Αγγλία

Γκουντογκάν: «Δεν σκέφτηκα να φύγω μετά τη βομβιστική επίθεση»

«Είναι σημαντικό να μαθαίνεις την κουλτούρα του τόπου που επιλέγεις να μείνεις για ένα διάστημα της ζωής σου και να βλέπεις πως είναι οι άνθρωποι».

Αντικρίζοντας τον κόσμο του Μάντσεστερ ενωμένο στις δύσκολες στιγμές, ο Ιλκάι Γκουντογκάν πήρε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να ξεπεράσει και ο ίδιος τον τραυματισμό του, αντιλαμβανόμενος πως μπροστά σε ό,τι είχε συμβεί στην τραγωδία του Μαΐου, ήταν πολύ πιο σημαντικό από το δικό του πρόβλημα...

Ο Γερμανός χαφ της Μάντσεστερ Σίτι μίλησε για τις πολύ τρομακτικές εμπειρίες που είχε, τόσο με την βομβιστική επίθεση σε συναυλία στο Μάντσεστερ, διαμένοντας σε ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση, όσο και για τις επιθέσεις στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια του φιλικού με τη Γαλλία στο «Stade de France»...

«Όταν ήρθα να μείνω στο Μάντσεστερ, ήθελα να είμαι κάπου κοντά στο κέντρο για να νιώθω την πόλη και τους ανθρώπους της. Έκανα το ίδιο πράγμα που είχα κάνει και στα πρώτα μου χρόνια στη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Είναι σημαντικό να μαθαίνεις την κουλτούρα του τόπου που επιλέγεις να μείνεις για ένα διάστημα της ζωής σου και να βλέπεις πως είναι οι άνθρωποι.

Μετά τη βομβιστική επίθεση, δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να φύγω από το Μάντσεστερ. Δεν θέλω να μένω 30 ή 40 λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης όπως το προτιμούν οι περισσότεροι. Είναι μοναχικά εκεί. Αισθάνομαι ασφάλεια ακόμα και μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

Όταν συνέβη, άκουσα έναν μεγάλο θόρυβο αλλά πίστεψα αρχικά πως ήταν πυροτεχνήματα. Όταν ήχησαν και οι σειρήνες των ασθενοφόρων, κατάλαβα ότι κάτι δεν είχε πάει καλά. Είδα στο δρόμο ανθρώπους να κλαίνε και να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Μου έδειξε ότι ακόμα και στα δύσκολα, ο κόσμος του Μάντσεστερ παραμένει ενωμένος. Όλοι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να σταθούμε όρθιοι απέναντι στο κακό. Όλα αυτά έκαναν τον τραυματισμό μου να μοιάζει μηδαμινής σημασίας... Δεν συγκρίνονται αυτά τα πράγματα. Ήμουν και στο Παρίσι όταν συνέβησαν οι βομβιστικές επιθέσεις, ήταν από τις χειρότερες νύχτες της ζωής μου».

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x