Stoiximan Super League

«Φρένο» σε Αστέρα από Παναιτωλικό!

Σερί ήταν και πάει... Ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Παναιτωλικού (0-0) και μπήκε τέλος στο... τρελό σερί νικών που «έτρεχε» το τελευταίο διάστημα!

«Γκρέμισε» το στόχο του Αστέρα Τρίπολης για περαιτέρω… αναρρίχηση ο Παναιτωλικός!

Με ξεκάθαρο αμυντικογενές πλάνο, οι Αγρινιώτες πήραν το 0-0 μέσα στην Τρίπολη κι έβαλαν τέλος στο σερί πέντε νικών των Αρκάδων στη Σούπερ Λίγκα.

Πολύ μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι, με την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να έχει την υπεροχή, να φτιάχνει 2-3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες, αλλά να μην μπορεί να λύσει το... γόρδιο δεσμό. Κάπως έτσι «έπιασε» και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον πέμπτο Πανιώνιο (ματς λιγότερο).

Από την άλλη, τα «καναρίνια» πήραν αυτό για το οποίο κατέβηκαν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», παίρνοντας απόσταση τεσσάρων βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Αποβλήθηκε λίγο πριν το φινάλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο -εξαιρετικός σήμερα- Μπεχαράνο.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις καλύτερες φάσεις του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Ικανοποιητικό το τέμπο της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά, με τον Αστέρα να έχει, αναμενόμενα, την υπεροχή απέναντι στον Παναιτωλικό, προσπαθώντας να τον κλείσει στα καρέ του. Ο Μανιάς απείλησε για πρώτη φορά στο 8’, αλλά ο Κυριακίδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την κεφαλιά του Έλληνα φορ, ενώ από την άλλη οι Αγρινιώτες είχαν να επιδείξουν ένα μακρινό σουτ του Μάρκος Πάουλο, με τη μπάλα να φεύγει λίγα μέτρα άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Χάβου οχυρωνόταν ακόμη περισσότερο στα μετόπισθεν, αλλά… εκεί είναι που οι γηπεδούχοι έβγαλαν την πρώτη μεγάλη τους φάση. Στο 22’, λοιπόν, ο Καλτσάς έπιασε διαγώνιο σουτ από κοντά, ο Κυριακίδης ήταν «απενεργοποιημένος», αλλά ο Μπεχαράνο με… αυτοθυσία, έσωσε στη γραμμή και κράτησε το 0-0. Το τελευταίο «κομμάτι» του πρώτου μέρους κύλησε… σχεδόν εφιαλτικά. Ο σωστά στημένος Παναιτωλικός μπλόκαρε κάθε ανάπτυξη του Αστέρα, με τον Ινσάλδο να χάνει την… ορμή με την οποία είχε μπει στο ματς και τους Καλτσά-Τόνσο-Μανιά να… βγάζουν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, υποπίπτοντας σε πολλά λάθη.

Ο Χάβος έριξε στο ματς τον Κλέσιο αντί του Μαρκόφσκι, προκειμένου να δώσει… κάποια πνοή επιθετικά, με τον Αστέρα, πάντως, να συνεχίζει να έχει την υπεροχή και στο 57’ να φτάνει μία… ανάσα από το γκολ! Μετά από αντεπίθεση, ο Καλτσάς έστρωσε στον Τόνσο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη, αλλά το καθυστερημένο κοντρόλ του, έδωσε την ευκαιρία στον πορτιέρε του Παναιτωλικού να του κλείσει το… δρόμο και με εντυπωσιακή επέμβαση με τα πόδια να βγάλει το τετ-α-τετ! Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους στη σκακιέρα: Από τη μία ο Παντελίδης για να οδηγήσει την ομάδα του σε ένα... χρυσό γκολ, από την άλλη ο Χάβος για να «κλειδώσει» το βαθμό της ισοπαλίας. Τα λεπτά περνούσαν δίχως φάσεις, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά μετά το 60' και τους Αρκάδες να έχουν μία φλύαρη υπεροχή, την οποία επ' ουδενί δεν μπορούσαν να πετουσιώσουν σε... κάτι καλό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Αστέρας ανέβασε στροφές και πίεσε για το 2-1... Όταν, μάλιστα, στο 85' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο εξαιρετικός σήμερα Μπεχαράνο, η πίεση έγινε ακόμη πιο ασφυκτική. Και βγήκε η μεγάλη φάση, αλλά δεν απέδωσε καρπούς. Κι αυτό γιατί στο 88' ο Τσοκάνης πήρε τη... μπουκιά από το στόμα του Δουβίκα, καθώς ο νεαρός φορ καθυστέρησε ελαφρώς και δεν πρόλαβε να εκτελέσει σχεδόν εξ επαφής!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (76’ Δουβίκας), Τόνσο, Ινσάλδο (69’ Μαντίντα), Μανιάς

Στον πάγκο του Αστέρα: Τσίφτσης, Σελίν, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Μπέρτος

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Μιχάι, Μύγας, Ρότσα (63’ Τσοκάνης), Μοράρ, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ (85’ Μαρινάκης), Μαρκόφσκι (46’ Κλέσιο), Ρόσα

Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Τσέναμο, Βασιλούδης, Βακράκος, Μόρας

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Διαιτητής: Μπλάνας
Βοηθοί: Αλεξέας, Κωνστάντιος


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x