Stoiximan Super League

Γι’ αυτό δεν αφήνεις τους καλούς Έλληνες παίκτες

Είναι ξεκάθαρο γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει πάντα «ανοιχτά ραντάρ» για τους Έλληνες παίκτες εντός των συνόρων. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Αυτό που γίνεται με τον Λεονάρντο Κούτρη και τα δημοσιεύματα των αγγλικών ιστοσελίδων είναι χωρίς αμφιβολία εντυπωσιακό. Ειδικά τις δύο τελευταίες μέρες τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ενδιαφέρον της Γουέστ Χαμ είναι η καλύτερη απόδειξη για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινείται ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παρακολουθεί και ν’ αποκτά τους καλύτερους Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στην Σούπερ Λίγκα. Και η περίπτωση του 24χρονου αριστερού μπακ είναι ο τελευταίος «κρίκος» σε μια επιτυχημένη «αλυσίδα» μεταγραφών της ομάδας του λιμανιού.

Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν 500.000 ευρώ για να πάρουν τον νεαρό μπακ από τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ηλικία 22 χρονών και αναμφίβολα δικαιώθηκαν με την επιλογή τους. Δικαιώθηκαν αγωνιστικά γιατί ο Κούτρης βοήθησε σημαντικά τους πειραιώτες τα δύο χρόνια που έχει παίξει στον Ολυμπιακό. Είναι όμως πολύ πιθανό να δικαιωθούν και οικονομικά. Είδατε τις αναφορές του αγγλικού Τύπου αναφορικά με το ποσό που θα πρέπει να δώσει η Γουέστ Χαμ για την απόκτηση του Κούτρη; Οι Άγγλοι λοιπον γράφουν ότι θα χρειαστούν 11,5 εκατ. ευρώ για να φύγει ο Έλληνας μπακ από τον Ολυμπιακό, ένα ποσό που αν μη τι άλλο μπορεί να το δώσει η ομάδα του Λονδίνου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει ένα εντυπωσιακό ποσό από ενδεχόμενη παραχώρηση του νεαρού ακραίου αμυντικού. Και τα όσα αναφέρουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης για έντονο ενδιαφέρον των «σφυριών», ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά άλλωστε ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ καλό brand name στο μεταγραφικό πεδίο κι αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η υπόθεση του Κούτρη δείχνει λοιπόν γιατί οι ερυθρόλευκοι πρέπει να έχουν πάντα το μυαλό τους και στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε ότι αφορά την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τους. Και δεν είναι φυσικά μόνο ο Κούτρης, που τώρα βρίσκεται στο μεταγραφικό «στόχαστρο» πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Υπάρχει ο Μανωλάς, ο Σιόβας, ο Σάμαρης, ο Τοροσίδης με καριέρα στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει πάντα «ανοιχτά ραντάρ» για τους Έλληνες παίκτες που παίζουν στην Σούπερ Λίγκα, αλλά και στα ταλέντα της Football League. Γιατί πολύ απλά ο Κούτρης δείχνει πόσα μπορεί να προσφέρει σε κάθε επίπεδο στον Ολυμπιακό και είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι οι πειραιώτες παρακολουθούν από πολύ κοντά όλους τους καλούς Έλληνες παίκτες. Φάνηκε αυτό και τον περασμένο Γενάρη, με την απόκτηση του Μασούρα από τον Πανιώνιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x