Stoiximan Super League

Φτιάχνει ΠΑΟΚάρα ο Ίβιτς!

Εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς κόντρα στην πρωταθλήτρια Βελγίου, Μπριζ, καθώς επικράτησε (2-0) με γκολ των Κουλούρη (70’),Πέλκα (80’). Εντυπωσίασε ο Κάμπος ως δεξί εξτρέμ, θετικός και ο Μάτος.

Κάτι καλό φαίνεται ότι χτίζεται στον ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς.

Στο πρώτο –επί της ουσίας- φιλικό της σεζόν, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν δίκαια βάσει της εικόνας της αναμέτρησης, της πρωταθλήτριας Βελγίου 2-0, με τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση να έρχονται στο β’ μέρος με σκόρερ τους Κουλούρη (70’) και Πέλκα (80’) που πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα.

inner

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς προσαρμόστηκε σε διαφορετικά αγωνιστικά στυλ που προέκυψαν μεταξύ του α’ και β’ ημιχρόνου και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά κόντρα στους Βέλγους, που είναι σαφώς πιο μπροστά σε επίπεδο ετοιμότητας, ενώ φάνηκε ότι όσα δουλεύει ο Σέρβος στις προπονήσεις, βγαίνουν και σε φουλ ανταγωνιστικό επίπεδο στα ματς.

Σε ό,τι αφορά την ατομική απόδοση των παικτών, εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε ο Τζαλμά Κάμπος που ήταν άτυχος, καθώς είχε δύο δοκάρια, ενώ θετικός και με πολλές προωθήσεις ήταν και ο παρτενέρ του στο δεξί άκρο, Μάτος. Από τους παλιούς, Ροντρίγκες, Πέλκας ήταν επίσης ουσιαστικοί, ενώ στα θετικά προσμετρείται το γεγονός ότι ο Κουλούρης βρήκε και σε αυτό το φιλικό δίχτυα.

Το ματς



Σε θεωρητικό επίπεδο κατά τη διάρκεια των φιλικών ματς, οι ομάδες εμφανίζονται νωχελικές και επηρεασμένες από την υψηλή ένταση των συνεχόμενων προπονήσεων της προετοιμασίας, αλλά αυτό δεν ίσχυσε σε καμία περίπτωση στο ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ.

Κι αν για τους Βέλγους είναι δεδομένο ότι πρέπει να «τρέξουν», αφού το πρωτάθλημα της χώρας τους αρχίζει στα τέλη Ιουλίου, για τον ΠΑΟΚ που έδινε το δεύτερο φιλικό και ουσιαστικά το πρώτο σοβαρό τεστ, μόνο αναμενόμενη δεν ήταν η σούπερ θετική εικόνα του στο α’ ημίχρονο.

inner

Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς έδειξαν ένα πολύ οργανωμένο σύνολο με αγωνιστικό προσανατολισμό, που έφτανε πολύ ορθολογικά στην αντίπαλη περιοχή και όπως ήταν αναμενόμενο αυτό έφερε πολλές φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, και μάλιστα με διάφορους τρόπους.

Στο 6’ ο Περέιρα κυνήγησε το λάθος της άμυνας των Βέλγων, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν άστοχο, ενώ στο 12’ η μπάλα έφτασε στη δεξιά πτέρυγα που βρισκόταν ο Κάμπος, αλλά ο Μυστακίδης που έγινε αποδέκτης της σέντρας αστόχησε εντελώς αμαρκάριστος.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, όπως στο 15’ με τον Λέοβατς από την μπαλιά τουΤζαβέλλα και στο 16’ με σουτ του Κάμπος, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία του α’ μέρους την έχασε και πάλι ο Ανγκολέζος, όταν στο 27’ έπιασε το βολέ στην κίνηση από απομάκρυνση του Κάμπος, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.

Ωστόσο, θα ήταν απίθανο να ήταν όλα τέλεια στην εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ, αφού την ίδια ώρα δέχθηκε και αρκετές φάσεις από τους Βέλγους, που είχαν τους ποιοτικούς Ιζκέρντο και Φόσεν στη γραμμή κρούσης. Στο 13’ η ομάδα του Πρεντόμ είχε δοκάρι σε σουτ του Στορμ και δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των Φόσεν και Ιζκέρντο να νικηθούν από τον Γλύκο, που πραγματοποίησε σπουδαία διπλή επέμβαση.

inner

Στο 34’, μάλιστα, η Μπριζ είχε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία με τον πολύπειρο Σίμονς να εκμεταλλεύεται τα συνεχόμενα λάθη των Πούγγουρα και Γλύκου, αλλά το πλασέ του βρήκε εκ νέου το δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε μια διαφορετική υπόθεση, καθώς ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Βλάνταν Ίβιτς δοκίμασε νέα πρόσωπα και πράγματα, παρ’ όλα αυτά το ματς ήταν εξ ολοκλήρου στα πόδια των παικτών του «Δικεφάλου» και δεν κινδύνευσε στο παραμικρό.

Αντίθετα, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ προστέθηκε μεγαλύτερη ουσία και παράλληλα τα εξτρέμ του (Ζάιρο, Κάμπος, Ροντρίγκες) απέδειξαν ότι θα είναι η μεγάλη του δύναμη. Στο 58’ ο Ανγκολέζος είδε ακόμα μια προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι σε σέντρα-σουτ που επιχείρησε, αλλά τα γκολ δεν άργησαν να έρθουν.

inner

Συγκεκριμένα, σε μια άψογη αντεπίθεση στο 70’ που άρχισε από τα πόδια του Γιαννούλη και «ξεδιπλώθηκε» από τον Ροντρίγκες, η μπάλα έφτασε στην καρδιά της περιοχής των Βέλγων και ο Κουλούρης με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Το καλύτερο, όμως, το φύλαξε ο Πέλκας για το τέλος και συγκεκριμένα στο 80’, αφού έκανε άνω-κάτω τα αμυντικά χαφ των Βέλγων, με ένα δεξί μυτάκι «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, γράφοντας το τελικό 2-0 ως τον τέλειο επίλογο σε μια εμφάνιση που άφησε πολλές υποσχέσεις.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:



ΠΑΟΚ: Γλύκος (46’ Βελλίδης), Μάτος (46’ Κίτσιου), Πούγγουρας (46’ Μαλεζάς), Τζαβέλλας (61’ Κρέσπο), Λέοβατς (61’ Γιαννούλης), Τσίμιροτ (61’ Κοροβέσης), Τζιόλης (46’ Χαρίσης), Περέιρα (46’ Πέλκας), Μυστακίδης (46’ Ροντρίγκες), Κάμπος (61’ Ζάιρο), Αθανασιάδης (61’ Κουλούρης)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x