Ισπανία

Γκαμεϊρό, Μπεράρντι, Πάκο ή... Λούκας Πέρεθ για την Μπαρτσελόνα!

Τον επιθετικό που θα της δώσει βάθος πίσω από τους Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ αναζητά η Μπαρτσελόνα, η οποία πλην των Γκαμεϊρό, Πάκο, Μπεράρντι, παρακολουθεί και τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ!

Η σεζόν για την Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τους Καταλανούς να κατακτούν το νταμπλ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πλέον, στο στρατόπεδο των «μπλαουγκράνα» ετοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή το πλάνο των αλλαγών στο ρόστερ εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, έχοντας εκτός των άλλων (παρακολουθούν παίκτες σε όλες τις θέσεις) ως στόχο την απόκτηση ενός επιθετικού.

Αυτός ο επιθετικός, δεν θα προορίζεται για βασικός. Θα είναι ουσιαστικά ο τέταρτος φορ πίσω από τους Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ, αυτός που θα δίνει τις απαραίτητες ανάσες στο φονικό «MSN». Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί στην ιδέα πως ο αγωνιστικός του χρόνος, θα είναι περιορισμένος.

Υπό το πρίσμα αυτό, στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα δεν ψάχνουν επιθετικό από το λεγόμενο «πάνω ράφι», αλλά έναν παίκτη που θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα να καθίσει στον πάγκο και δεν θα έχει απαιτήσεις όσον αφορά το χρόνο συμμετοχής.

Σύμφωνα με την «Mundo Deportivo», η νταμπλούχα Ισπανίας έχει ξεχωρίσει τις περιπτώσεις τεσσάρων ποδοσφαιριστών, με τους τρεις εξ' αυτών να αγωνίζονται στη Primera Division. Αυτοί είναι ο Ντομένικο Μπεράρντι, ο Κέβιν Γκαμεϊρό, ο Πάκο Αλκάθερ και ο Λούκα Πέρεθ!

inner

Ντομένικο Μπεράρντι

O Μπεράρντι αγωνίζεται στη Σασουόλο, η οποία θα διεκδικήσει μέσω των play off τη συμμετοχής της στη φάση των ομίλων του Europa League. Η Γιουβέντους έχει δικαίωμα να τον πάρει πίσω αν δώσει 25 εκατ. ευρώ, όπως επιβεβαίωσε χθες ο διευθυντής του ιταλικού συλλόγου, Μπέπε Μαρότα. Ο 21χρονος επιθετικός βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη και σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα ήρθε σε επαφή με ανθρώπους των «μπλαουγκράνα» και ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον.

Ο υπεύθυνος της Μπαρτσελόνα για τις μεταγραφές της ομάδας από την Ευρώπη (εκτός όμως της Ισπανίας, εκεί όπου υπεύθυνος είναι ο Ρόμπερτ Φερνάντεθ) έχει κάνει θετική εισήγηση για τον 21χρονο φορ, όπως και τέσσερις εκ των άμεσων συνεργατών του, που τον έχουν παρακολουθήσει... εκ του σύνεγγυς. Ο Μπεράρντι, ο οποίος «κόπηκε» από την προεπιλογή της Ιταλίας για το Euro, έχει πετύχει 38 γκολ στη Serie A τα τελευταία τρία χρόνια, με το συμβόλαιό του να εκπνέει τον Ιούνιο του 2019.

inner

Κέβιν Γκαμεϊρό

Ο Κέβιν Γκαμεϊρό είναι η πρώτη εγχώρια επιλογή, ίσως και η πρώτη επιλογή γενικότερα. Τα λόγια για την αξία του είναι περιττά, η περίπτωσή του όμως, αρκετά δύσκολη. Αγωνίζεται βασικός στη Σεβίλλη και δύσκολα θα φύγει από την Ανδαλουσία για να πάει σε μια ομάδα όπου δεν θα έχει τον ίδιο χρόνο συμμετοχής. Ο 29χρονος Γάλλος φορ πέτυχε 29 γκολ φέτος, έχει συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια, με τη... μόνιμη νικήτρια του Europa League να τον κοστολογεί στα 20-25 εκατ. ευρώ.

inner

Λούκας Πέρεθ

Ο Λούκας Πέρεθ κερδίζει εύκολα το βραβείο του «παίκτη-αποκάλυψη» στη φετινή Primera Division. Σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία (27 ετών), έχασε ελάχιστα παιχνίδια φέτος, σκοράροντας 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και μοιράζοντας 11 ασίστ. Ήδη αρκετές ομάδες ανά την Ευρώπη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πολυθεσίτη άσου της Ντεπορτίβο λα Κορούνια, η οποία δύσκολα θα μπορέσει να τον διατηρήσει στις τάξεις της.

Οι άνθρωποι των «Γαλιθιανών», όμως, έχουν δύο ακόμα παραμέτρους στο μυαλό τους. O ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίστηκε ο Λούκας από τον Ιούλιο του 2013 ως το καλοκαίρι του 2014 και για λίγες εβδομάδες στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης ύψους 30% από το συνολικό ποσό που θα λάβει η «Ντέπορ», από ενδεχόμενη πώλησή του. Επίσης, πρέπει να δώσει το 25% στις φορολογικές αρχές της ιβηρικής χώρας, βάσει συμφωνίας που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2014.

inner

Πάκο Αλκάθερ

O Πάκο είναι ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της Βαλένθια τα τελευταία τρία χρόνια, παρά τα σκαμπανεβάσματα των «νυχτερίδων» και τις έξι αλλαγές προπονητών μετά την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Φέτος έκανε την πιο παραγωγική χρονιά στην καριέρα του, πετυχαίνοντας 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ο 22χρονος επιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2020.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x