Ισπανία

«Γκέλα» με… παράπονα για την Μπαρτσελόνα πριν τον τελικό

Ισόπαλη με 2-2 στην έδρα της Θέλτα αναδείχθηκε η Μπαρτσελόνα, λίγες ημέρες πριν τον τελικό κυπέλλου του ερχόμενο Σαββάτου κόντρα στη Σεβίλλη. Χέρι το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Σκούρα τα βρήκε η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Θέλτα στο Μπαλαΐδος.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με το γκολ του Ιάγκο Άσπας στο 82’ (το οποίο βέβαια δεν έπρεπε να μετρήσει με τον Ισπανό να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι σε μία αρκετά δύσκολη φάση) να κάνουν το 2-2 και να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας στη μάχη που δίνουν για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ανάσες σε βασικούς παίκτες έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε (εκτός ενδεκάδας έμειναν Μέσι, Σουάρες, Ουμτιτί) ενόψει του τελικού κυπέλλου του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στη Σεβίλλη. Στα 40 παιχνίδια δίχως ήττα το τρομερό αήττητο ρεκόρ των Καταλανών, που μπορούν να έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.

Ο Ντεμπελέ ήταν εκείνος που στο 36’ έβαλε μπροστά στο σκορ τη Μπαρτσελόνα με μονοκόμματο σουτ στην κόντρα μετά από ωραίο στρώσιμο του Πάκο Αλκάθερ. Παρ’ όλα αυτά οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να πάνε με το προβάδισμα στην ανάπαυλα. Στο 45’ ο Μαξιμιλιάνο Γκόμεζ πραγματοποίησε το παράλληλο γύρισμα, με τον Τζόνι να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα και να γράφει το 1-1.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βλέποντας τη… γκέλα να έρχεται αποφάσισε να περάσει στο ματς τους Λιο Μέσι και Σέρχι Ρομπέρτο. Ο Αργεντίνος πήρε στα χέρια του τη μπαγκέτα της οργάνωσης, με τους Καταλανούς να ανεβάζουν την απόδοση του αισθητά και να δείχνουν πως το δεύτερο τέρμα μοιάζει θέμα… χρόνου. Τελικά αυτό ήρθε στο 64’ από τον Πάκο Αλκάθερ, ο οποίος έστειλε από κοντά με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους μπλαουγκράνα (1-2).

Και ενώ το παιχνίδι είχε έρθει στα μέτρα των φιλοξενούμενων, ήρθε ο Σέρχι Ρομπέρτο για να… ανατρέψει τις ισορροπίες στο ματς. Ενώ λοιπόν, ο Άσπας έβγαινε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν, ο Ισπανός του τράβηξε την φανέλα με αποτέλεσμα να αντικρίσει την απευθείας κόκκινη κάρτα, έντεκα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς.

Η Θέλτα εκμεταλλευόμενη το αριθμητικo της πλεονέκτημα της έψαξε το γκολ που θα τις επέτρεπε να μην φύγει με άδεια χέρια από την αναμέτρηση. Η λύτρωση εν τέλει ήρθε στο 82’ από τον Ιάγκο Άσπας ο οποίος από κοντά και με την βοήθεια του… χεριού του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Μπάρσα και διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Μία φάση, βέβαια αρκετά δύσκολη, που ούτε οι ίδιοι οι παίκτες των Καταλανών δεν αντιλήφθηκαν.

Το τέρμα αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι κυνήγησαν την ολική ανατροπή. Το τελικό σφύριγμα ωστόσο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες μς 2-2. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Μπάρσα βρίσκεται με 83 βαθμούς στο +12 από την Ατλέτικο με ένα παιχνίδι περισσότερο, ενώ η Θέλτα ανέβηκε στους 44 και στο -4 από την έβδομη Σεβίλλη.

Αναλυτικά, η 33η αγωνιστική:


Τρίτη 17/4
Λα Κορούνια-Σεβίλλη 0-0
Θέλτα-Μπαρτσελόνα 2-2
(Τζόνι 45', Άσπας 82'-Ντεμπελέ 36', Αλκάθερ 64')

Βιγιαρεάλ-Λεγκανές (22:30)

Τετάρτη 18/4
Εσπανιόλ-Εϊμπάρ (20:30)
Βαλένθια-Χετάφε (20:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο (22:30)

Πέμπτη 19/4
Αλαβές-Τζιρόνα (20:30)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:30)
Μπέτις-Λας Πάλμας (22:30)
Λεβάντε-Μάλαγα (22:30)

Η επόμενη (34η) αγωνιστική:

Παρασκευή 20/4
Λεγκανές-Λα Κορούνια (22:00)

Σάββατο 21/4
Εϊμπάρ-Χετάφε (14:00)
Θέλτα-Βαλένθια (17:15)

Κυριακή 22/4
Τζιρόνα-Εσπανιόλ (13:00)
Μάλαγα-Ρεάλ Σοσιεδάδ (17:15)
Λας Πάλμας-Αλαβές (19:30)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις (21:45)

Δευτέρα 23/4
Μπιλμπάο-Λεβάντε (22:00)

Τετάρτη 9/5
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ
Σεβίλλη-Ρεάλ

Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x