Stoiximan Super League

Για να θυμηθούμε και τον Κόκκαλη...

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για την επιμονή του Μπέντο ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να πάρει στόπερ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Μια από τις ατάκες που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανήκει στον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη και μάλιστα η συγκεκριμένη αναφορά είχε να κάνει μ ένα πρόσωπο που βρέθηκε (πάλι) στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες. Σε συνέντευξη Τύπου λοιπόν μετά την αποχώρηση Βαλβέρδε και τη συμφωνία με τον Κετσπάγια, ο Κόκκαλης (απαντώντας σε ερωτήσεις για τον Γεωργιανό) είχε πει το...αμίμητο, “χολέρα έχει ο Κετσπάγια”;

Η συγκεκριμένη ατάκα του Σωκράτη Κόκκαλη προ οκτώ περίπου χρόνων δεν μπορεί παρά να ταιριάξει “γάντι” και στα όσα παρακολουθούν οι φίλοι του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα αλλά φυσικά αυτή τη φορά δεν υπάρχει Κετσπάγια. Ούτε κάποιο άλλο όνομα, αλλά βλέποντας το ρεπορτάζ και την επίμονη άρνηση του Μπέντο να πάρει στόπερ ο Ολυμπιακός, εύκολα θα μπορούσε να πει κάποιος. “Χολέρα έχουν τα στόπερ”; Δεν...υπάρχει μάλλον διαφορετικός τρόπος για να εξηγήσει κάποιος την επιμονή του Πορτογάλου προπονητή στο συγκεκριμένο θέμα, ειδικά μάλιστα απ' τη στιγμή που η διοίκηση των “ερυθρόλευκων” είπε στον Μπέντο ότι έχει το ελεύθερο να πάρει κεντρικό αμυντικό.

Ο 47χρονος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος ήταν και πάλι κατηγορηματικός στη χθεσινή συζήτηση που είχε με τους ιθύνοντες του συλλόγου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμεί την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Αυτό μάλιστα που είναι “εξωπραγματικό” έχει να κάνει με τη θεώρηση του Πορτογάλου γύρω από το συγκεκριμένο θέμα με τον Μπέντο να πιστεύει ακράδαντα ότι η ομάδα του δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Μπορεί για πολλούς ν΄ ακούγεται σαν...ψέμα αλλά είναι η αλήθεια είναι η πραγματικότητα. Ο 47χρονος τεχνικός των πειραιωτών θωρεί πως οι λύσεις που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του (συν τον Ντα Κόστα που θα επιστρέψει κάποια στιγμή απ' το Κόπα Άφρικα) είναι υπεραρκετές (σε ποσότητα και ποιότητα) που καλύπτουν τις απαιτήσεις του.

Ο Μπέντο λοιπόν επιμένει ότι η ομάδα του δε χρειάζεται να προχωρήσει σε απόκτηση κεντρικού αμυντικού αλλά κανείς δεν μπορεί ν αποκλείσει το ενδεχόμενο, να πάρουν οι πρωταθλητές Ελλάδος κεντρικό μπακ. Όλα είναι ανοιχτά παρά την επίμονη άρνηση του Πάουλο Μπέντο και αν στο ματς με τον Αστέρα ή στον αγώνα με την Ξάνθη το Σάββατο υπάρχουν πάλι μεγάλα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, τότε και ο Πορτογάλος ίσως αναγκαστεί ν' αναθεωρήσει τις απόψεις του επί του θέματος.

Επί του παρόντος βέβαια παραμένει ανένδοτος αλλά αυτή η τακτική ενδεχομένως να φέρει σε δύσκολη θέση τον Πορτογάλο, αν για παράδειγμα η κατάσταση στο κέντρο άμυνας των “ερυθρόλευκων” παραμείνει ως έχει. Ο Μπέντο βέβαια είναι αυτός που αποφασίζει, αυτός κρατάει το καρπούζι και το μαχαίρι και αυτός θα επωμιστεί τις ευθύνες αν τελικά οι στόπερ των πρωταθλητών Ελλάδος συνεχίσουν να “πληγώνουν” την ομάδα τους. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα θα καθορίσει πολλά και στο ζήτημα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού από πλευράς “ερυθρόλευκων”. Αν μάλιστα δεν υπάρχει η παραμικρή βελτίωση η άρνηση του Μπέντο θα περάσει σε...δεύτερη μοίρα. Ξεκάθαρα πράγματα κι αυτό το ξέρει ο Πορτογάλος. Έχει ενημερωθεί σχετικώς και δε θα μπορεί να πει ότι βρέθηκε προ εκπλήξεως. Γι' αυτό το λόγο η μεταγραφή στόπερ στον Ολυμπιακό είναι ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x