Stoiximan Super League

Για πού το ΠΑΣ;

ΠΑΟΚ και ΠΑΣ προσέφεραν χορταστικό θέαμα, ήρθαν 1-1, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το χαμόγελο από το γήπεδο, καθώς έμειναν αήττητοι σε ακόμη ένα ματς με τους μεγάλους της Super League.

Όρθιος σε ακόμη ένα δύσκολο ματς της φετινής σεζόν στάθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, στέλνοντας... μήνυμα καθώς είναι από τους βασικούς διεκδικητές της 5ης θέσης που οδηγεί στα play offs. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έφυγε με το 1-1 από την Τούμπα για την 32η αγωνιστική της Super League, δείχνοντας και πάλι τα δόντια του στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έπεσε και πάλι στην τρίτη θέση μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Skoda Ξάνθης το Σάββατο.

To σκορ άνοιξε ο Τσάβες στο 12' και ο Περέιρα στο 14' ισοφάρισε, φθάνοντας τα τέρματα του Αθανασιάδη στο πρωτάθλημα (11), έχοντας τρία περισσότερα παιχνίδια. Δοκάρι είχε ο Νομπόα στο τέταρτο λεπτό. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν οι Γιαννιώτες, καθώς ο Χάρης Χαρίσης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις. Θα λείψει από το ματς με τον Εργοτέλη, αλλά θα είναι διαθέσιμος στη συνέχεια.

Οι Ηπειρώτες είχαν πάρει ισοπαλία στο Κύπελλο στο ίδιο γήπεδο, ενώ στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα του νίκησαν με 3-0.

Παράλληλα, οι Ηπειρώτες παρέμειναν αήττητοι σε ακόμη ένα παιχνίδι με ομάδες της πρώτης πεντάδας, αφού έχουν νικήσει τον Ολυμπιακό στο γήπεδο τους και του πήραν 2-2 στο Καραϊσκάκη, ήρθαν ισόπαλοι με τον Παναθηναϊκό στους «Ζωσιμάδες» και ήρθαν 2-2 με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Στο γήπεδο βρέθηκε και η Κ-15 κερδίζοντας το χειροκρότημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

inner

Το ματς

Καταρχάς, επρόκειτο για πολύ ωραίο, θεαματικό ματς. Σπάνια έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος τόσο καλό παιχνίδι στη Super League και ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές όπου τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα. Είχε ρυθμό, είχε αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Ό,τι καλύτερο δηλαδή για τους ουδέτερους και μη παρατηρητές.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα στο γήπεδο και στα πρώτα έξι λεπτά είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, μάλιστα στο 4’ άγγιξε το 1-0 με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι ύστερα από το σουτ του Νομπόα και λίγο μετά απείλησε ο Γκολάσα.

Ο ΠΑΣ χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να μπει στο ματς και όταν… έβαλε μπρος του πήρε λίγο για να ανοίξει το σκορ. Ο Τσάβες ξεχάστηκε από την άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά» και εκτέλεσε τον Ιτάνζ μέσα από την περιοχή και λίγο δεξιά. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε… ροκ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν λιγότερο από δύο λεπτά με στημένη φάση. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Τζαβέλλας τροφοδότησε τον Περέιρα, που «κεραυνοβόλησε» εξ’ επαφής τον Βελλίδη. Το παιχνίδι έγινε πολύ ανοιχτό με τους δύο μονομάχους να σπαταλούν αρκετές καλές μέχρι την ανάπαυλα.

inner

Όπως και στο δεύτερο μέρος, όπου ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα εν αντιθέσει με το πρώτο και τον Τσάβες να απειλεί μόλις στο 47’. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι έκανε τελική στο 51’ με τους Νομπόα και Γκολάσα σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων. Αφού έκανε… κοιλιά το παιχνίδια για περίπου ένα τέταρτο, πράγμα πολύ λογικό καθώς οι δύο ομάδες έπαιζαν με το πόδι στο γκάζι από το ‘α ημίχρονο, ο ΠΑΣ έκανε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο, όπου είχε κλείσει στα καρέ του τον ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο του.

inner

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ανέβηκε και πάλι η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ότι έχουν ξεμείνει από… καύσιμα, απειλώντας σε λίγες περιπτώσεις. Όμως χάρη στην ποιότητα του Τσάβες και τις εμπνεύσεις του ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να «κλέψει» το παιχνίδι στο φινάλε.





inner

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κόστα, Νομπόα, Κάτσε, Γκολάσα (78’ Πόζογλου), Μακ, Περέιρα (76’ Τζιόλης), Κουλούρης (62’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Πούγγουρας, Κίτσιου, Σαββίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς (85’ Μπέριος), Χαρίσης, Τσάβες, Ίλιτς, Κοροβέσης (82’ Ντάσιος), Μανιάς (82’ Γιάκος).

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Κρητικός, Ατγενικού, Σαπαλίδης.

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος, βοηθοί οι Δημήτριος Γκάγκας, Χασάν Κούλα. Τέταρτος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x