Stoiximan Super League

Για αυτό θέλει βασικό τον Σισέ ο Χάσι

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος αναλύει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του Μπέσνικ Χάσι για την 11άδα του Ολυμπιακού στο ματς με την Παρτίζαν και εξηγεί γιατί ο Σισέ είναι ανάμεσα στις επιλογές του.

Οι αποφάσεις που θα πάρει ο Μπέσνικ Χάσι για το κέντρο της άμυνας των “ερυθρόλευκων”, στο ματς με την Παρτίζαν, παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί θα επηρεάσουν και τον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Και είναι αλήθεια πως ο προπονητής του Ολυμπιακού το σκέφτεται πολύ το θέμα των στόπερ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο τραυματισμός του Μποτία (συν το ότι ο Βούκοβιτς δεν είναι έτοιμος) αναγκάζουν τον Αλβανό τεχνικό της ομάδας του λιμανιού να “ανακατέψει την τράπουλα” για να βρει τη λύση.

Είναι γεγονός πως έχει κάνει σκέψεις για τη χρησιμοποίηση του Ρομαό, ενώ πλέον μπορεί να υπολογίζει και στον Ρέτσο, ο οποίος προπονήθηκε με την ομάδα και είναι στη διάθεση του προπονητή του. Κάποιοι μάλιστα στου Ρέντη αναρωτήθηκαν για το αν θα μπορούσαμε να δούμε δίδυμο Ρομαό - Ρέτσου στο κέντρο άμυνας των “ερυθρόλευκων”.

Φαίνεται όμως ότι ο Χάσι (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) δεν προκρίνει το συγκεκριμένο δίδυμο, γιατί θέλει ένας εκ των δύο στόπερ να είναι ο Σισέ. Και είναι ξεκάθαρος ο λόγος που ο προπονητής το Ολυμπιακού δε θέλει να βγάλει απ' την εντεκάδα τον Σενεγαλέζο κεντρικό μπακ και αφορά το ύψος του νεαρού στόπερ. Ο Σισέ είναι 1,97 και ο κόουτς των “ερυθρόλευκων” ξέρει πολύ καλά πως σε περίπτωση που προτιμήσει Ρομαό και Ρέτσο για το βασικό σχήμα, θα χάσει σε ύψος και αυτό ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στις στατικές φάσεις.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κάποιος ότι στο βασικό σχήμα (με Ρομαό σαν στόπερ) του Ολυμπιακού θα είναι δύο ακραία μπακ που δεν είναι ψηλοί (Ομάρ και Κούτρης) αλλά και οι Σιώπης, Μάριν τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό για ποιο λόγο ο Χάσι θέλει τον Σισέ στο βασικό σχήμα.

Αν ο Βούκοβιτς ήταν έτοιμος για να παίξει απ' την αρχή τότε ο 45χρονος κόουτς θα προτιμούσε τον Σέρβο με τον Ρέτσο και δε θα χρειάζονταν να δώσει “μετάθεση” στον Ρομαό. Το θέμα βέβαια με τον Σισέ είναι η απειρία του νεαρού στόπερ κάτι που φάνηκε και στο φιλικό με τον Αστέρα, στο γκολ που πέτυχε η ομάδα της Τρίπολης.

Με βάση πάντως αυτά που ακούγονται στου Ρέντη ακόμα και ο ίδιος ο Χάσι δεν έχει πάρει οριστική απόφαση σε ότι έχει να κάνει με το κέντρο άμυνας της ομάδας του, γνωρίζοντας πως κάποιες απ' τις επιλογές που έχει στο μυαλό του, επηρεάζουν κι άλλες θέσεις της εντεκάδας.

Είναι σίγουρο πως ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να έχει τον Ρομαό στον άξονα της μεσαίας γραμμής σαν κόφτη, αλλά απ' την άλλη σκέφτεται και τις λύσεις που μπορεί να του προσφέρει ο Τογκολέζος στο κέντρο της άμυνας και γι' αυτό δεν έχει ακόμα πάρει οριστική απόφαση.

Θα δει και πράγματα μέσα στις επόμενες προπονήσεις στου Ρέντη κι εν συνεχεία θα κάνει τις επιλογές του. Αυτή τη στιγμή πάντως αυτός που φαίνεται να είναι σίγουρος για το κέντρο της άμυνας είναι ο Σισέ, για το λόγο που προαναφέραμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x