Αγγλία

Γκουαρντιόλα: «Το δημοψήφισμα είναι καθόλα νόμιμο»

Την άποψη πως το δημοψήφισμα περί ανεξαρτησίας της Καταλονίας είναι καθόλα νόμιμο και αποτελεί έκφραση δημοκρατίας, εξέφρασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μπορεί να προέρχεται από μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη στην έδρα της Τσέλσι με 1-0, κάτι που επέτρεψε στην Μάντσεστερ Σίτι να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο το μυαλό του Πεπ Γκουαρντιολά βρίσκεται στην Καταλονία και το σημερινό της δημοψήφισμα.

Ο Καταλανός τεχνικός υποστήριξε πως η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη δημοκρατία ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η διαδικασία είναι καθόλα νόμιμη καθώς θα καθορίσει πως βλέπουν το μέλλον τους οι κάτοικοι της επαρχίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι μία μέρα για την δημοκρατία. Κάποιοι λένε ότι είναι παράνομο, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Κάθε άνθρωπος πρέπει να διερωτάται τι θέλει. Δεν θέλουμε ανεξαρτησία, θέλουμε να μας επιτρέπεται να ψηφίζουμε.

Δεν είναι ψήφος ανεξαρτησίας. Έτσι είναι η δημοκρατία. Το καταλανικό κοινοβούλιο θέλει να ψηφίσει και να δει εάν οι κάτοικοι βλέπουν τις ζωές και το μέλλον διαφορετικά. Τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, οι άνθρωποι της Καταλονίας θέλουν άτομα που να μιλούν και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x