Stoiximan Super League

Για… πάρτη τού Λουτσέσκου!

Όπως έπρεπε είπε «αντίο» στην Ξάνθη ο -συγκινημένος- Λουτσέσκου! Με τον Γιουνές να «χτυπάει» δις και να κλείνει τη σεζόν στα 19 γκολ, οι Ακρίτες… κέρασαν τον Ρουμάνο τεχνικό το 3-0 επί της Βέροιας!

Μία εξαιρετική χρονιά, ακόμη και αν δεν συνοδεύτηκε, τελικά, από ευρωπαϊκό «εισιτήριο», έκλεισε όπως έπρεπε στα Πηγάδια!

Η Ξάνθη, στο τελευταίο παιχνίδι του… μετρ, Ράζβαν Λουτσέσκου, επικράτησε πολύ άνετα 3-0 της Βέροιας και τερμάτισε οριστικά στην 6η θέση της Σούπερ Λίγκας, η οποία ολοκληρώθηκε (η κανονική διάρκειά της) την Κυριακή (30/4).

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πέρα από τον Ρουμάνο τεχνικό, ήταν, και πάλι, ο Χαμζά Γιουνές, ο οποίος «χτύπησε» δύο φορές (είχε και ασίστ), σταματώντας στα 19 γκολ, πίσω μόνο από τον Μάρκους Μπεργκ (22) στον πίνακα των σκόρερ!

Το άλλο τέρμα των Ακριτών πέτυχε ο Σολτάνι, σε ένα ματς, πάντως, από το οποίο κρατάμε τις συγκλονιστικές στιγμές πριν την έναρξή του, με τον Λουτσέσκου να ξεσπά σε κλάματα, χαιρετώντας έναν έναν, όλους τους πρώην, πλέον, ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι του έκαναν δώρο μία εμφάνιση με τις 108 παρουσίες του στον πάγκο της ομάδας, στα τρία χρόνια του εκεί.

inner

inner

Το ματς


Στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ, με τον Γιουνές, στο 20', να κάνει άψογο πλασέ, για το 1-0. Αυτό, ήταν ήταν το 18ο γκολ του Τυνήσιου, αλλά δεν θα σταματούσε εκεί… Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Ακρίτες «άγγιξαν» το 2-0, αλλά το σουτ του Μεχία μπλόκαρε ο Σαφαρίκας. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή φάση με τον Μίλιεβιτς. Στο 36', οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μία ευκαιρία, με το σουτ του Γιουνές να βρίσκει στο δοκάρι, το δεύτερο γκολ, ωστόσο, ήρθε, τελικά, στο 45'. Ο Αφρικανός έβγαλε την ασίστ στον Σολτάνι, που δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

inner
Το δεύτερο 45λεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ωστόσο, η χρονιά έκλεισε με ακόμη ένα γκολ για τον Γιουνές, που εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο 76' (χέρι του Σισοκό), διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ορφανίδης Λ., Φλίσκας, Σβάρνας, Συλλά, Μεχία (68’ Παπαστεριανός), Λουσέρο (68’ Ντε Λούκας), Τριάδης, Σολτάνι, Βασιλακάκης (68’ Παπαστεριανός), Γιουνές.

Βέροια (Τόλης Τερζής): Σαφαρίκας, Βασιλαντωνόπουλος, Σισοκό, Μίλιεβιτς, Αντονιάν, Ραδής, Λινάρδος, Δόρης, Νύκταρης (59’ Ζυγκερίδης), Χάτζι (74’ Ασίγκμπα), Κωνσταντινίδης (59’ Μαυρίας).

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x