Europa League

Γκαλτιέ: «Είναι πολύ κοντά Σεντ Ετιέν και ΑΕΚ»

Προσγειωμένος μετά την πρόκριση της ομάδας του ο Κριστόφ Γκαλτιέ. Ο τεχνικός της Σεντ Ετιέν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ και απέδωσε σε μεγάλο βαθμό τη νίκη στην εμπειρία των παικτών του.

Παρά την πρόκριση, ο Κριστόφ Γκαλτιέ κράτησε χαμηλά την μπάλα. Ο προπονητής της Σεντ Ετιέν τόνισε πως η εμπειρία των παικτών του έπαιξε καθοριστικό παράγοντα για να πάρει η ομάδα του το εισιτήριο στην επόμενη φάση απέναντι στην ΑΕΚ.

Παράλληλα, ο τεχνικός των «στεφανουά» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

«Νομίζω ότι μια ομάδα πρέπει να είναι συμπαγής. Είναι κρίμα που συναντηθήκαμε τόσο νωρίς γιατί πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ κοντά η Σεντ Ετιέν με την ΑΕΚ. Το γεγονός ότι δεν σκοράραμε στο πρώτο ματς ενδεχομένως μας βόλεψε αφού σκεφτόμασταν πως θα το πετύχουμε στην Αθήνα. Αφού το κάναμε μετά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα».

Για την διαφορά στα ρόστερ και την εμπειρία: « Έπαιξε ρόλο η εμπειρία. Αυτή ήταν η διαφορά. Εμείς έχουμε παραστάσεις στο ρόστερ μας τα τελευταία χρόνια και βάσει αυτών φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ είναι ένα μεγάλο κλαμπ με μεγάλο ευρωπαϊκό παρελθόν, έχει κόσμο που έχει ζήσει αυτές τις στιγμές και γεγικά είναι σύλλογος που βγάζει ευρωπαϊκή αύρα».

Για το γκολ του Μπέριτς: «Ήταν στη σωστή θέση την σωστή στιγμή. Παίξαμε ομαδικά για να ανταπεξέλθουμε σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα. Ξέραμε ότι θα περάσουμε μόνο αν σκοράρουμε. Τα καταφέραμε».

Για τα κλειδιά του ματς: «Ο Λεμουάν και Νταμπό ηταν κλειδιά γιατί μέσα στον επιθετικογενή σχεδιασμό χρειάζονταν και οι δύο και κατάφεραν να καλύψουν άψογα ο ένας τον άλλον».

Για την διαιτησία: «Ήμουν στον πάγκο όχι στην κερκίδα. Εγώ έκρινα καλή την διαιτησία, ο διαιτητής είχε πρόθεσει να αφήσει το ματς να κυλήσει. Δύο παίκτες μου αποχώρησαν με τραυματισμό. Νομίζω ότι ήταν διαιτησία ευρωπαϊκού επιπέδου»

Για την κλήρωση: «Το ίδιο λέγαμε και πριν την ΑΕΚ. Μας έτυχε η ΑΕΚ και καταφέραμε να περάσουμε, παρότι δεν την θέλαμε στην κλήρωση. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις θες να έχεις απέναντί σου κάποιον θεωρητικά πιο αδύναμο».

Το σχόλιο του Γάλλου στο τέλος: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φίλους μας στην Αθήνα για τον επαγγελματισμό που έδειξαν και για την θερμή φιλοξενία τους.Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα και της εύχομαι τα καλύτερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x