Champions League

Γκασπερίνι: «Η Αταλάντα δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα»

Ισχυρό χτύπημα και «καμπανάκι» ενόψει της συνέχειας θεωρεί την χθεσινή βαριά ήττα της ομάδας του από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Δεν «μάσησε» τα λόγια του ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι στη συνέντευξη τύπου μετά την λήξη της χθεσινής αναμέτρησης. Ο 61χρονός Ιταλός τεχνικός παραδέχτηκε ότι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «πλήγωσε» την ομάδα του αλλά εμφανίστηκε βέβαιος ότι αυτή η ήττα θα αποτελέσει ένα καλό «μάθημα» για την Αταλάντα.

«Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν καλύτερη στο να ανακτά την μπάλα, στο πρέσινγκ, στην δύναμη. Γενικά υστερήσαμε σε όλους τους τομείς. Ήταν γρηγορότεροι από εμάς και ήταν πολύ καλοί στις μεταβιβάσεις. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο. Είχαμε τις ευκαιρίες μας αλλά αυτά τα παιχνίδια σου δίνουν πολλά μαθήματα. Πρέπει να μάθουμε από αυτό και να κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Είμαστε μια ομάδα, η οποία ξαφνικά έφτασε να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο. Ήταν ένα αν μη τι άλλο ατυχές αποτέλεσμα αλλά μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι η Αταλάντα θα πάρει ένα καλό μάθημα και θα «ωριμάσει». Διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να αγωνίζεσαι στο Champions League», σημείωσε ο Ιταλός τεχνικός.

Στην συνέχεια ο Γκασπερίνι κατέστησε σαφές ότι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδωσε ένα ισχυρό χτύπημα στην Αταλάντα και επισήμανε ότι η γρήγορη μεταφορά της μπάλας είναι απαραίτητη από εδώ και πέρα για να επιστρέψει η ομάδα του στα θετικά αποτελέσματα.

«Eίπα στους ποδοσφαιριστές, ό,τι ακριβώς λέω και τώρα εδώ σε εσάς. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μας έδωσε ένα ισχυρό χτύπημα με όλη την σημασία της έκφρασης. Τώρα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με μεγαλύτερη ποιότητα και να είμαστε γρηγορότεροι στην μεταφορά της μπάλας», υποστήριξε ο Γκασπερίνι.

Ερωτηθείς για το εάν η χθεσινή ήττα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση της καριέρας του ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε:

«Στο ντεμπούτο μου ως προπονητής του συλλόγου βρέθηκα να ηττώμαι με 3-0. Είναι πολύ απογοητευτικό που δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η καθολική κυριαρχία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ήταν αναμφισβήτητη», κατέληξε ο τεχνικός της Αταλάντα.

Επιμέλεια: Βασίλης Μιχάλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x