Stoiximan Super League

«Φρέναρε» τον Άρη ο Πανιώνιος!

Το νικηφόρο σερί τριών αγωνιστικών του Άρη διέκοψε ο Πανιώνιος, με τον Τσιλούλη να ισοφαρίζει το γκολ του Ματίγια για το τελικό 1-1. Από το 11’ με δέκα λόγω εγκληματικού φάουλ του Μπάσα οι «κίτρινοι».

«Φρένο» του Πανιωνίου στον Άρη!

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου εκμεταλλεύτηκε μία από τις λιγοστές καλές της στιγμές στο ματς και με γκολ του Τσιλούλη (56’) έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Κλέανθης Βικελίδης» (1-1). Ανώτερος σε όλο το ματς ο Άρης, είχε προηγηθεί με μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ματίγια (48’), γκολ στο οποίο φέρει ευθύνη ο Κότνικ!

Με δέκα παίκτες από το 11ο λεπτό οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Μπάσα, ο οποίος πήγε να... κόψει την καριέρα του Μακσίμοβιτς. Είχαν περισσότερες καλές ευκαιρίες και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά τους στην έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι.

«Φωνάζει» για δύο φάσεις ο Άρης αλλά μάλον δεν έχει δίκιο. Η πρώτη είναι στο γκολ του Πανιωνίου για χέρι στο κοντρόλ του Τσιλούλη πριν πλασάρει αλλά από τα ριπλέι δεν ήταν ξεκάθαρα, ενώ στο 84ο λεπτό ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μακρύλλου, το οποίο ήταν κολλημένο στο σώμα του.

Στο +2 από τον έκτο Παναθηναϊκό αλλά και στο -6 από τον τέταρτο Ατρόμητο πλέον ο Άρης, με τον Πανιώνιο να παίρνει και αυτός έναν βαθμό και να βρίσκεται μία νίκη μπροστά από τον ΠΑΣ Γιάννινα και την θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

To ματς



Με διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα μπήκε ο Άρης. Οι «κίτρινοι» το κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, έπαιζαν ορθολογικά και προσπαθούσαν με στρωτό ποδόσφαιρο να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του Πανιωνίου. Ωστόσο, τα πλάνα του Σάββα Παντελίδη «καταστράφηκαν» μόλις στο 11’ όταν ο Μπάσα με μια αψυχολόγητη και... δολοφονική ενέργεια, αποβλήθηκε σωστά από τον Κουτσιαύτη καθώς πήγε να «κόψει» το ποδόσφαιρο από τον Μακσίμοβιτς, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα από τον αγωνιστικό χώρο.

inner

Ο Άρτσε πήρε τη θέση του Μακσίμοβιτς, ο Πανιώνιος έπαιζε με παίκτη παραπάνω αλλά και πάλι η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν μπορούσε να φανεί απειλητική. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την μοναδική και καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με την συμπλήρωση μισής ώρας. Μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ματέο Γκαρσία και γύρισμα στην περιοχή, ο Λάρσον έγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε το διαγώνιο τελείωμα, με τον Κότνικ να διώχνει εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, πάντως, ο Ντουρμισάει έπιασε φοβερό σουτ αλλά ο Κουέστα με ωραία επέμβαση δεν του επέτρεψε να σκοράρει.

inner

Με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη βρήκε το γκολ (48’) παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο και έβαλε... φωτιά στην κερκίδα! Ο Ματίγια με έξυπνη εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια και αριστερά, νίκησε τον Κότνικ που έκανε τραγική εκτίμηση στην φάση, «πνίγοντας» το γκολ! Ο Άρης είχε πάρει αυτό που άξιζε, είχε πάρει ψυχολογία και έδειχνε να ελέγχει το ματς. Οκτώ λεπτά μετά, όμως, ήρθε η απάντηση των φιλοξενούμενων με... καραμπόλα. Μετά από σουτ του Μακρύλλου και σύγχυση στην άμυνα των «κίτρινων», ο Τσιλούλης κατέβασε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

inner

inner

Το γκολ αυτό δεν έδειξε να πτοεί τους γηπεδούχους που πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα και παρότι ήταν εμφανώς πιο κουρασμένοι από τους αντιπάλους τους αφού έπαιζαν από το 11ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, πίεζαν να βρουν το γκολ της νίκης. Είχαν δύο καλές τελικές, μία το σουτ του Λάρσον στο 61’ που δεν βρήκε εστία, ενώ στο 72ο λεπτό οι Θεσσαλονικείς έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με το φαλτσαριστό σουτ του Ματίγια, με τον Κότνικ να παίρνει το... αίμα του πίσω, κρατώντας το 1-1 που παρέμεινε μέχρι το φινάλε παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι σε χέρι του Μακρύλλου, το οποίο ήταν κολλημένο στο σώμα του.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης (68’ Φετφατζίδης), Ροζ, Κορχούτ, Μπάσα, Mατίγια, Ματέο (64’ Βέλεθ), Τόνσο (77’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Λάρσον.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κόσιτς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς (14’ Άρτσε), Μακρύλλος, Τσιλούλης (87’ Καμαρά), Σιντι Αλι (80’ Σπιριντόνοβιτς), Ντουμιρσάϊ.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιάυτης (Άρτας)
Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νίας), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)
Τέταρτος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

Γήπεδο: «Κλέανθης Βικελίδης»

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x