Europa League

Γράφει ξανά ιστορία: Ατσάλινη ΑΕΚάρα στο Μιλάνο με μέγα Ανέστη!

Τεράστιος βαθμός για την ΑΕΚ στο «Σαν Σίρο». Η Ένωση μπλόκαρε τη Μίλαν, που όποτε κατάφερνε να ξεφύγει έπεφτε πάνω στον τρομερό Ανέστη που με μεγάλες αποκρούσεις κράτησε το χρυσό 0-0.

Όρθια μέσα στο «σπίτι» της Μίλαν έμεινε η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ! Η Ένωση δεν παρασύρθηκε από τον ρυθμό που ήθελαν να δώσουν στο ματς οι ροσονέρι και χάρη και στον εξαιρετικό Ανέστη τους «κόλλησε» στο 0-0!

Άψογοι ήταν οι κιτρινόμαυροι στο πρώτο ημίχρονο. Με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο δεν ανησύχησαν καθόλου ανασταλτικά, ενώ είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ με τους Σιμόες (30’) και Τζανετόπουλο (42’). Στο 8ο λεπτό ακυρώθηκε σωστά γκολ του Κουτρόνε για οφσάιντ.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι ροσονέρι πάτησαν γκάζι και ζόρισαν πραγματικά την ΑΕΚ, που όμως ήταν εξαιρετική ανασταλτικά. Πάντως όσες φάσεις δεν μπόρεσαν να σκουπίσουν οι Σιμόες-Γιόχανσον αλλά και οι τρεις στόπερ (πήγε εξαιρετικά η τριάδα Μπακάκη-Τζανετόπουλου-Βράνιες) ο Ανέστης ήταν εκεί. Ο 26χρονος είχε μεγάλες αποκρούσεις, κράτησε το «μηδέν» κι έσπασε τα νεύρα των Ιταλών που δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο για να τον νικήσουν. Στο 85’ η Ένωση θα μπορούσε να είχε κλέψει το ματς, όμως ο Ντοναρούμα απέκρουσε δύσκολα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα.


Το ματς:



Με «άριστα» πέρασε η ΑΕΚ το τεστ του πρώτου 20λεπτου στο «Σαν Σίρο». Η Ένωση μπήκε πιο δυνατά και παρότι ήταν η ομάδα που ήταν στην επίθεση στο ξεκίνημα δεν παρασύρθηκε και δεν άφησε το ματς να πάρει ρυθμό. Η Μίλαν προσπάθησε με μακρινές κάθετες μπαλιές να δημιουργήσει κάποιο ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα όμως δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου. Το μοναδικό που μπορούν να θυμούνται οι ροσονέρι είναι το γκολ του Κουτρόνε, που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ στο 8’.

inner

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους παίκτες του Μοντέλα να παίρνουν την κατοχή και να γίνονται πιεστικοί. Πάντως ένα σωστό πρεσάρισμα ψηλά στο γήπεδο ήταν αρκετό για να φτιάξουν οι κιτρινόμαυροι την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Σιμόες να στέκεται άτυχος και να βλέπει το γύρισμά του να περνάει παράλληλα με την γραμμή της εστίας (30’). Το ματς πήρε «φωτιά» το τελευταίο πεντάλεπτο. Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν πρώτοι με Μάνταλο και Τζανετόπουλο (μεγάλη ευκαιρία) όμως για πρώτη φορά είδαν και τους ροσονέρι να βγάζουν σημαντικές ευκαιρίες. Τελικά κανείς δεν κατάφερε να κουνήσει… δίχτυα και οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια (0-0).

Από εκεί που σταμάτησαν συνέχισαν οι δύο ομάδες και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει «τρελό» ρυθμό κάτι που βόλευε περισσότερο τη Μίλαν, που έβγαλε ευκαιρίες όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Ανέστη. Τις τρεις φορές που οι Ιταλοί κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα της Ένωσης ο 26χρονος ήταν σε ετοιμότητα κι έβαλε μεγάλα «Stop» στο δυνατό σουτ του Τσαλχάνογλου (58’), στο πονηρό φάουλ του Σούσο (68’) αλλά και στο τετ-α-τετ με τον Κουτρόνε (69’).

inner

Τα λεπτά περνούσαν και το άγχος μεγάλωνε για τους παίκτες του Μοντέλα, που ήταν στην επίθεση αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό, την ώρα που η Ένωση έψαχνε ευκαιρίες για να πάρει ανάσες. Η κούραση πήγε να λυγίσει τους κιτρινόμαυρους, που είχαν «σκάσει» από την υπερπροσπάθεια, όμως το ρεσιτάλ του Ανέστη συνεχιζόταν. Ο γκολκίπερ των κιτρινόμαυρων έκανε ακόμη δύο μεγάλες αποκρούσεις στο 80’ και στο 90’ και κράτησε κολλημένους στο 0-0 τους Ιταλούς. Στο 85’ η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε κλέψει το ματς, όμως ο Ντοναρούμα έδιωξε με δυσκολία την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα.

Οι συνθέσεις:



Μίλαν (Βιντσέντσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ροντρίγκες, Μουσάτσιο, Μπονούτσι, Λοκατέλι, Καλάμπρια, Μποναβεντούρα (73’ Κεσί), Σούσο (83’ Μπορίνι), Τσαλχάνογλου, Κουτρόνε, Αντρέ Σίλβα (63’ Κάλινιτς)

Στον πάγκο: Στοράρι, Μοντολίβο, Μπίλια, Παλέτα

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90+3’ Γαλανόπουλος), Λάζαρος (63’ Αραούχο), Λιβάγια (76’ Μπακασέτας)

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Γιαννούτσος, Αϊντάρεβιτς, Κλωναρίδης

Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία)

Γήπεδο: Σαν Σίρο

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x