Stoiximan Super League

Γιακουμάκης: Πώς να δηλώσεις «παρών» σε 11 λεπτά

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί, αλλά ο Ατρόμητος προκύπτουν συνεχώς λύσεις, με τον Γιάννη Αναστασίου να είναι στη διαδικασία επίλυσης ενός... γρίφου.

Νίκη με οποιοδήποτε κόστος ήταν το σύνθημα που είχε δοθεί στον Ατρόμητο για την αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό και τελικά ο στόχος επετεύχθη. Μπορεί ο Γιώργος Μανούσος μόλις στο 1’ να είχε ήδη ανοίξει το σκορ, αλλά το άγχος στους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου και στον ίδιο (όπως παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου) παρέμενε, αφού στο φετινό πρωτάθλημα τα έχουν δει όλα.

Για αυτό τον λόγο και χωρίς να έχει δοθεί σχετική εντολή, όπως σημείωσε με δηλώσεις του ο Έλληνας τεχνικός, οι «κυανόλευκοι» αμύνονταν πολύ κοντά στην περιοχή τους, κάτι όμως που όπως προσέθεσε ήταν απόλυτα φυσιολογικό, από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του είχαν πολύ μεγάλη πίεση για τη νίκη. Με άλλα λόγια, λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Τι κέρδισε όμως ο Ατρόμητος εκτός από το πρώτο του τρίποντο στη σεζόν; Εκτός από την επάνοδο του Κιβρακίδη, τη σταθερά καλή απόδοση και ασφάλεια που μεταδίδει ο 18χρονος γκολκίπερ, Χρήστος Μανδάς, τη συμμετοχή του Μπαένα και τον εκπληκτικό Νταβιώτη, κέρδος και... μεταγραφή από το πουθενά προέκυψε με την απόδοση του Πέτρου Γιακουμάκη.

Θα πει κανείς ότι ο πρώην επιθετικός του Λεβαδειακού μπήκε στο ματς στο 84’, άρα μάλλον το να ειπωθεί οτιδήποτε για την εικόνα του είναι υπερβολικό, αλλά ο 27χρονος εκτός από τη σωστή νοοτροπία, ήταν πρωταγωνιστής σε καίριες φάσεις, μέσω των οποίων «φώναξε» στον Γιάννη Αναστασίου ότι είναι κι αυτός εδώ. Άλλωστε, ήταν η δεύτερη του συμμετοχή με τη φανέλα των «κυανολεύκων», αν και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ήταν ακόμα μικρότερος ο χρόνος συμμετοχής του.

Ο επιθετικός των Περιστεριωτών μπήκε στο ματς στο 84’ και από εκείνη τη στιγμή πρόλαβε:

- Στο 85’ πήρε την κίτρινη κάρτα από τον Μαλή, βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα έπειτα από απομάκρυνση των αμυντικών του.

- Από το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος στο 86’ ακουμπάει ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι του και πιστώνεται την ασίστ στον Μανούσος

- Από ακόμα μία χαμένη μπαλιά στο 92’, μπαίνει σφήνα ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού και κερδίζει την κίτρινη κάρτα από τον έτερο σέντερ μπακ, Γιοβάνοβιτς.

- Τρία λεπτά αργότερα, σε φάση καρμπόν και πάλι κινείται πιο γρήγορα και πιο δυναμικά από τους δύο αντιπάλους του και κερδίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γιοβάνοβιτς.

Με άλλα λόγια, σε σκάρτα 11 λεπτά, χρέωσε από μία κίτρινη σε καθέναν από τους σέντερ μπακ του Παναιτωλικού, πήρε την κόκκινη από τον έναν εξ αυτών και πιστώνεται ασίστ (ή έστω συμμετοχή) στη φάση για το 2-0.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει αυτή τη στιγμή έναν γρίφο για τη μεσοεπιθετική του γραμμή, αφού παλεύουν για τις θέσεις, οι Βέλλιος, Μανούσος, Ρόσα, Ανδρούτσος, Ενσικουλού, Ουγκράι, Γιακουμάκης, Ούμπιντες και Νταβιώτης, ενώ δεν αποκλείεται σε αυτές τις θέσεις να υπολογίζεται και ο Γκάλο, αφού μπορεί κάλλιστα να αγωνιστεί ως δεξί χαφ.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο Κονγκολέζος έμεινε εκτός αποστολής στο ματς του Σαββάτου, ενώ ο Ουγκράι σε ακόμα μία περίπτωση ενώ ήταν στον πάγκο (προερχόμενος από τραυματισμό βέβαια) δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x