Stoiximan Super League

Γιόρτασε και... για τα πλέι-οφ η ΑΕΚ!

Ούτε η κούραση, ούτε και οι πανηγυρισμοί την αποσυντονίζουν. Αφού γιόρτασε και μπροστά στον κόσμο της για το Κύπελλο, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ κι ανέβηκε στην κορυφή των πλέι-οφ.

Ακούραστη από την υπερπροσπάθεια του τελικού η ΑΕΚ. Έχοντας το μυαλό της και στην μίνι-φιέστα μπροστά στον κόσμο της, η Ένωση νίκησε και τον Πανιώνιο, 1-0, με γκολ του Μάνταλου στο ΟΑΚΑ κι ανέβηκε στην κορυφή των πλέι-οφ.


Η Βαθμολογία:
1. ΑΕΚ 5
2. ΠΑΟΚ 4
3. Παναθηναϊκός 4
4. Πανιώνιος 1


Μέτριο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βγάλουν ευκαιρίες κι όποτε τα κατάφεραν οι Ανέστης (δύο φορές) και Διούδης (εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Αραβίδη) ήταν σε ετοιμότητα με αποτέλεσμα να μην κουνηθεί... δίχτυ έπειτα από τα πρώτα 45λεπτά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τελείως διαφορετικό το παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτο. Οι κυανέρυθροι έπαιξαν πιο ανοιχτά, η Ένωση βρήκε χώρους και με σκόρερ τον Πέτρο Μάνταλο άνοιξε το σκορ στο 57ο λεπτό, εκμεταλλευόμενη το καλύτερό της διάστημα στο παιχνίδι. Δύο πέναλτι δεν δόθηκαν στους κιτρινόμαυρους. Πρώτα στον Μάνταλο έπειτα από μαρκάρισμα του Σιώπη στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ κι εν συνεχεία για χέρι του Ρισβάνη στην περιοχή ύστερα από σουτ του Κορδέρο (72’). Μεγάλη επέμβαση του Ανέστη σε σουτ του Μπακασέτα στο 86’.

Το ματς:



Κεφάτο ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στο παιχνίδι. Από πολύ νωρίς το ματς είχε καλό ρυθμό, όμως οι τελικές προσπάθειες έλειπαν. Οι δύο γκολκίπερ είχαν την... ησυχία τους μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο, καθώς με την συμπλήρωσή του ο Διούδης έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Αραβίδη (10’). Η ΑΕΚ ζωήρεψε, άρχισε να πιέζει όμως ο Πανιώνιος φρόντισε να της... κόψει την φόρα όταν ο Μπακασέτας δοκίμασε για πρώτη φορά στο ματς την ετοιμότητα του Ανέστη (20’).

inner

Στη συνέχεια οι «κυανέρυθροι» ανέβασαν την απόδοσή τους, χάλασαν τον ρυθμό των γηπεδούχων κι έψαξαν το γκολ με σουτ έξω από την περιοχή, όπως αυτό του Ανσαριφάρντ στο 27ο λεπτό. Η Ένωση πήρε και πάλι τον έλεγχο και την μπάλα στα πόδια της μετά το μισάωρο, όμως δεν μπόρεσε να βρει χώρους στην αντίπαλη περιοχή και να βγάλει «καθαρή» ευκαιρία. Έτσι, το ημίχρονο στο ΟΑΚΑ έκλεισε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Δυναμικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος βοήθησε σημαντικά στο να βρει ρυθμό το παιχνίδι, αφού άνοιξε αρκετά τις γραμμές του. Οι κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους δόθηκε, ανέβασαν στροφές και βρήκαν το γκολ με τον Πέτρο Μάνταλο, που τελείωσε άψογα την σέντρα του Πλατέλλα, ανοίγοντας το σκορ στο 57’. Στο ξεκίνημα της φάσης ο Λαμπρόπουλος δεν έδωσε πέναλτι στον διεθνή μεσοεπιθετικό, που βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από φάουλ του Σιώπη. Μετά το γκολ η Ένωση συνέχισε να έχει την μπάλα στα πόδια της, όμως οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν απαντήσει αν ο Ανσαριφάρντ σημάδευε σωστά στο 67’.

inner

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν αναγκασμένος να ρισκάρει, η ΑΕΚ δεν κλεινόταν και παρέμεινε στην επίθεση. Μάλιστα, ο Λαμπρόπουλος δεν είδε για δεύτερη φορά πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, σε χέρι του Ρισβάνη (72’) έπειτα από σουτ του Κορδέρο. Τα λεπτά περνούσαν και το παιχνίδι συνέχισε να είναι αρκετά ανοιχτό. Η Ένωση θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το τρίποντο στις ευκαιρίες των Γκάλο και Τζεμπούρ, όμως αισθάνεται και τυχερή καθώς στη φάση του 86’ ο Ανέστης έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτάρα του Μπακασέτα.

Οι συνθέσεις:


ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (90' Τζανετόπουλος), Αραβίδης (71’ Κορδέρο), Τζεμπούρ (84’ Πέκχαρτ)

Στον πάγκο: Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Μπουονανότε

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος (62’ Καραμάνος), Σιώπης (89' Καθάριος), Χαλκιαδάκης, Μπακασέτας, Μασούρας (65’ Μπαργκάν), Ανσαριφάρντ

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Πατσατζόγλου, Βιγιάλμπα

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x