Stoiximan Super League

Φυτανίδης: «Το περσινό πάθημα, μας έχει γίνει μάθημα»

Μόνο το πρώτο βήμα για την πρόκριση πραγματοποίησε ο Ατρόμητος με τη νίκη του στη Σουηδία, όπως δήλωσε ο Σωκράτης Φυτανίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6, προσθέτοντας ότι οι πανηγυρισμοί έχουν ήδη τελειώσει.

Χαμηλούς τόνους πρέπει να κρατήσει ο Ατρόμητος εν όψει του δεύτερου αγώνα με την ΑΪΚ Στοκχόλμης στο Περιστέρι, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Ο αρχηγός των «κυανολεύκων» τόνισε ότι κανείς στην ομάδα δεν επιτρέπεται να εφησυχαστεί, αφού το περσινό πάθημα των αγώνων κόντρα στη Σεράγεβο έχει γίνει μάθημα και δεν πρέπει να αφεθεί καμία ελπίδα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης να ελπίζει μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Παράλληλα, εστίασε στην προετοιμασία που είχε πραγματοποιήσει ο Ατρόμητος για το ματς κόντρα στους Σουηδούς, τονίζοντας όλο το πλάνο που είχε στο μυαλό του ο τεχνικός της ομάδας, Μιχάλης Γρηγορίου, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωκράτης Φυτανίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Βαγγέλη Νεραντζιά:

Για το αν η πρόκριση είναι τυπική υπόθεση μετά το χθεσινό 1-3 στη Σουηδία:
«Είναι μόνο το πρώτο βήμα και ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι. Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό σκορ. Αντιμετωπίζαμε μια πιο έτοιμη ομάδα που είχε και πολύ καλό ρυθμό ειδικότερα εντός έδρας. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από το πρώτο βήμα. Έχουμε μπροστά μας ένα δεύτερο παιχνίδι και πρέπει στο Περιστέρι να αγωνιστούμε με πειθαρχία, με μυαλό και πάθος για να μην έχουμε το πάθημα των προηγούμενων ετών».

Για το αν το πλάνο του Ατρόμητου ήταν να εξελιχθεί κατά αυτό τον τρόπο το παιχνίδι:
«Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο σχεδιάζεις πράγματα. Άλλες φορές βγαίνουν, άλλες όχι. Εμείς, όμως, όλο αυτό το διάστημα είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Βγάλαμε πολλούς αυτοματισμούς για την περίοδο που βρισκόμαστε. Είναι δύσκολο μέσα σε 25 μέρες που έχουμε κάνει προετοιμασία να διεκδικεί μια ομάδα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Στοχεύσαμε να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα ματς, αλλά χωρίς να αφήσουμε το αγωνιστικό πλάνο που έχουμε για όλη τη σεζόν. Δείξαμε ότι η δουλειά που έχουμε κάνει βγαίνει γήπεδο και θα συνεχίσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι δυνατόν περισσότερο».


Για τη νέα ομάδα που ετοιμάζεται στο Περιστέρι με τους Γοδόι, Ουσέρο:
«Είναι πολύ θετικό ότι είμαστε πολλοί παίκτες μαζί για πολλά χρόνια. Το μόνο που χρειαζόμαστε κάθε χρόνο είναι κάποιες προσθήκες. Οι μεταγραφές που έγιναν είναι στοχευμένες κινήσεις με παίκτες που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δουλεύουμε καλά με τον coach, έχουμε ένα δέσιμο σημαντικό για τον λίγο χρόνο που είμαστε μαζί.

Ακολουθήσαμε το πλάνο του κάτα γράμμα στο χθεσινό ματς και μας βγήκε. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί η τακτική φάνηκε ότι ήταν σωστή και ότι αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις, αποδίδουν και στους αγώνες.

Τα προηγούμενα χρόνια, παρά τα σημαντικά διπλά που κάναμε όπως με τη Σεράγεβο δεν είχαμε καλή διαχείριση. Το πάθημα, όμως, έχει γίνει μάθημα. Υπάρχει πλέον η εμπειρία. Υπάρχει όρεξη και δίψα για ποδόσφαιρο και για να πάμε πιο ψηλά»
.

Για το αν περίμενε αυτή την αγωνιστική εικόνα από την ΑΪΚ:
«Είναι μια ομάδα που έχει ρυθμό και είναι πιο έτοιμη από μας. Ξέραμε πού να χτυπήσουμε και πού να προσέξουμε τους δυνατούς της παίκτες. Ήταν σημαντικό στοιχείο πώς να προετοιμαστούμε και πώς να παρουσιαστούμε. Ξέραμε σχεδόν τα πάντα για την ΑΪΚ. Δώσαμε μεγάλη σημασία στα βίντεο που είχαμε δει για τον αντίπαλο.

