Stoiximan Super League

Για μια θέση στον… ήλιο

«Μάχη» αναμένεται ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Απόλλωνα για την κενή θέση που δημιουργείται στην Super League μετά την διαφαινόμενη αποβολή της Κέρκυρας. Ίσως και στη Γ’ Εθνική οι «Φαίακες».

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της Κέρκυρας στη Super League μετά τον διαφαινόμενο υποβιβασμό των νησιωτών. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την αποβολή του από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, κάνοντας δεκτή ην προσφυγή του Εργοτέλη, που υποστήριζε ότι είναι εικονική η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ.

Η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην ΕΠΟ, η οποία θα πασάρει την υπόθεση στη Λίγκα, που με τη σειρά της αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση, όπως αναφέρεται στη «Live Sport». Η Κέρκυρα είναι πιθανόν να παίξει στη Γ’ Εθνική του χρόνου. Όχι, δεν θα ακολουθήσει την… οδό μεγάλων ομάδων όπως η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΟΦΗ. Απλά, η παράβαση της χαρακτηρίζεται «βαρεία» και η μεγαλύτερη ποινή που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και η μικρότερη ο υποβιβασμός από το πρωτάθλημα.

Η διοίκηση της Κέρκυρας έχει περιθώριο δέκα ημερών (από την αποστολή του πορίσματος), βάσει του πειθαρχικού κώδικά της ΕΠΟ, για να επανορθώσει και να δημιουργήσει νέο μετοχικό σχήμα. Ωστόσο θα πρέπει να βγει νέο πόρισμα από την ΕΕΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Στην καλύτερη θα παίξει στην Football League.

Εντός της ημέρας αναμένεται να προσφύγει η Κέρκυρα μέσω της νομικής της υπηρεσίας στο Διοικητικό Εφετείο για την ανατροπή της απόφασης της ΕΕΑ. Μέχρι να γίνει το δικαστήριο (δεν αναμένεται να οριστεί άμεσα η δικάσιμος). Θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα. Εφόσον, δεν τα κερδίσει η Κέρκυρα θα προχωρήσει η Λίγκα στην αντικατάσταση της, σε αντίθεση περίπτωση θα είναι όλα στον αέρα, καθώς δεν θα μπορεί να την υποβιβάσει.

Βάσει των διατάξεων, θα πρέπει να πάρει τη θέση της ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο πρώτος επιλαχών από την δεύτερη κατηγορία, καθώς βγήκε τρίτος στα play off και δεν κέρδισε την άνοδο στην Super League.

Ωστόσο, ο Λεβαδειακός, ο οποίος υποβιβάστηκε (ως 15ος), θα υποστηρίξει ότι αφού δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία για τις θέσεις 6-18 του πρωταθλήματος, τότε η Κέρκυρα καταλαμβάνει την 18η. Οπότε, οι Βοιωτοί ανεβαίνουν... ένα σκαλί και θα σωθούν. Εν ολίγοις θα επικρατήσει… χαμός μέχρι να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x