Champions League

Γιαννακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Ζηλεύεις τέτοιες βραδιές, ευλογία για τον Ολυμπιακό ο Λεμονής»

Με νοσταλγία παρακολούθησε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος το Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, όπως παραδέχθηκε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 και αποθέωσε τον Τάκη Λεμονή ο πρώην άσος των «ερυθρόλευκων».

Στην πολύ καλή παρουσία (0-0) του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο Καραϊσκάκη αναφέρθηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, μιλώντας στους Γιώργο Χελάκη-Σωτήρη Κωσταβάρα και αποθέωσε τον τεχνικό των Πειραιωτών, Τάκη Λεμονή.

«Στο σώμα του δεν τρέχει αίμα, αλλά… Ολυμπιακός», ανέφερε ο πρώην άσος των Πειραιωτών και σχολίασε: «Η συνολική εικόνα μετράει, είχε πολύ καλό πλάνο κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ήταν πάρα πολύ καλά διαβασμένος. Θα σου κάνει φάσεις η Μπαρτσελόνα, δεν γίνεται να μην κάνει με όποιον αντίπαλο και αν παίζει».

Αναλυτικά μίλησε για:

-το αν ζήλεψε καθόλου βλέποντας το ματς: «Ναι, ήταν καταπληκτική βραδιά. Ζηλεύεις, με την καλή έννοια τέτοιες βραδιές όταν δεν αγωνίζεσαι. Ωστόσο, ήμασταν εκεί και τραγουδούσαμε μαζί με τον κόσμο».

-το αν τελείωσε καλά την ευκαιρία που είχε ο Φορτούνης: «Όχι, καλά το έκανε ο Κώστας. Αν έβαζε νωρίτερα το αριστερό ίσως να πήγαινε καλά η μπάλα, επειδή το σώμα του δεν πήγε όπως έπρεπε για σουτ με το δεξί, αλλά καλά το έκανε ο Κώστας».

-το γεγονός ότι κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχε ο Ολυμπιακός τη διάρκεια που του έλειψε με τον Παναθηναϊκό: «Με τον Παναθηναϊκό απείλησε μόνο προς το τέλος με τον Ανσαριφάρντ. Στάθηκε άτυχος ο Ολυμπιακός και τυχερός ο Παναθηναϊκός. Η συνολική εικόνα μετράει, είχε πολύ καλό πλάνο κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ήταν πάρα πολύ καλά διαβασμένος. Θα σου κάνει φάσεις η Μπαρτσελόνα, δεν γίνεται να μην κάνει με όποιον αντίπαλο και αν παίζει».

-το αν η βελτίωση του Ολυμπιακού είναι θέμα Λεμονή: «Υπάρχει ένας άνθρωπος στον Ολυμπιακό, ο οποίος αν του κόψεις ένα σημείο του σώματος του θα τρέξει Ολυμπιακός και όχι αίμα. Ξέρετε ότι δεν έχω ανάγκη να πω κάτι για να έχω κάποιο όφελος. Μην ξεχνάμε ότι έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες του Ολυμπιακού. Ξέρει πώς να στήσει την ομάδα για να πάρει αυτό που θέλει. Ο προπονητής χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει αυτά που έχει στο μυαλό του ο κ. Λεμονής. Όσο κυλάει ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ολυμπιακού και του προπονητή του».

-τη λειτουργία του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά: «Παλιά υπήρχε ο Τσόρι και ο Ιμπαγάσα που έβγαλαν μια μπαλιά και έκοβαν την αντίπαλη άμυνα στη μέση. Ναι, υπάρχει και ο Κώστας που μπορεί να το κάνει. Ωστόσο, αναλώνεται σε πολλά πράγματα ο Κώστας, καθώς έχει διάφορους ρόλους μέσα στο παιχνίδι και δεν γίνεται ένας παίκτης να τα κάνει όλα. Μιας και είπατε για τα πλάγια, χθες ο Καρσελά ήταν πολύ καλός, όπως και οι Ταχτσίδης, Φορτούνης και ο τερματοφύλακας πήγαν πολύ καλά. Ο Καρσελά τα πήγε πολύ καλά και στο αμυντικό κομμάτι χθες».

-την πίεση που υπήρχε για τον προπονητή λόγω των αποτελεσμάτων: «Όποιος έχει σφυρηλατηθεί σε τέτοια ματς και τέτοιες υποχρεώσεις, προσαρμόζεται με την πραγματικότητα και οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές. Ο Τάκης δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, έχει τις γνώσεις για να πετύχει και είναι Ολυμπιακός. Είναι ευλογία να έχουν οι μεγάλες ομάδες τέτοιους προπονητές, που έχουν ταλέντο για τη θέση».

-το αν το εν λόγω ματς μπορεί να ωθήσει τον Ολυμπιακό στο να πάρει τα πάνω του: «Εάν δεν είναι αυτό το παιχνίδι, ποιο θα είναι; Αν δεν σε ανεβάσει αυτό το αποτέλεσμα κόντρα σε ομάδα που έχει γονατίσει τόσες και τόσες ομάδες, ποιο θα σε ανεβάσει».

-το αν βλέπει διαφορές στην Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν: «Όπως ο κύριος Λεμονής έτσι και ο κύριος Βαλβέρδε έχει συνδυάσει το όνομά του με καλό ποδόσφαιρο και ούτως ή άλλως είναι επιθετικογενής προπονητής. Είναι στο DNA του. Φαντάζομαι ότι δεν είχε θέμα προσαρμογής στην Μπαρτσελόνα, δεν τολμά κανείς να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x