Αγγλία

«Γιατί σιωπά το ποδόσφαιρο για την άνοια;»

Η «Telegraph» επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα με τα προβλήματα μνήμης που αντιμετωπίζουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές σε μεγάλη ηλικία και καλεί τις ποδοσφαιρικές Αρχές ν' ασχοληθούν ξανά με το θέμα.

Με τίτλο «η... ένοχη και ντροπιαστική σιωπή του ποδοσφαίρου για την άνοια», η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα παίρνει αφορμή από τη συμπλήρωση 50 ετών από τον θρίαμβο της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στο Μουντιάλ του '66 και θίγει γι' ακόμα μια φορά το ζήτημα της άνοιας και των προβλημάτων μνήμης που έχουν αντιμετωπίσει παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις εξ αυτών που παραμένουν εν ζωή και είχαν πρωταγωνιστήσει στην επιτυχία του 1966, έχουν διαγνωστεί από την 7η δεκαετία της ζωής τους με προβλήματα στην προσπάθεια να θυμηθούν στιγμές, ενώ έχει υπάρξει και περίπτωση με Αλτσχάιμερ.

Οι Τζακ Τσάρλτον, Νόμπι Στάιλς, Μάρτιν Πίτερς και Ρέι Γουίλσον είναι εκείνοι που έχουν πλέον εγκεφαλικά προβλήματα και η «Telegraph» ζητεί από την FA, την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών και τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στον άλλοτε θρύλο της Γουέστ Μπρομ, Τζεφ Αστλ, που «έφυγε» από τη ζωή λόγω προβλημάτων στο κεφάλι, τα οποία προκλήθηκαν από την ποδοσφαιρική του καριέρα, από τις κεφαλιά και τα χτυπήματα που είχε δεχθεί...

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x