Ιταλία

Γιούβε, προχώρα, σε τρέμει όλη η χώρα!

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την κυριαρχία της εντός συνόρων! Η Γιουβέντους επικράτησε της Λάτσιο στην παράταση (2-1), κάνοντας νταμπλ μετά από 20 χρόνια και στοχεύοντας πλέον στο τρεμπλ!

Όλη η Ιταλία… της ανήκει! Το πρωτάθλημα δεν αρκούσε από μόνο του στη Γιουβέντους, η οποία κατέκτησε και το 10ο Κύπελλο στην ιστορία της, κάνοντας νταμπλ μετά από 20 χρόνια (απ’ το 1995 είχε να πάρει Κύπελλο).

Οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν 2-1 στην παράταση της μαχητικής Λάτσιο και πλέον πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον τελικό του Champions League, ελπίζοντας πως θα γίνουν η δεύτερη ιταλική ομάδα -μετά την Ίντερ το 2010- που κάνει τρεμπλ.

Δεν μέτρησε γκολ για το σύνολο του Αλέγκρι λίγο πριν την εκπνοή της κανονικής διάρκειας, σε πολύ οριακή φάση με τον Μάτρι, στο 94’ ο Τζόρτζεβιτς είχε για τους «λατσιάλι» διπλό(!) δοκάρι και τελικά ο Μάτρι ήταν αυτός που χάρισε την κούπα στον έξτρα χρόνο.

Το ματς

Η εκκίνηση ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Τι παραπάνω να ζητήσεις από ένα ματς που έχει δύο γκολ στο δεκάλεπτο; Η αρχή ήρθε απ’ την Λάτσιο με τη φοβερή κεφαλιά του Ράντου να καταλήγει στο «παραθυράκι» της Γιουβέντους (4’). Πριν καλά-καλά οι Ρωμαίοι το χαρούν, ο Κιελίνι έδειξε στοιχεία… επιθετικού και με ασύλληπτο γυριστό έφερε το ματς (11’) σε πλήρη ισορροπία.

inner

Ιταλικό ματς είναι, τελικός είναι, ντέρμπι είναι, θα υπάρξουν και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα. Θα υπάρξουν δυνατές μονομαχίες και φάσεις, όπως και συνέβη δηλαδή. Το πρώτο μέρος, όμως, δεν έκρυβε περαιτέρω συγκινήσεις διότι μάλλον το ματς «χάλασε» ως προς το θέαμά του και το 1-1 προσέδιδε μια… ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με τους «λατσιάλι» να ‘χουν δύο καλά σουτ με Κατάλντι και Παρόλο που δεν απείλησαν (πάρα) πολύ.

inner

Το δεύτερο μέρος δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Κάθε άλλο, οι δύο ομάδες έδειχναν είτε να μην μπορούν, είτε να μην θέλουν να ρισκάρουν ιδιαίτερα. Και η κλεψύδρα άδειαζε με τις φάσεις ουσιαστικά να μην υπάρχουν μπροστά απ’ τις δύο εστίες. Στο τελευταίο 20λεπτο, πάντως, η Γιουβέντους έβγαλε πίεση και θέλησε να εκμεταλλευτεί την… σπιρτάδα της μπροστά. Μάταια, όμως, διότι είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια! Και παραλίγο ο Τζόρτζεβιτς να κάνει τη «ζημιά» στα… χασομέρια, αλλά τα ‘κανε μαντάρα όταν βρέθηκε απέναντι απ’ τον Στοράρι. Πάντως, τρία λεπτά πριν το τέλος ο Μάτρι βρήκε δίχτυα, με τον διαιτητή να μην το μετράει ως οφσάιντ, σε μια φάση… εξαιρετικά οριακή!

inner

Μοιραία λοιπόν το 1-1 δεν άλλαξε και οι δύο φιναλίστ κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση. Είναι δεδομένο όμως. Σε τέτοια παιχνίδια θες τύχη. Τύχη που ΔΕΝ είχε η Λάτσιο και τύχη που είχε η Γιουβέντους. Διότι στο 94’ ο Τζόρτζεβιτς έπιασε βολίδα, όμως το σουτ του βρήκε δύο(!) φορές στα δοκάρια της εστίας των αντιπάλων και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα ο Μάτρι είδε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (από ενέργεια Τέβες), νικώντας τον Μπερίσα (που φέρει ευθύνη). Αν και υπήρχε χρόνος, Οι Ρωμαίοι δεν είχαν πλέον δυνάμεις για την ανατροπή και οι πρωταθλητές στέφθηκαν με 2-1 και Κυπελλούχοι, κρατώντας άνετα το προβάδισμά τους!

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Στοράρι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ (115’ Παντόιν), Εβρά, Πίρλο, Βιδάλ, Πογκμπά (78’ Περέιρα), Τέβες, Γιορέντε (84’ Μάτρι)

Λάτσιο (Πιόλι): Μπερίσα, Μπάστα, Ράντου (71’ Μαουρίτσιο), Χεντιλέτι, Ντε Φράι (106’ Κεϊτά), Καντρέβα, Λούλιτς, Παρόλο, Αντερσον, Κατάλντι, Κλόζε (82’ Τζόρτζεβιτς).



Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x