Stoiximan Super League

Γκαζωμένος Ολυμπιακός με… μαέστρο Οφόε

Πήρε φόρα ο Ολυμπιακός! Με τον Οφόε να δημιουργεί και τα δύο τους γκολ (που πέτυχε ο Μπεν) στο ανεπίσημο ντεμπούτο του, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 της Άλκμααρ. Πρώτη εμφάνιση και για Καρσελά.

Παίρνει τα πάνω του, οδεύοντας προς τα προκριματικά του Champions League, ο Ολυμπιακός.

Λίγες ημέρες μετά το 6-0 επί της Μαλίν, οι Πειραιώτες επικράτησαν 2-0 σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα κόντρα στην Άλκμααρ, με τους Οτζίτζα Οφόε και Μεντί Καρσελά να κάνουν ανεπίσημο ντεμπούτο (χρησιμοποιήθηκαν για 30 λεπτά) και τον Βέλγο χαφ να δημιουργεί δύο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο και να γίνεται πρωταγωνιστής με το... καλημέρα. Υπενθυμίζεται ότι το όνομά του είχε γίνει... σίριαλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για τους «ερυθρόλευκους».

inner

Αρχικά, στο 60’ έβγαλε κάθετη προς τον Μοχάμεντ Μπεν που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ξεμπλόκαρε ύστερα από τις χαμένες ευκαιρίες στο ματς με τη Μαλίν. Ένα λεπτό μετά, ο πρώην παίκτης της Λέγκια έκανε επίθεση κατά μέτωπο και κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο 28χρονος επιθετικός που ζευγάρωσε τα τέρματά του. Θετικότατη εμφάνιση και από τον Ανδρέα Γιαννιώτη, αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι στο σκορ και η ομάδα του Μπεσνίκ Χάσι σημείωσε την τρίτη της καλοκαιρινή νίκη ύστερα από αυτές με Βάτενς (2-0) και Μαλίν (6-0), ενώ έχει χάσει με 2-1 από τον Πανιώνιο. Ακολουθεί το φιλικό με την Λόκερεν το Σάββατο (15/07, 18:00).

Ο Μπεσνίκ Χάσι παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Φιγκέιρας, Σισέ, Ρέτσος και Ντε Λα Μπέγια. Ο Ζντιέλαρ ήταν ο «κόφτης» και μπροστά του, σε... ανάποδο τρίγωνο, την τριάδα συμπλήρωναν οι Μάρτινς και Ανδρούτσος. Στα «φτερά» ήταν αριστερά ο Σεμπά, δεξιά ο Ελιουνούσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Προτού φθάσει το ματς στο δεύτερο τέταρτο του β’ ημιχρόνου, όπου έγιναν τα πάντα σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων στο ματς, οι δύο ομάδες είχαν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ολυμπιακός μπήκε στην αναμέτρηση με… φόρα από την καλή εμφάνιση κόντρα στη Μαλίν και μόλις στο πρώτο λεπτό λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με τον Ελιουνούσι, που δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο από πολύ καλή θέση. Οι Ολλανδοί έχασαν λίγο μετά δύο καλές ευκαιρίες με Φρεντ (9’) και Σούντγιενς (12’), αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Γιαννιώτης στάθηκε στο ύψος του και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

inner

Στα μέσα του πρώτου μέρους, είχε καλή στιγμή και ο Σεμπά που έπιασε καλό-δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος έβαλε Οτζίτζα Οφόε και Μεντί Καρσελά, ο 45χρονος τεχνικός, αλλά και τον Μοχάμεντ Μπεν αντί του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Μετά το δύο γρήγορα γκολ δεν σημειώθηκε κάποια ξεχωριστή στιγμή, αφού οι προπονητές των δύο ομάδων έκαναν αρκετές αλλαγές (όπως συνηθίζεται) που… απορύθμισαν τους δύο αντιπάλους.

inner

Άλκμααρ (Τζον Φαν ντεν Μπρομ): Ολί, Όπνταμ, Φλάαρ, Λίντεν, Χαπς, Σέουντιενς, Χέλμερ, Μπάκερ, Στενγκς, Φράιντεϊ, Βάινταλ.

Ολυμπιακός (Μπεσνίκ Χάσι): Γιαννιώτης, Φιγκέιρας (63’ Ελαμπντελαουί), Σισέ (63’ Ρομαό), Ρέτσος (37’ Νικολάου), Ντε Λα Μπέγια (63’ Κούτρης), Ζντιέλαρ (63’ Φορτούνης), Μάρτινς (46’ Οφόε, 77’ Σιώπης), Ανδρούτσος (63’ Ταχτσίδης), Σεμπά (63’ Μάριν), Ελιουνούσι (46’ Καρσελά, 77’ Μανθάτης), Ανσαριφάρντ (46’ Μπεν).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x