Αποδείχθηκε ότι δεν παίζουν μπάλα τα brand name και όσα συζητάμε πριν από έναν αγώνα, αλλά ότι όλα παίζονται στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν 90 λεπτά συγκεντρωμένοι. Όταν έπρεπε να τους πιέσουμε τους πιέσαμε, όταν έπρεπε να τους δώσουμε χώρο, τους δώσαμε και έτσι φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα».


Για το αν τους υποτίμησε η ΑΪΚ Στοκχόλμης:
«Δεν νομίζω ότι στην Ευρώπη μπορεί κάποιος να υποτιμήσει κάποιον. Πριν από το παιχνίδι με την ΑΪΚ, δώσαμε δύο φιλικά. Παίξαμε ένα δυνατό ματς στην Τουρκία, μας ξύπνησε, μας έβαλε στο κλίμα.

Ήταν ένα στοχευμένο φιλικό με ομάδα που παίζει το ίδιο σύστημα, με 4-4-2. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ήταν μία στοχευμένη επιλογή. Κάποια πράγματα είναι θέμα δουλειάς. Ό,τι κάνουμε είναι δουλεμένο. Έχουμε πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα και απομένει το δεύτερο ματς. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε και πρέπει να πάμε βήμα-βήμα»
.

Για τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη:
«Αυτό δείχνει ότι οι ελληνικές ομάδες δουλεύουν. Και ο Παναθηναϊκός έπαιζε με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και με 10 παίκτες από πολύ νωρίς, αλλά κατάφερε να νικήσει, ενώ και ο ΠΑΟΚ είχε σε όλο τον αγώνα παίκτη λιγότερο και τελικά νίκησε».

Για το αν θα είχε την ίδια αντίδραση με τον Βίτορ στη φάση της χθεσινής αποβολής:
«Κάθε ποδοσφαιριστής σκέφτεται διαφορετικά. Πρόκειται για στιγμιαία αντίδραση. Δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν παίκτη από μια άτυχη στιγμή. Ο Βίτορ έχει δείξει ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης όλα αυτά τα χρόνια και έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα του δεν το πλήρωσε. Δεν πρέπει να στιγματιστεί από μια φάση».

Για τις προσωπικές του επιλογές στην καριέρα του:
«Όλες οι επιλογές μου είναι συνειδητές. Το ότι βρίσκομαι σε ένα σύλλογο που παρέχει σε έναν ποδοσφαιριστή τα πάντα, χωρίς να χρειαστεί να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο είναι σημαντικό. Έχει ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και μια διοίκηση που μας προσφέρει τα πάντα και δεν αφήνει να μας λείψει τίποτα.

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που σε αγαπούν και σε εμπιστεύονται. Όντως παλιότερα υπήρξαν συζητήσεις με ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στο τελικό στάδιο. Τις διαπραγματεύσεις τις χειρίζεται αποκλειστικά ο ατζέντης μου. Είμαι σε έναν σύλλογο που πρωταγωνιστεί και κάθε χρόνο προοδεύει».


Για την εθνική ομάδα και ότι ίσως δεν καλείται, επειδή αγωνίζεται στον Ατρόμητο:
«Ίσως να παίζει και αυτό το ρόλο του. Ωστόσο, στη θέση μου υπάρχουν σημαντικοί ποδοσφαιριστές και είμαι συνειδητοποιημένος. Πιστεύω, όμως στον εαυτό μου και πάντα αγωνίζομαι για το καλύτερο δυνατό».

Για την ανταπόκριση του κόσμου του Ατρόμητου:
«Πρέπει να αναλογιστούμε πού βρίσκεται η χώρα σε οικονομικό επίπεδο. Το ποδόσφαιρο για πολύ κόσμο έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Κατά δεύτερον πρέπει και εμείς να τραβήξουμε τον κόσμο στο γήπεδο με την εικόνα μας και με τα αποτελέσματά μας».

Για τη φάση του πέναλτι:
«Στη φάση του πέναλτι δεν έχει καταλάβει κανείς τι έχει σφυρίξει ο διαιτητής. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τη φάση και μου δίνει μια κίτρινη κάρτα, επειδή όπως μου είπε ως αρχηγός δεν συγκράτησα τους συμπαίκτες που διαμαρτύρονταν. Βλέπουμε ότι δίνονται και στην Ευρώπη τέτοια σφυρίγματα, όχι μόνο στην Ελλάδα και πρέπει να το πούμε κι αυτό γιατί πολλά πράγματα παρεξηγούνται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x