Ελλάδα

Φύσσας στον ΣΠΟΡ FM: «Έχει επανέλθει ο ενθουσιασμός στον κόσμο της Εθνικής»

Για την απόφασή του ριχθεί στη μάχη της πολιτικής μίλησε ο Τάκης Φύσσας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της Εθνικής μετά την περίοδο του Φερνάντο Σάντος μέχρι σήμερα.

Αποφασισμένος να προσφέρει στο ποδόσφαιρο ανεξάρτητα αν θα μπορέσει να εκλεγεί βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες εκλογές δήλωσε ο Τάκης Φύσσας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο επικεφαλής των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να ασχοληθεί άμεσα με την πολιτική, ενώ φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει για το αυριανό ματς της Ελλάδας κόντρα στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βασικός αριστερός μπακ της ομάδας του 2004 σημείωσε για την εποχή που ακολούθησε μετά τη θητεία του Φερνάντο Σάντος, πως τότε ήταν μία περίοδος που οι ομάδες προσπαθούσαν να μπουν μέσα στην οικογένεια της Εθνικής.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα των όσων είπε ο Τάκης Φύσσας στην εκπομπή «Αντεπίθεση» και τους Βάιο Τσούτσικα, Βασίλη Βέργη:

Για το ματς με την Ιταλία:
«Όλοι περιμένουμε τα παιχνίδια της Εθνικής. Προσωπικά με μεγάλη αγωνία. Πρέπει να έχουν στόχο το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα, λοιπόν, η Ιταλία. Έχει επανέλθει και ο ενθουσιασμός στον κόσμο. Αγωνιστικά έχει δείξει ότι έχει βρει μια καλή τακτική με τον προπονητή».

Για το αν το ΟΑΚΑ είναι αντικίνητρο για τους παίκτες: «Πρέπει να λειτουργήσει ακριβώς το αντίθετο. Δεν πρέπει να λειτουργήσει ανασταλτικά. Πρέπει οι παίκτες να θελήσουν να δείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν με κάθε συνθήκη. Δυστυχώς, βλέπουμε την Εθνική ομάδα να μην έχει μία κανονική έδρα και μάλιστα πολλές φορές είναι ανεπιθύμητη. Στην ομάδα υπάρχουν πλέον ο Άγγελος Μπασινάς και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος που είναι παιδιά από το Euro και μπορούν να μιλήσουν για πολλά στους παίκτες».

Για τη φουρνιά των Ελλήνων και αν γίνεται σωστή αξιοποίηση με αφορμή ένα εξαιρετικό γκολ του πιτσιρικά του Παναθηναϊκού, Καρβούνη: «Τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι στην Ακαδημία, έχω μιλήσει πολλές φορές για τη νοοτροπία που σας είπα. Αυτό θα τους οδηγήσει μαζί με την εκπαίδευσή τους, μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν Έλληνες με ταλέντο. Πολλές φορές μέσω των social media αποπροσανατολίζονται, αλλά προσπαθούμε να τους διατηρούμε αφοσιωμένους, ώστε πρώτα από όλα να γίνεις ένας σωστός άνθρωπος. Χάθηκαν πολλά ταλέντα, επειδή το μυαλό δεν ήταν συγκεντρωμένο».



Για το αν έπρεπε να αξιοποιηθούν μαζικά παίκτες από το Euro 2004: «Από τότε που ήμουν κι εγώ στην Εθνική, υπήρχαν παιδιά από το 2004. Τα όσα είχαν με τον Καραγκούνη κλπ, φάνηκε η ταυτότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυσκολευτήκαμε να ξαναβρούμε την ταυτότητά μας. Χάθηκε η οικογένεια που είχαμε δημιουργήσει. Ήταν η εποχή τέτοια και τότε προσπαθούσαν οι ομάδες να μπουν μέσα στην Εθνική».

Για το αν θα συνεχίσει να είναι στον Παναθηναϊκό ή γενικά στο ποδόσφαιρο αν εκλεγεί βουλευτής: «Η αλήθεια είναι ότι δουλεύω από 7 χρονών, όταν πήγα στον Πανιώνιο. Μέχρι και σήμερα είμαι στο ποδόσφαιρο. Η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό, την εθνική Ελλάδας και τον Πανιώνιο, θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου».

Γιατί αποφάσισε να πολιτευθεί: «Είμαι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική. Μου αρέσει να εκτίθεμαι, να εξελίσσομαι ως άνθρωπος, θέλω να προσφέρω. Έχω λάβει μεγάλη αγάπη όπως και άλλα τα παιδιά του 2004. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω τον αθλητισμό μέσω της πολιτικής. Να βοηθήσω τα παιδιά μας. Γιατί να γίνεται ο τελικός με άδεια γήπεδο; Είτε εκλεγώ είτε όχι, θα συνεχίσω να προσπαθώ να προσφέρω».

Για το αν είναι βαρύ να πέσει η ευθύνη της επόμενης μέρας του Παναθηναϊκού στους νεαρούς παίκτες: «Είναι πολύ βαρύ να πέσει όλη η ευθύνη στα παιδιά. Το καλό είναι ότι οι αρμόδιοι δεν το βλέπουν έτσι. Θα έρθουν κάποιοι ξένοι παίκτες. Υπάρχουν κάποιοι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Είμαι περήφανος για αυτούς και τη δουλειά που γίνεται. Θα δείτε ότι πάνω από 6 ή 7 ποδοσφαιριστές που θα παίξουν και όχι μόνο στον Παναθηναϊκό. Είμαι σίγουρος για αυτούς».

Για το περίφημο ματς με την Ισπανία με τον Χοακίν στο Euro 2004: «Βλέπω ακόμα και σήμερα τα όργια που κάνει ο Χοακίν. Ωστόσο, πρέπει να θυμηθούμε ότι στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε ο Ετσεμπερία και στο δεύτερο μπήκε ο ξεκούραστος Χοακίν και λίγο με ταλαιπώρησε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x