Champions League

Τι '99, τι 2019: Η Γιουνάιτεντ ΟΛΑ τα γυρνά!

Στιγμές Βαρκελώνης έζησε στο Παρίσι η Γιουνάιτεντ! 20χρόνια μετά τον θρίαμβο με την Μπάγερν και πλέον με τον Σόλσκιερ στον πάγκο οι «κόκκινοι διάβολοι» πέταξαν έξω την Παρί με σκορ 3-1.

Στιγμές Βαρκελώνης ξύπνησαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 20 χρόνια μετά τον θρίαμβο απέναντι στην Μπάγερν. Τότε ο Σόλσκιερ ήταν πρωταγωνιστής με το γκολ στο φινάλε, τώρα το έζησε από την άκρη του πάγκου και πέτυχε και πάλι το απίθανο, αφού οι «κόκκινοι διάβολοι» έγιναν η μόνη ομάδα που έχει περάσει στην επόμενη φάση του Champions League έχοντας χάσει 0-2 στην έδρα τους. Θύμα της ήταν η και πάλι άτυχη Παρί που έχασε το εισιτήριο μέσα από τα χέρια της, αφού ηττήθηκε 3-1 στο «Παρκ ντε Πρενς».

Η Γιουνάιτεντ, αν και είχε παθητικό ρόλο σχεδόν σε ολόκληρο το ματς, εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη των Παριζιάνων στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε δύο γκολ με τον Λουκάκου (2’, 30)’, ενώ δεν «χάλασε» το πλάνο της όταν ο Μπερνάτ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους γηπεδούχους (12’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σόλσκιερ «έσβησε» το παιχνίδι και ο Τούχελ έπεσε στην παγίδα, αφού δεν φρόντισε να καθαρίσει την πρόκριση και κράτησε ζωντανή την αντίπαλό του. Η Γιουνάιτεντ έπαιξε… ρέστα στο φινάλε και της βγήκε. Το VAR και ο Σκόμινα αποφάσισαν ότι ήταν πέναλτι ένα χέρι του Κιμπεπέ ύστερα από σουτ του Νταλότ και ο Ράσφορντ νικώντας τον Μπουφόν (90+4’) ολοκλήρωσε τον θρίαμβο.


Το ματς:

Φωτιά στην πρόκριση έβαλε η Γιουνάιτεντ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Λουκάκου «μύρισε» το λάθος του Κέρερ κι αφού απέφυγε και τον Μπουφόν ξαναέβαλε στο κόλπο την ομάδα του. Το άγχος και η πίεση μετά το 0-1 δεν ήταν αρκετά για να «χαλάσουν» το σχέδιο της Παρί, που με όπλο τις επιθέσεις από τα άκρα βρήκε εύκολα την απάντηση, έπειτα από γύρισμα του Εμπαπέ και κοντινό σουτ του Μπερνάτ 12’. Οι παίκτες του Τούχελ συνέχισαν με το γκάζι πατημένο κι άρχισαν να βγάζουν την μία τελική μετά την άλλη ύστερα από το 1-1.

Ο Σόλσκιερ έψαχνε μάταια τον τρόπο να παγώσει κάπως τον ρυθμό και να κρατήσει την μπάλα, όμως η απουσία του Πογκμπά στην μεσαία γραμμή, όπως και η γενικότερη έλλειψη επιλογών έβγαζαν μάτι. Αυτό που έκαναν άψογα οι κόκκινοι διάβολοι ήταν να εκμεταλλεύονται τα λάθη της Παρί. Στο 30’ η μπάλα γλίστρησε μέσα από την αγκαλιά του Μπουφόν ύστερα από σουτ του Ράσφορντ και ο Λουκάκου πήρε το ριμπάουντ κάνοντας το 1-2! Εκεί ήταν η πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι έβγαλαν νευρικότητα στο ματς, καθώς η Γιουνάιτεντ στάθηκε άψογα μετά το νέο προβάδισμα, «έσβησε» το παιχνίδι και πήγε στα αποδυτήρια με ελπίδες πρόκρισης.

Στο ίδιο τέμπο προσπάθησε να οδηγήσει το παιχνίδι ο Νορβηγός τεχνικός της Γιουνάιτεντ και στο δεύτερο ημίχρονο. Σε μεγάλο βαθμό οι φιλοξενούμενοι τα κατάφεραν, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως η Παρί ήταν πιο «μαζεμένη» ανασταλτικά προκειμένου να μην την πατήσει ξανά στην άμυνα. Πάντως, επέμεινε στο να «χτυπάει» στα άκρα της άμυνας του Ντε Χέα, όμως με εξαίρεση μια-δυο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να τον ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Το ίδιο «κακό στο μάτι» συνέχισε να είναι το ματς και στο τελευταίο του κομμάτι. Οι Παριζιάνοι βρίσκονταν στην επίθεση, όμως συνέχιζε να τους λείπει μια καλή τελική πάσα για να βρουν τη λύση στην καλά οργανωμένη άμυνα της Γιουνάιτεντ. Την μοναδική φορά που τα κατάφεραν, στάθηκαν άτυχοι, αφού στην αρχή ο Εμπαπέ μπερδεύτηκε και στη συνέχεια της φάσης ο Μπερνάτ σημάδεψε το δοκάρι (84’). Οι «κόκκινοι διάβολοι» λοιπόν έμειναν ζωντανοί και στο φινάλε μίλησε το DNA και το VAR. Ο Νταλότ έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κιμπεπέ και ο Σκόμινα ύστερα από υπόδειξη του VAR έδειξε την «άσπρη βούλα». Εκεί βρέθηκε ο Ράσφορντ, ο οοίος νίκησε τον Μπουφόν (90+4’) κι έγραψε ιστορία για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις:


Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Μπουφόν, Κέρερ (70’ Παρέδες), Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ – Μαρκίνιος, Βεράτι, Ντάνι Άλβες, Ντράξλερ (70’ Μενιέ), Ντι Μαρία - Εμπαπέ

Στον πάγκο: Αρεολά, Κουρζάβα, Νταγκμπά, Τσούπο Μότινγκ, Καβάνι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γιανγκ (87’ Γκρίνγουντ), Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Μπαϊγί (36’ Νταλότ), Σο, Φρεντ, Αντρέας Περέιρα (80’ Τσονγκ), Μακ Τομίνεϊ, Ράσφορντ, Λουκάκου

Στον πάγκο: Ρομέρο, Ρόχο, Γκάρνερ, Γκόμες

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Γήπεδο: Παρκ ντε Πρενς

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x