Αγγλία

Γκουαρδιόλα: «Θα είναι λάθος να τιμωρηθεί ο Μπερνάρντο Σίλβα»

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι τάχθηκε υπέρ του παίκτη του, σχετικά με τις κατηγορίες για ρατσισμό που δέχτηκε.

Στο πλευρό του Μπερνάρντο Σίλβα τάχθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, σε σχέση με τις κατηγορίες ρατσισμού σε βάρος του παίκτη του, έπειτα από την πλάκα που έκανε στον Μπενζαμέν Μεντί. Ο Πορτογάλος μέσος ανέβασε ένα χιουμοριστικό tweet, στο οποίο παρομοίαζε τον φίλο και συμπαίκτη του με το σήμα μιας συσκευασίας με σοκολατάκια, ωστόσο η πλάκα του αυτή τον έφερε αντιμέτωπο με τιμωρία 6 αγωνιστικών για ρατσισμό από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA).

Ο προπονητής της Σίτι ρωτήθηκε για αυτό το θέμα έπειτα από τη νίκη της ομάδας του με 3-0 επί της Πρέστον για το «Carabao Cup» και είπε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά θα πρέπει να επικεντρωθούν (σ.σ. η αγγλική ομοσπονδία) σε άλλα ζητήματα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα είναι από τους πιο αξιαγάπητους ανθρώπους που έχω συναντήσει στη ζωή μου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επίπεδο του Μπερνάρντο Σίλβα, αλλά και στη στενή σχέση του με τον Μεντί: «Μιλάει τέσσερις ή πέντε γλώσσες - αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις πόσο ανοιχτόμυαλος είναι - και ένας απ΄ τους καλύτερους φίλους του Μεντί. Είναι σαν αδερφός του. Η εικόνα που ανέβασε δεν σχετίζεται με το χρώμα του δέρματος».

Ο Ισπανός κατέληξε: «Αν συμβεί κάτι θα είναι λάθος για τον Μπερνάρντο, γιατί είναι ένα εξαιρετικό άτομο».

Μένει να φανεί αν η αγγλική ομοσπονδία επηρεαστεί από τα λόγια του Γκουαρδιόλα και αποφύγει να τιμωρήσει τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x