Champions League

Γκολ και πάει για… τελικό η Πόρτο

Δίχως να εντυπωσιάσει, η Πόρτο νίκησε 1-0 στο «Ντραγκάο» την Κλαμπ Μπριζ που παρέμεινε χωρίς πόντο και αποκλείστηκε. Πλέον οι «δράκοι» πάνε για τελικό πρόκρισης στην Κοπεγχάγη.

Ένα αυτογκόλ χάρισε στην Πόρτο τη νίκη με 1-0 επί της Κλαμπ Μπριζ για τον έβδομο όμιλο του Champions League. Οι «δράκοι» προσπέρασαν την Κοπεγχάγη (που έμεινε στο 0-0 με τη Λέστερ) για τη δεύτερη θέση, ωστόσο θα πρέπει σε τρεις εβδομάδες να μείνουν όρθιοι στη Δανία, την ώρα που οι Βέλγοι έχασαν και την τελευταία ελπίδα πρόκρισης.

Οι «δράκοι» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, αλλά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς είχαν οι Βέλγοι, με τον Κασίγιας να αποκρούει εξαιρετικά την προβολή του Γουέσλεϊ στο 25’. Η πίεση των θορυβημένων γηπεδούχων αυξήθηκε και το γκολ ήρθε στο 38’, έστω και από… αντίπαλο. Στο κόρνερ του Τέλες ο Αντρέ Σίλβα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα-που δεν θα κατέληγε στα δίχτυα-κόντραρε στον Πίνα και κατέληξε στην εστία του Μπουτέλ. Η ομάδα του Νούνο διατήρησε τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος, δίχως όμως να μπορεί να «καθαρίσει» το ματς, αφού οι λιγοστές καλές στιγμές που δημιουργούσε έμεναν ανολοκλήρωτες. Ο Πρεντόμ επιστράτευσε τον Ισκιέρδο αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Πόρτο (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Κασίγιας, Περέιρα, Τέλες, Μαρκάνο, Φελίπε, Ντανίλο, Ερέρα (62’ Νέβες), Οτάβιο (79’ Λαγιούν), Όλιβερ Τόρες, Ντιόγκο Ζότα (71’ Κορόνα), Αντρέ Σίλβα.

Κλαμπ Μπριζ (Μισέλ Πρεντόμ): Μπουτέλ, Πουλέν, Ντενσβίλ, Κουλς, Βαν Ράιν, Πίνα, Κλαουντεμίρ, Φόρμερ, Μπολινγκολί (65’ Βάνακεν), Ντιαμπί (46’ Εκανγκό), Γουέσλεϊ (77’ Ισκιέρδο).



Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία).

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
1. Λέστερ 10 (4-0)
2. Πόρτο 7 (4-3)
3. Κοπεγχάγη 5 (4-2)
4. Μπριζ 0 (1-9)

Η επόμενη αγωνιστική
Τετάρτη 22/11
Κοπεγχάγη-Πόρτο (21:45)
Λέστερ-Μπριζ (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x