Πορτογαλία

Γλίτωσε από το στόμα του «λιονταριού» η Μπενφίκα

Μια κακή Μπενφίκα πήρε 1-1 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» στο κλασικό ντέρμπι για την 30ή αγωνιστική της Superliga και θα βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή μετά τη λήξη της αγωνιστικής.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο κλασικό ντέρμπι της πορτογαλικής πρωτεύουσας για την 30ή αγωνιστική της Superliga, με τους Λουζιτανούς να ανεβαίνουν στο +4 στην κορυφή από τη δεύτερη Πόρτο, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό της Κυριακής κόντρα στη Φεϊρένσε την Κυριακή, όπου αν νικήσουν θα μειώσουν στο -1 από τους «αετούς», κάτι που απεύχονται οι Λουζιτανοί, ώστε να παραμείνουν το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Αντίθετα, τα «λιοντάρια» πλησίασαν προσωρινά στο -4 από τη δεύτερη θέση και περιμένουν και αυτοί «γκέλα» από την ομάδα του λιμανιού για να πλησιάσουν στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πάντως, οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους ήταν σαφώς ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και μπορούσαν να νικήσουν, χάνοντας περισσότερες ευκαιρίες από την αντίπαλό της και με τον Κώστα Μήτρογλου να απωλεί μία ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, όμως στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης να είναι άφαντος.

Η Σπόρτινγκ ξεκίνησε ιδανικά, με τον Εντερσον να ανατρέπει τον Αντριέν Σίλβα και ο ίδιος ο παθών ευστόχησε και άνοιξε το σκορ. Το εκπληκτικό φάουλ του Λίντελοφ στο 66’ έσωσε τα προσχήματα για τους φιλοξενούμενους.

Στο 80' αντικαταστάθηκε ο "Μητρογκόλ", στον πάγκο έμεινε ο Ανδρέας Σάμαρης.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Σκελότο, Κόατες, Πάουλο Ολιβέιρα, Τζέφερσον, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζέλσον Μάρτινς (87' Κάμπελ), Αντριέν Σίλβα, Μπρούνο Σέζαρ (80' Ποντένσε), Αλαν Ρουίζ (64' Μπράιαν Ρουίζ), Ντοστ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Εντερσον, Νέλσον Σεμέδο, Λουϊζάο, Λίντελοφ, Αλεξ Γκριμάλντο, Σάλβιο (74' Καρίγιο), Φέισα, Πίτσι, Τσέρβι, Ράφα Σίλβα (58' Ραούλ Χιμένεζ), Μήτρογλου (80' Φελίπε Αουγκούστο)


Σάρωσε 3-0 η Μαρίτιμο την Μπελενένσες εντός έδρας και βρέθηκε προσωρινά στο -4 από τη ζώνη της Ευρώπης, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στις μεσαίες θέσεις.

Ξέφυγε πολύ από τις επικίνδυνες θέσεις η Εστορίλ, η οποία νίκησε άνετα 3-0 τη Σετούμπαλ εντός έδρας και την άφησε στις μεσαίες θέσεις.

Ξέφυγε από την τελευταία θέση η Τοντέλα, αφού με το 2-0 επί της ουραγού Νασιονάλ την άφησε σε πιο δεινή θέση.



Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής:

Παρασκευή 21/4
Ρίο Άβε - Αρούκα 3-0
(41' αυτ. Ζούμπαλ, 45' Κροβίνοβιτς, 57' Ταραντίνι)

Σάββατο 22/4
Μαρίτιμο - Μπελενένσες 3-0
(9' και 59' Ραούλ Σίλβα, 76' Κεϊτά)

Τοντέλα - Νασιονάλ 2-0
(63' πέν. Ζαΐλσον, 76' Οσόριο)

Εστορίλ - Σετούμπαλ 3-0
(12' πέν. Κλέμπερ, 41' Καρλίνιος, 82' Εντουάρντο)

Σπόρτινγκ - Μπενφίκα 1-1
(5' πέν. Άντριεν Σίλβα / 66' Λίντελεφ)

Κυριακή 23/4
Πάσος Φερέιρα - Μπράγκα (18:00)

Γκιμαράες - Μποαβίστα (20:00)

Πόρτο - Φεϊρένσε (22:15)

Δευτέρα 24/3
Μορεϊρένσε - Τσάβες (22:00)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x