Stoiximan Super League

Γκολ τρία, σοβαρότης... μηδέν

Τα «καμπανάκια» ήχησαν στον ΠΑΟΚ!Μετά το θετικό δείγμα με την Μπριζ, ο «Δικέφαλος» κόντρα στη Στεάουα ναι μεν σκόραρε, αλλά ήταν τραγικός αμυντικά και δεχόμενος 4 γκολ στο α' μέρος, ηττήθηκε με 4-3.

Τα φιλικά χρησιμεύουν για να διαπιστωθούν και κατόπιν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα κάθε ομάδας και αυτό ακριβώς συνέβη στο σημερινό φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Μακριά από τα διθυραμβικά σχόλια μετά το φιλικό κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, ο ΠΑΟΚ ήταν αποκαρδιωτικός στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου κόντρα στους Ρουμάνους, καθώς μπορεί να πέτυχε τρία γκολ (δύο από στημένες φάσεις και ένα αυτογκόλ), αλλά η αμυντική του συμπεριφορά ήταν ανάλογης σοβαρότητας παιδικής χαράς. Στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε τέσσερα τέρματα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, τρία εκ των οποίων από το 32’ έως το 45’, με τον Βλάνταν Ίβιτς να βλέπει με απόλυτη σαφήνεια τα πρώτα αρνητικά δείγματα γραφής.

inner

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα άλλαξε αρκετά, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πλέον ως επαγγελματική ομάδα, ωστόσο το 4-3 παρέμεινε έως το τέλος, δείχνοντας και επιθετική αδυναμία, μην μπορώντας να διασπάσει με σταθερότητα μία κλειστή άμυνα.

Το ματς

Τέτοιο πρώτο ημίχρονο, όπως αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Στεάουα Βουκουρεστίου, μόνο σε διαδικασία φιλικού ματς στα μέσα Ιουλίου θα μπορούσε να συμβεί, καθώς μόλις στα 45’ είχαν σημειωθεί 7(!) γκολ και με την ομάδα του Ίβιτς ενώ προηγούνταν με 3-1 στο 32’, τελικά να χάνει το προβάδισμα με 4-3 στη λήξη του α’ μέρους.

Το ματς ξεκίνησε με τον πλέον ιδεατό τρόπο για τον «Δικέφαλο», καθώς μόλις στο 3’ ο Κουλούρης (τρίτο σερί ματς που βρίσκει δίχτυα) άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα ενώ μέχρι το 20’ είχε χάσει τρεις σπουδαίες ευκαιρίες με τους Κίτσιου (13’, δοκάρι σε σέντρα-σουτ), Τζιόλη (18’ κεφαλιά από νέο φάουλ του Πέλκα) και Ζάιρο (20’ που ολιγώρησε πάρα πολύ σε τετ-α-τετ με τον Κογιοκάρου) για να διευρύνει το προβάδισμά του.

inner

Η Στεάουα στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία ευτύχησε να σκοράρει με κεφαλιά του Ενάσε (23’), με τον ΠΑΟΚ να δέχεται και το πρώτο του γκολ σε αυτή τη σειρά φιλικών. Παράλληλα, αυτό που φάνηκε ότι δεν είχε ο ΠΑΟΚ συγκριτικά με τα προηγούμενα φιλικά ήταν η σοβαρότητα και η ίδια αμυντική προσήλωση, καθώς παρά το γεγονός ότι στο 32’ κατάφερε να προηγείται με 3-1, με το απίστευτο αυτογκόλ του Πιντίλι (28’) και την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες (32’), κατάφερε στη λήξη του α’ ημιχρόνου να χάνει με 4-3!

Τα κενά στη μεσοαμυντική του γραμμή ήταν τεράστια, η επιπολαιότητα ατομικά κάθε παίκτη σε… υψηλά επίπεδα και η εικόνα θύμιζε αντίστοιχη παιδικού πρωταθλήματος. Ο Τζιόλης στο 37’ έδωσε «δώρο» στον Στάντσιου, χάνοντας την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Ρουμάνος διεθνής με πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 3-2, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Στάντσιου έπιασε δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας σε ασταθή επέμβαση τον Βελλίδη και ο Τουντόριε, παίρνοντας το ριμπάουντ, σε κενή εστία ισοφάρισε.

inner

Σαν να μην έφτανε αυτό, το «κερασάκι στην τούρτα» στην τραγική εικόνα του ΠΑΟΚ αποτέλεσε το τέταρτο γκολ και πάλι από τον Τουντόριε (45’), όταν με όλη του την άνεση γύρισε το σώμα του μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ, κατάφερε να νικήσει τον Βελλίδη, που είχε λανθασμένη θέση, κάνοντας το 4-3.

Το β’ ημίχρονο –όσο κι αν πρόκειται για φιλικό ματς- δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί με τον ίδιο τρελό και άναρχο ρυθμό, με τον Βλάνταν Ίβιτς να προχωρά σε αλλαγές, θέλοντας να βρει ισορροπία στην ομάδα του και παράλληλα να δημιουργήσει ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Εκεί φάνηκαν κι άλλες αδυναμίες, αφού επί της ουσίας οι επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία της Στεάουα προήλθαν και πάλι από στημένες φάσεις και συγκεκριμένα από τα πόδια του Πέλκα. Στο 57’ ο νεαρός χαφ του ΠΑΟΚ εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάτος κυριάρχησε στον αέρα, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία των Ρουμάνων, ενώ στο 59’ ο Κάμπος από τα δεξιά έστρωσε στην μπάλα στον Πέλκα, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε επίσης πάνω από την εστία της Στεάουα.

inner

Την ίδια ώρα η Στεάουα παρουσιάστηκε σφιχτή στην άμυνα και με προτεραιότητα να κρατήσει το μηδέν στο β’ ημίχρονο, κάτι που τα κατάφερε φτάνοντας στο τελικό 4-3, που είχε διαμορφωθεί από το α’ μέρος.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

Βελλίδης (46’ Γλύκος) – Κίτσιου (46’ Μάτος), Μαλεζάς (60’ Χατζηισαΐας), Κρέσπο (60’ Τζαβέλλας), Γιαννούλης (46’ Λέοβατς) – Χαρίσης (71’ Σάκχοφ), Τζιόλης (60’ Τσίμιροτ) – Ροντρίγκες (71’ Μυστακίδης), Πέλκας (60’ Περέιρα), Ζάιρο (46’ Κάμπος)- Κουλούρης (60’ Αθανασιάδης)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x