Ελλάδα

Γραμμένος: «Γίνονται λάθη, αλλά είναι καλύτερη φέτος η διαιτησία»

Την πεποίθηση πως η ελληνική διαιτησία κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση παρά τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί και φέτος εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Βελτίωση στην ελληνική διαιτησία διακρίνει ο Βαγγέλης Γραμμένος, αν και παραδέχτηκε πως και φέτος έχουν γίνει λάθη, αλλά και πως απαιτείται ανανέωση στους πίνακες.

«Η ΚΕΔ αναφέρεται μόνο στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει το προηγούμενο κανονιστικό πλαίσιο. Συνομιλώ με την ΚΕΔ, η συνεργασία είναι αγαστή και το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα όσων κάνει η ΚΕΔ», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόσθεσε: «Είμαστε σήμερα ευχαριστημένοι με όσα συμβαίνουν στην ελληνική διαιτησία; Είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουμε πάρει το σωστό δρόμο, παρά τα λάθη τα οποία γίνονται; Συγκριτικά με το παρελθόν είναι καλύτερη η εικόνα; Η υποκειμενική κρίση μου είναι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, το πρωτάθλημα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Σαφώς γίνονται και λάθη. Τόσα χρόνια υπήρχε αξιοκρατία στη συγκρότηση των πινάκων διαιτησίας. Αν μου απαντήσει κάποιος θετικά, θα διαφωνήσω μαζί του. Σήμερα προωθούνται διαιτητές και παίζουν όπως αξιολογούνται. Πρέπει να έρθει νέο αίμα με όρους ισότητας, ισονομίας και αξιοκρατίας. Η εκτίμησή μου είναι ότι φέτος η διαιτησία είναι καλύτερη».

Ερωτηθείς για την παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή στην Ελλάδα είπε: «Το γεγονός ότι υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής έχει να κάνει με παρέμβαση της FIFA, η οποία διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα μεγάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, το ζητούμενο είναι αν θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Έχει αλλάξει συμπεριφορά ο Έλληνας διαιτητής και η ΚΕΔ;».

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των διαιτητών είπε: «Τελείωσε αυτό το ζήτημα. Θα καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα. Θα βάλει πλάτη η ΕΠΟ και θα μπούμε σε μια άλλη λογική αποπληρωμής. Τέλος το πανηγύρι με τις οφειλές των διαιτητών. Θα πληρώνονται και σε όποιον αρέσει».

Τέλος, για τη χρήση του video assistant referee (VAR) τόνισε: «Έχουμε κάνει την ανάλυση των δεδομένων, έγιναν παρουσιάσεις και τώρα είμαστε στο στάδιο του τι απαιτείται. Είναι και θέμα της Πολιτείας και των δυνατοτήτων των γηπέδων. Κινούμαστε στην κατεύθυνση της καθιέρωσης του VAR. Θα δεχθούμε και τους επιπρόσθετους εφόσον τους εγκρίνει η Σούπερ Λίγκα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x