Κύπελλο Ελλάδας

Η 3η ανατροπή ΠΑΟΚ σε ημιτελικό από 0-2

Ο ΠΑΟΚ για τη 3η φορά στην ιστορία του επιστρέφει σε ημιτελικούς Κυπέλλου, για να πάρει την πρόκριση στον τελικό από 2-0.

Από τότε που ξεκίνησε η διεξαγωγή των διπλών αγώνων, τη σεζόν 1978-79, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που καταφέρνει μαζί με την αποψινή, να επιστρέψει για 3η φορά από σε βάρος του 2-0 στο πρώτο παιχνίδι για να προκριθεί στον τελικό. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει επιστρέψει δύο φορές από σε βάρος του 2-0 και μάλιστα την μία φορά με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό το μακρινό 1985.

Το «τριφύλλι» είχε κερδίσει στο πρώτο ματς με 2-0 με τέρματα του Κώστα Αντωνίου και του Χουάν Ραμόν Ρότσα, αλλά στον επαναληπτικό με Σίγγα, Κωστίκο, Αλεξανδρίδη και Άρη Καρασαββίδη γύρισε το ματς. Η δεύτερη φορά που το πέτυχε ήταν την περίοδο 1991-92 κόντρα στην μετέπειτα εκείνη τη σεζόν πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που στο πρώτο ματς επικράτησε 2-0 με τον Αλέκο Αλεξανδρή και τον Στέλιο Μανωλά, αλλά ο ΠΑΟΚ με γκολ του Τζούρτζεβιτς και του Αλεξίου οδήγησε το ματς στην παράταση. Εκεί ο Αλεξίου σημείωσε ακόμα ένα και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε μετά από 120’. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει ακόμα μία φορά από τον Παναθηναϊκό με 2-0 στο πρώτο ματς, αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς, αφού επικράτησε στον επαναληπτικό 1-0 με γκολ του Σκαρτάδου το 1991.

Βέβαια για τον ΠΑΟΚ δεν είναι ευνοϊκή η προϊστορία μετά από τις δύο προηγούμενες ανατροπές σε τέτοιους τελικούς. Το 1985 ηττήθηκε από τη Λάρισα με 4-1, ενώ το 1992 που προκρίθηκε σε βάρος της ΑΕΚ, έπαιξε διπλό τελικό με τον Ολυμπιακό, όπου έφερε ισόπαλο 1-1 στην Τούμπα και ηττήθηκε με 2-0 στο Καραϊσκάκη.

Eπιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x