Euro 2024

Γκούμας στον ΣΠΟΡ FM για Εθνική: «Μέσα στο γήπεδο θα δείξουμε ποιος είναι μάγκας»

Για τον πρώτο «τελικό» απέναντι στην Κροατία, τοποθετήθηκε στον ΣΠΟΡ FM ο Γιάννης Γκούμας, που τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ομάδα και πρέπει να αποδείξει την «μαγκιά» και την ψυχή της στο γήπεδο.

Υπέρ της Εθνικής μας ομάδας, λειτουργούν οι προκλήσεις των Κροατών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην διεθνής και προπονητής της Εθνικής Νέων, Γιάννης Γκούμας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, τόνισε ότι η Εθνική είναι πιο... ομάδα, ενώ επεσήμανε ότι μέσα στο γήπεδο θα φανεί πια ομάδα διαθέτει ψυχή και ποδοσφαιρική «μαγκιά».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Γκούμας στον ΣΠΟΡ FM

Για το ματς με την Κροατία: «Είναι δύο παιχνίδια αυτά που έρχονται, μεγάλης σημασίας και για της δύο χώρες. Θεωρώ ότι η ομάδα μας θα είναι πανέτοιμη, θα βγάλει πάθος, ψυχή και ελπίζω να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας γιατί χρειάζεται σε αυτά τα παιχνίδια. Αν τα παιδιά παίξουν όπως με το Βέλγιο και την Βοσνία και δείξουν τον ίδιο χαρακτήρα δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα και ας έχουν καλύτερες μονάδες. Δεν παίζουν μπάλα τα λεφτά, αλλά η καρδιά και η ψυχή. Είμαστε πιο ομάδα από τους Κροάτες, και αν τα δώσουμε όλα τότε εμείς θα βγούμε νικητές»

Για την απουσία του Κώστα Μανωλά: «Έχει αποδείξει ότι είναι πολύτιμη μονάδα για την Εθνική. Υπάρχουν όμως παιδιά στην ομάδα που μπορούν να καλύψουν τα κενά. Ο Παπαδόπουλος θα είναι αυτός που θα πάει λογικά πάνω στον Μάτζουκιτς. Πρέπει να παίξουμε με αυτά τα δεδομένα και θεωρώ ότι όποιος καλύψει το κενό θα τον αντικαταστήσει επάξια».

Για το πως πρέπει να παίξει η Εθνική: «Η λογική είναι να πάμε όπως με τη Βοσνία και το Βέλγιο. Θα είναι κοντά οι γραμμές, θα περιμένουμε στο μισό γήπεδο και με ένα κλέψιμο να προσπαθήσουμε να βγούμε στην κόντρα για να πετύχουμε ένα γκολ. Θα είναι ένα παιχνίδι όπως το πρώτο ματς στο Βέλγιο».

Για το κατά πόσο επηρεάζονται οι παίκτες από τις δηλώσεις των αντιπάλων: «Είναι υπέρ μας όλο αυτό που γίνεται. Το ότι μας υποτιμούν δίνει κίνητρο στα δικά μας παιδιά, να πεισμώσουν και να αποδείξουν στο γήπεδο ποιος είναι ο μάγκας και ποιος έχει την ψυχή. Όταν είσαι παίκτης με βλέψεις, περιμένεις αυτά τα ματς για να αποδείξεις ποιος είσαι και παίζεις για το καλό της χώρας σου».

Για την Εθνική Νέων: «Ο Έλληνας δεν υστερεί σε ταλέντο από τις άλλες χώρες. Απλά πρέπει τα παιδιά αυτά, να τα στηρίξουν οι ομάδες τους. Δεν πρέπει αυτά τα παιδιά να τα αποσπούν ούτε οι μάνατζερς, ούτε οι γονείς που νομίζουν ότι έχουν τον Μέσι σπίτι τους. Οι γονείς πρέπει να μένουν μακριά. Δεν είναι αυτοσκοπός ότι ένα παιδί πρέπει να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Μέσα από τη δουλειά και την προσπάθεια ένα παιδί μπορεί να βρει τον δρόμο του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x