Αγγλία

Γιαννακόπουλος: «Εγώ θα έμενα στη Λέστερ αν ήμουν στη θέση των παικτών της»

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την επιτυχία της Λέστερ και έβαλε τον εαυτό του στη θέση του Βάρντι και των άλλων παικτών της που θα έχουν προτάσεις να αποχωρήσουν...

Έχοντας αγωνιστεί στην Αγγλία για αρκετά χρόνια, δεν θα μπορούσε να μείνει... αμέτοχος. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Αγγλίας από τη Λέστερ βάζοντας –μάλιστα- και τον εαυτό του στη θέση των παικτών της, που έχουν αρχίσει να ακούν τις «Σειρήνες» από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

«Είναι γεγονός ότι η Λέστερ θα δυσκολευτεί να τους κρατήσει. Σίγουρα όμως η διοίκηση θα το προσπαθήσει κάνοντάς τους αναπροσαρμογές στα συμβόλαιά τους», ανέφερε και συνέχισε:

«Το δέλεαρ για τους παίκτες όμως είναι μεγάλο, το να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Λέστερ. Εγώ νομίζω θα έμενα αν ήμουν στη θέση τους. Βέβαια αν έρθουν οι μεγάλες ομάδες να σε ζητήσουν, τότε τα βάζεις κάτω και τα ζυγίζεις».
.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Γιώργο Χελακη:

Για τη σημασία της κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο:

«Αυτό που έκανε η Λέστερ είναι σημαντικό. Μας απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι στο ποδόσφαιρο: δεν πρέπει να σταματάς να ονειρεύεσαι. Και γενικότερα πως όταν έχεις στόχους και δουλεύεις για αυτούς μπορείς να τους πετύχεις».

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε με στόχο την παραμονή και κάποιους που παραλληλίζουν την επιτυχία αυτή με εκείνη της Εθνικής μας:

»Και εμείς όταν πήγαμε στην Πορτογαλία δεν πήγαμε να το πάρουμε, έτσι και η Λέστερ. Παιχνίδι με παιχνίδι βλέπεις την ομάδα, τι μπορείς να κανείς και όλα αυτά σιγά-σιγά γιγαντώνονται. Εκεί υπάρχει και το “μομέντουμ” και στην προπονητική λέμε ότι αν διατηρήσεις την ψυχολογία τη νικηφόρα μπορείς να πορευτείς με αυτή».

Για τα χαρακτηριστικά που έκαναν τη Λέστερ πρωταθλήτρια:

«Μιλάμε για μια ομάδα η οποία και επιθετικά και αμυντικά είναι καλή, αλλά και στο τρανζίσιον είναι πολύ καλά δουλεμένη. Στο επιθετικό κομμάτι ήξερες τι να περιμένεις και από ποιόν, ενώ στο αμυντικό υπήρχαν παίκτες ‘’αποκαλύψεις’’ όπως ο Καντε στα χαφ που πλέον όλες οι μεγάλες ομάδες τον θέλουν στο ρόστερ τους. Για αυτούς τους ποδοσφαιριστές θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας. Ο Βάρντι πριν τρία χρόνια ήταν πλακάς και τώρα είναι το Νο1 του πλανήτη».

Για την επόμενη μέρα της Λέστερ:

«Είναι γεγονός ότι η Λέστερ θα δυσκολευτεί να τους κρατήσει. Σίγουρα όμως η διοίκηση θα το προσπαθήσει κάνοντάς τους αναπροσαρμογές στα συμβόλαιά τους. Το δέλεαρ για τους παίκτες όμως είναι μεγάλο, το να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Λέστερ. Εγώ νομίζω θα έμενα αν ήμουν στη θέση τους. Βέβαια αν έρθουν οι μεγάλες ομάδες να σε ζητήσουν, τότε τα βάζεις κάτω και τα ζυγίζεις».

Για τον Ρανιέρι και τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από την Εθνική

«Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Ο Ρανιέρι επιλέχτηκε από την ομοσπονδία ως καλός προπονητής αλλά δεν έπιασε. Εδώ κάποτε ο Ρομπέρτο Κάρλος πήγε στην Ιντερ και δεν ακούμπησε, αυτό συνέβη και στην Εθνική. Το ποδόσφαιρο είναι και θέμα χημείας αλλά και τάιμινγκ».

Για το αν έφταιγε ο Ρανιέρι:

«Σε μια κακή πορεία φταίνε όλοι και σε μια καλή πορεία πάλι ευθύνονται όλοι. Είναι ομαδικό σπορ το ποδόσφαιρο. Δεν περπάτησε η ιστορία με το Ρανιέρι αλλά αυτό συμβαίνει. Το άσχημο είναι να ισοπεδώνεις τα πάντα. Ειδικά στην Ελλάδα αυτό γίνεται συνεχώς. Δε γίνεται να ισοπεδώνεις τα πάντα τόσο εύκολα».

Για τη συνέχεια της Λέστερ:

«Μακάρι να γίνει κάτι όπως τότε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Τα δύσκολα βέβαια τώρα αρχίζουν. Αυτή τη στιγμή έχουν βάλει ένα στοίχημα με τον ίδιο τους τον εαυτό . Θα είναι μεγάλο στοίχημα να δούμε το πώς θα διαχειριστεί αυτή την επιτυχία. Θα είναι πολύ ωραίο για το ποδόσφαιρο να εμφανιστεί μια νέα δύναμη από του πουθενά και να μείνει ψηλά».

-Για την πορεία της ομάδας του, της Κηφισιάς:

«Η Κηφισιά έχει την τύχη να έχει δύο ανθρώπους στη διοίκηση που αγαπάνε πολύ το ποδόσφαιρο. Είναι μια ομάδα όαση στην Γ’ κατηγορία και δεν της αξίζει η βαθμολογική θέση. Το θέμα είναι να σωθεί η ομάδα φέτος και του χρόνου να διεκδικήσουμε την άνοδο μας. Τα δεδομένα του χρόνου πρέπει να αλλάξουν ώστε. Είμαι ευχαριστημένος εδώ και θα ήθελα να μείνω εκτός βέβαια αν έρθει μια ομάδα της Superleague και ξέρω ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο η ομάδα στην πορεία μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x