Europa League

Η Άντερλεχτ δεν… χαμπαριάζει από Καμπάλα

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Europa League η Άντερλεχτ που επικράτησε 3-1 της Καμπάλα και πήρε κεφάλι στον γ’ όμιλο εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία 1-1 στο Μάιντς-Σεντ Ετιέν.

Φαβορί με το… καλημέρα έγινε στον γ’ όμιλο του Europa League η Άντερλεχτ αφού κατάφερε να εκμεταλλευτεί τόσο την έδρα της όσο και την μεγαλύτερη εμπειρία που διαθέτει σε σχέση με την Καμπάλα που πλέον δεν είναι η… άγνωστη της περασμένης σεζόν.

Οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει σκορ πολύ μεγαλύτερο του τελικού 3-1, καθώς βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση. Ωστόσο το πρώτο 20λεπτο δεν κύλησε ανάλογα αφού ενώ προηγήθηκαν στο 14’ με τον Τεόντορτσικ, έξι λεπτά αργότερα είδαν τον Νταμπό να ισοφαρίζει και παρά την υπεροχή τους, χρειάστηκαν ένα αυτογκόλ του Ράφαελ για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 77’ από τον Κάπελ κι ενώ στο μεταξύ οι γηπεδούχοι είχαν χάσει ευκαιρίες για να καθαρίσουν νωρίτερα.

Ακόμη κι έτσι, η Άντερλεχτ πέτυχε τον σκοπό της και βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου αφού στο άλλο ματς του ομίλου η… πρωτάρα στους ομίλους Μάιντς ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Σεντ Ετιέν. Οι Γερμανοί πίστευαν πως το τέρμα του Μπούνγκερτ στο 57’ θα ήταν αρκετό για να συνδυάσουν το ντεμπούτο τους με τρίποντο, όμως δύο λεπτά πριν τη λήξη ο Μπέριτς τους άφησε με την… γλύκα.

Τα αποτελέσματα του γ’ ομίλου:

Μάιντς-Σεντ Ετιέν 1-1
(57’ Μπούνγκερτ – 88’ Μπέριτς)

Άντερλεχτ-Καμπάλα 3-1
(14’ Τεόντορτσικ, 41’ αυτ. Ράφαελ, 77’ Κάπελ – 20’ Νταμπό)

Η βαθμολογία
Άντερλεχτ 3
Σεντ Ετιέν 1
Μάιντς 1
Καμπάλα 0

Η επόμενη αγωνιστική:
Καμπάλα-Μάιντς
Σεντ Ετιέν-Άντερλεχτ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x