε δύσκολη επέμβαση, όμως δεν είχε απάντηση στο 38’ όταν ο Εντσάμ έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον αριστερό διάδρομο, ο Τιέρνεϊ έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Γκρίφιθς λίγο μέσα από το σημείο του πέναλτι έκανε το 0-1. Η Άντερλεχτ προσπάθησε ν’ απαντήσει με τον Χανί, αλλά ο Γκόρντον είχε απάντηση για να κρατήσει το προβάδισμα για την ομάδα του.

Μια προσωπική προσπάθεια του Ρόμπερτς και η παρέμβαση του Εμπότζι διαμόρφωσαν το 0-2 για τους Σκωτσέζους πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους, με την Σέλτικ πλέον να παίρνει τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη. Οι Βέλγοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν με τον Χανί να έχει μια καλή στιγμή στο 57’, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 73’ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ απειλήσουν ξανά, αλλά ο Γκόρντον έκανε απίθανη επέμβαση σε προσπάθεια του Γκέρκενς. Εμπότζι και Γκρίφιθς είχαν από μια προσπάθεια, πριν μπει το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στις καθυστερήσεις ο Σινκλαίρ μετά από ασίστ του Εντσάμ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.



Οι συνθέσεις:

Άντερλεχτ: Μπόεκς, Ντεσχάχτ (57’ Στάντσιου), Σπάχιτς (44’ Εμπότζι), Γκέρκενς, Ονιεκούρου, Τσίπτσιου, Άπια, Τρέμπελ, Ντεντόνκερ, Τεόντορτσικ, Χανί (70’ Μπρούνο)

Σέλτικ: Γκόρντον, Σιμούνοβιτς, Ρόμπερτς (78’Φόρεστ), Μπράουν, Γκρίφιθς, Σινκλαίρ, Ρόγκιτς (65’ ΜακΓκρέγκορ), Μπογιάτα, Εντσάμ, Λούστιχ, Τιέρνεϊ

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου:

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν 3-0
(2’ Άλβες, 32΄ Καβάνι, 63’ Νεϊμάρ)
Άντερλεχτ – Σέλτικ 0-3
(38’ Γκρίφιθς, 50’ Ρόμπερτς, 90’+3’ Σινκλαίρ)

Η βαθμολογία:
1. Παρί Σεν Ζερμέν 6
2. Μπάγερν 3
3. Σέλτικ 3
4. Άντερλεχτ 0

Επόμενη αγωνιστική (3η):
Άντερλεχτ- Παρί Σεν Ζερμέν
Μπάγερν – Σέλτικ

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x