Ελλάδα

Η FIFA θέλει να κρατήσει η ίδια τη διαιτησία στην Ελλάδα

Υπό τη σκέπη της -ακόμα και μετά τις εκλογές της ΕΠΟ- θέλει να κρατήσει τη διαιτησία η FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία προσανατολίζεται να κρατήσει εκείνη την «καυτή πατάτα» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διατεθειμένη να προχωρήσει σε εκλογές στην ΕΠΟ -έχοντας ήδη αποφασίσει για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου- είναι η FIFA.

Η παγκόσμια ομοσπονδία προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών τους προσεχείς μήνες (εφόσον πρώτα λυθεί το θέμα των αναντιστοιχιών ανάμεσα στον αθλητικό νόμο και το καταστατικό της ΕΠΟ και κυρίως το ζήτημα του εκλογικού συστήματος).

Παράλληλα, έχει διαμορφώσει το δικό της σχέδιο για το πώς θα πορευθεί έπειτα η ομοσπονδία, βασίζοντάς το στους τομείς της διαιτησίας, της αντιμετώπισης της διαφθοράς και της αντιπροσωπευτικότητας.

Σχετικά με τη διαιτησία, η FIFA θέλει να αποτρέψει την άσκηση πιέσεων στην επόμενη διοίκηση της ΕΠΟ και να μπορεί να διαχειριστεί τις αντιδράσει που προκύπτουν κατά καιρούς. Γι’ αυτόν τον λόγο επιθυμεί να διατηρήσει υπό την εποπτεία της αυτό το νευραλγικό κομμάτι και να έχει λόγο στις επιλογές των στελεχών της ΚΕΔ. Άλλωστε τα πρώτα δείγματα που έχει από τους Τριτσώνη-Κουκουλάκη την έχουν πείσει ότι τηρούν ίσες αποστάσεις.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, η παγκόσμια ομοσπονδία εμπιστεύεται τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος θεωρεί πως θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ. Θα του ζητήσει λοιπόν να στελεχωθεί η διοίκηση από ανθρώπους αντίστοιχου κύρους, οι οποίοι δεν έχουν συνδέσει το όνομά τους με σκάνδαλα.

Αναφορικά, δε, με την αντιπροσωπευτικότητα, πρόθεση της FIFA είναι να μειώσει ποσοστιαία τις ψήφους των Ενώσεων στη ΓΣ, να αυξήσει αυτές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (Super League) και να εντάξει στη ΓΣ της ΕΠΟ μέρη του ποδοσφαίρου που ήταν αποκλεισμένα από τις προηγούμενες διοικήσεις (διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, γυναικείο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο άμμου).

Κάτι που θα αποσκοπεί στο να μην έχει τη δυνατότητα ένα μόνο κομμάτι -όπως οι Ενώσεις- να αποφασίζει για όλα τα ζητήματα του ποδοσφαίρου, συγκεντρώνοντας την απόλυτη πλειοψηφία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x