Stoiximan Super League

Φυλακούρης στον ΣΠΟΡ FM: «Ωκεανός χωρίς άκρες ο Λουκανίδης»

Ανεπανάληπτος ως άνθρωπος και ποδοσφαιριστής ήταν ο Τάκης Λουκανίδης, όπως δήλωσε ο Τότης Φυλακούρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μετά την ξαφνική απώλεια του βετεράνου άσου του Παναθηναϊκού.

Το μεγαλείο του Τάκη Λουκανίδη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 81 ετών, εξύμνησε ο Τότης Φυλακούρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» ανέφερε πως ο εκλιπών ήταν ανεπανάληπτος ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής, ενώ αποκάλυψε και ένα άγνωστο περιστατικό όταν του είχε πει στο ξενοδοχείο πως θα παίξει για πρώτη φορά με την «πράσινη» φανέλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τότης Φυλακούρης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Βάϊο Τσούτσικα

«Όταν υπέγραψα στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 12 ετών και είδα την προπόνηση της ομάδας με παίκτες όπως ο Λουκανίδης, ο Δομάζος και ο Παπαεμμανουήλ, ξεχώριζε το ταλέντο του Δομάζου αλλά και η πληρότητα του μεγάλου Λουκανίδη που έπαιζε ξυπόλυτος και έβαζε στοίχημα. Έπαιζε από τερματοφύλακας ως σέντερ φορ.

Στο πρώτο παιχνίδι που με κάλεσε ο κ. Μπόμπεκ, μας έβαλε στο ίδιο δωμάτιο. Μου έκανε εντύπωση πως κάπνιζε και μου είπε πως θα παίξω εγώ την επόμενη μέρα. “Δεν νιώθω καλά και είπα στον προπονητή να βάλει εσένα στη θέση μου”. Και έτσι έγινε την επόμενη μέρα. Είμαι ευγνώμων.

Ο Τάκης ήταν ένας ωκεανός χωρίς άκρες. Ήταν ανεπανάληπτος. Είναι κάτι που λείπει σήμερα. Ήταν ένας άνθρωπος, ένας ποδοσφαιριστής που τον ζητούσαν η Μίλαν, η Γιουβέντους και τον πήραμε με πλάγιο τρόπο στον Παναθηναϊκό. Αν ρωτήσετε τον Δομάζο θα σας πει τα ίδια πράγματα.

Υπήρχε ο σεβασμός και αναγνωρίζαμε την ανωτερότητα του άλλου. Και ο αδερφός του ο Θανάσης, ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Ήξερε τι να κάνει με την μπάλα, η μεταβίβασή του ήταν 30 – 40 μέτρα. Ήταν και καλός άνθρωπος, είχε βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο. Είχε το ατύχημα με το γιο του... Μακάρι οι νέοι άνθρωποι να βάζουν και να βλέπουν παλιούς παίκτες όπως ήταν ο Λουκανίδης. Ήταν γλυκομίλητος και πάντα χαμογελαστός. Τι να πω, έπεσα από τα σύννεφα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x