Stoiximan Super League

Φραντζέσκος στον ΣΠΟΡ FM: «Την Μεγάλη Τετάρτη θα δούμε το πραγματικό ντέρμπι»

Την άποψη πως σήμερα ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα κάνουν περισσότερο διαχείριση ενόψει του πρώτου ημιτελικού στο Κύπελλο Ελλάδας εξέφρασε ο Κώστας Φραντζέσκος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός σήμερα θα κάνουν περισσότερο διαχείριση και στους δύο ημιτελικούς για το Κύπελλο Ελλάδας θα δούμε το πραγματικό ντέρμπι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Φραντζέσκος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Πιστεύω ότι θα δούμε ένα ελεύθερο παιχνίδι, παρά τακτικής και μεγάλης σημασίας που θα είναι της Τετάρτης. Την Τετάρτη θα δούμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, στο οποίο θα προσέξουν και την τελευταία λεπτομέρεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής στην Κ16 του «τριφυλλιού» και αναφέρθηκε στις Ακαδημίες και στον τρόπο με τον οποίο εντοπίζουν κάποιο ταλέντο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Φραντζέσκος στην εκπομπή «Football Factory» του ΣΠΟΡ FM 94,6

Για το σημερινό ντέρμπι της Τούμπας: «Το σημερινό παιχνίδι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο έχουν τα δύο επόμενα για το Κύπελλο. Και οι δύο ομάδες θα κάνουν διαχείριση σε αυτό το παιχνίδι. Θέλουν και οι δύο να το κερδίσουν για το γόητρο, αλλά δεν θα στεναχωρηθούν και αν χάσουν κιόλας.

Πιστεύω ότι θα δούμε ένα ελεύθερο παιχνίδι, παρά τακτικής και μεγάλης σημασίας που θα είναι της Τετάρτης. Την Τετάρτη θα δούμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, στο οποίο θα προσέξουν και την τελευταία λεπτομέρεια».

Για τους αγώνες που θυμάται: «Ήταν παιχνίδια που πάντα υπήρχε ένταση και πάθος, πάρα πολύς κόσμος στο γήπεδο. Υπήρχαν κάποια παιχνίδια στην τούμπα, στα οποία στο τελευταίο πεντάλεπτο υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και υπήρχαν αγώνες που ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίζει».

Για το γκολ που βάζει στην κορυφή: «Δεν μπορώ να την απαντήσω με ένα φάουλ ή οτιδήποτε. Το καθένα έχει τη δική του σημασία. Το πιο δύσκολο ήταν μέσα στη Βοσνία με την Εθνική ομάδα».

Για το αν μπορεί να μάθει την εκτέλεση φάουλ στα νέα παιδιά, αφού ήταν μετρ στο συγκεκριμένο τομέα: «Προσπάθησα να το περάσω στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού που δουλεύω τα τελευταία χρόνια. Αν δω ένα παιδί να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Το έψαξα και είδα πως αν δεν έχεις γεννηθεί με ένα χάρισμα, δεν γίνεται να το μάθεις. Όμως υπάρχουν δύο – τρία παιδιά που το έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν αυτά τα παιδιά έχουν κάτσει να το δουλέψουν θα τα καταφέρουν».

Για τα ταλέντα του Παναθηναϊκού στην Κ16: «υπάρχει ταλέντο. Υπάρχουν πολλά παιδιά με πολύ καλό ταλέντο και η λεπτομέρεια μετά είναι στη διαχείριση από πλευράς του παιδιού, στο σημείο που θα γίνει επαγγελματίας. Τότε δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί μάνατζερ και τα ΜΜΕ δεν έπεφταν πάνω τους.

Τώρα όλοι είναι πάνω τους και είναι φυσιολογικό να τρελαίνεται ένα παιδί. Είναι καθαρά θέμα διαχείρισης και πρέπει να προφυλάσσεται από όλα αυτά. Πρέπει να είναι αφοσιωμένο σε ό,τι κάνει και να μην ξεφύγει από εκείνους που πέφτουν πάνω του. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι γονείς, περισσότερο προς το αρνητικό μέρος.

Όταν πηγαίνεις και χτίζεις την Ακαδημία σου πρέπει να τη στηρίζεις. Ο Ολυμπιακός μέχρι πρότινος δεν προωθούσε τα παιδιά του, τώρα το έκανε και είδαμε 4-5 νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι κάτι τυχαίο. Ο ΠΑΟΚ εδώ και μία τετραετία βγάζει παιδιά από την Ακαδημία. Ο Παναθηναϊκός το είχε και ελπίζω να κάνει το ίδιο και η ΑΕΚ. Όλες οι ομάδες το χρειάζονται.

Παντού υπάρχουν παίκτες ταλέντα και καλά παιδιά. Να σας πω την αλήθεια δεν μπορώ να πω ότι μία περιοχή συγκεκριμένη βγάζει ταλέντα. Εμείς έχουμε παιδιά από την Κρήτη και τη Βόρεια Ελλάδας. Ίσως να μην έχει φτάσει το μάτι μας εκεί που κάποιος δεν τους έχει δώσει πολύ μεγάλη προσοχή.

Για τη διαδικασία που ακολουθείται στον εντοπισμό ενός ταλέντου: «Όταν έχεις πληροφόρηση για ένα παιδί, οι σκάουτερ πηγαίνουν να το δουν στην ομάδα του, αφού σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στη δική σου ομάδα. Στέλνουμε εμείς τον άνθρωπό μας και βλέπει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε ανάλογα με την ηλικία του. Στη συνέχεια, τον φέρνουμε στην ομάδα και τον δοκιμάζουμε με τις δικές μας ασκήσεις. Δεν θα έρθει μόνο για μία δοκιμή 3-4 ημερών, αλλά 3-4 φορές μέσα σε έναν χρόνο. Ένα παιδί αλλάζει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, όσο περνούν οι μέρες και η εκπαίδευσή του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x