Europa League

Γκοϊτόμ: «Φίλε μου, αν δεν το πιστέψουμε, καλύτερα να μην έρθουμε»

Ο καλύτερος παίκτης της ΑΪΚ Στοκχόλμης και της σουηδικής λίγκας, Ενόκ Γκοϊτόμ, μιλά αποκλειστικά στο sport-fm.gr, αποθεώνοντας τον Ατρόμητο και στέλνοντας μήνυμα για μάχη στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Η υπόθεση της συμμετοχής του πριν από το ματς της ΑΪΚ Στοκχόλμης με τον Ατρόμητο μονοπώλησε το ενδιαφέρον, με τον άσο των Σουηδών να μένει τελικά στον πάγκο, μην μπορώντας να ενισχύσει την ομάδα του για 90 λεπτά.

Ο λόγος για τον Ενόκ Γκοϊτόμ που με μια δόση υπερβολής θα μπορoύσε να υποστηρίξει κανείς ότι είναι μια... ΑΪΚ μόνος του, αφού με την ποιότητά του ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ο Σουηδός άσος μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα και την αγωνιστική παρουσία του Ατρόμητου στο ματς της Πέμπτης στο Friends Arena, εξήγησε ποιο ήταν το στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ατρόμητου ενώ έδωσε το δικό του σύνθημα εν όψει του δεύτερου αγώνα στο Περιστέρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ενό Γκοϊτόμ στο sport-fm.gr και τον Παύλο Κουστέρη:

Ένοκ, η ΑΪΚ υπέστη μια βαριά και σκληρή ήττα από τον Ατρόμητο. Ποια ήταν η εντύπωση που σας άφησε ο αντίπαλός σας; Περιμένατε αυτή την απόδοση;
«Ναι, φυσικά. Παίζουμε σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και ο Ατρόμητος έδειξε ότι είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα. Έκλεισε πολύ καλά τους χώρους, ήταν εξαιρετικός στις αντεπιθέσεις και δεν έχανε ποτέ την μπάλα. Κι εμείς, όμως, από τη μεριά μας τους το κάναμε πολύ εύκολο. Στο 15’ το σκορ ήταν ήδη 2-0 και κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό, σε εκείνο το σημείο, η τελική έκβαση του ματς κρίθηκε. Ήταν σαν να “έσβησε” ο αγώνας».

Η αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο Ατρόμητος, ήταν αυτή που είχατε υπ’ όψιν σας μέσω των βίντεο που είχατε παρακολουθήσει και μέσω του σκάουτινγκ που είχατε πραγματοποιήσει;
«Ακριβώς ό,τι είχαμε δει στα βίντεο από τον Ατρόμητο, ήταν ό,τι παρουσίασε και εντός αγωνιστικού χώρου. Το κυριότερο είναι ότι παρουσιάστηκαν πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις. Βέβαια, μέσα στον αγώνα είδαμε κι άλλα στοιχεία που δεν ήταν εμφανή από αυτά που είχαμε προλάβει να δούμε. Είχαν πάρα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Για την ακρίβεια παρουσίαστηκαν πολύ έξυπνοι τις στιγμές που κυκλοφορούσαν την μπάλα, ενώ και η αλληλοκάλυψη που είχαν, αλλά και η κάλυψη των χώρων ήταν υποδειγματική».

Μπορούμε να πούμε ότι ίσως η ΑΪΚ υποτίμησε τον Ατρόμητο;
«Όχι, όχι, δεν νομίζω ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν υποτιμήσαμε σε καμία περίπτωση τον Ατρόμητο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Ατρόμητος είναι πολύ πιο έμπειρος. Παρουσιάστηκε διαβασμένος, μας “σκότωσε” με τις αντεπιθέσεις, γιατί ήξερε πώς να το κάνει. Αυτό προέρχεται από την εμπειρία. Δεν είναι κάτι που προκύπτει σε ένα βράδυ, αλλά το κερδίζεις με τα χρόνια. Για αυτό πρέπει να συζητήσουμε όλη η ομάδα και να βρούμε τρόπο πώς θα χρησιμοποιήσουμε τη δική μας εμπειρία στον δεύτερο αγώνα στην Αθήνα».

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την ΑΪΚ στο δεύτερο ματς στο Περιστέρι;
«Φυσικά, για αρχή, πρέπει να σκοράρουμε. Πρέπει να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι, ένα τέλειο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απίθανο. Ξέρω ότι αν σκοράρουμε δύο γκολ και μας απομένουν ακόμα 15 λεπτά, θα έχουμε να κάνουμε με ένα διαφορετικό ματς, καθώς θα μας μένει μόνο ένα γκολ για να προκριθούμε. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε έξυπνοι. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για μας αν δεχθούμε γκολ, καθώς ακόμα και τότε, με τα τρία γκολ θα πάμε στην παράταση».

Πιστεύεις δηλαδή ότι υπάρχουν ακόμα πιθανότητες πρόκρισης για την ΑΪΚ...
«Φίλε μου, αν δεν έχεις την ελπίδα και την πίστη, τότε πρέπει να πούμε από σήμερα “αντίο” και να μην κατεβούμε καν για το επόμενο παιχνίδι ή να φύγουμε πριν καν ξεκινήσει. Πρέπει, όπως είπα, να παρουσιάστουμε έξυπνοι. Δεν πρέπει να βγούμε κατά κύματα στην επίθεση, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα συμβεί ό,τι και σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη) και θα μας “σκοτώσουν” στις αντεπιθέσεις. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό, να παίξουμε πιο σφιχτά και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το κέντρο του Ατρόμητου. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε και την τύχη μαζί μας για να αλλάξουμε τη μοίρα μας».

Ενόκ, τελικά πώς είναι η υγεία σου; Ακούσαμε όλη την εβδομάδα για τους πόνους σου στομάχι, για μια ίωση. Τι έγινε και δεν αγωνίστηκες από την αρχή;
«Ναι, ισχύει ότι δεν ήμουν καλά. Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση σήμερα, γιατί δεν θα μπορούσα να παίξω ενενήντα λεπτά. Δεν θα τα κατάφερνα. Νομίζω, όμως, ότι θα είμαι εντάξει για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στη Νόρκεπινγκ και απολύτως καλά για το ματς της Πέμπτης την άλλη εβδομάδα με τον Ατρόμητο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x