Super League 2

Μια γκολάρα μόνο φτάνει...

Ακόμη κι αν δεν έχει την εικόνα που πρέπει, αυτό που θέλει το παίρνει. Με γκολάρα Πλατέλλα και ρεσιτάλ Ανέστη, η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη απ’ το γεμάτο Αλκαζάρ (1-0 την Λάρισα) και αγκάλιασε την επιστροφή

Η εμφάνιση δεν ήταν αυτή που ήθελε ο Δέλλας, όμως η δουλειά έγινε στο «Αλκαζάρ». Με γκολάρα του Πλατέλλα και μεγάλες αποκρούσεις του Ανέστη, η ΑΕΚ πήρε τρίποντο στην Λάρισα, 1-0, και βρίσκεται μια ανάσα απ’ το «σφράγισμα» της ανόδου.

Ματς για γερά νεύρα στην μεγαλύτερη διάρκειά του. Σ’ ένα κακό πρώτο ημίχρονο, η «Ένωση» χαμογέλασε αφού βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με υπέροχο σουτ του πρώην μεσοεπιθετικού της Ξάνθης έξω από την περιοχή (42’). Στο πρώτο 45λεπτο, που σημαδεύτηκε με ολιγόλεπτη διακοπή, λόγω ρίψης κροτίδων και καπνογόνων από τους οργανωμένους των «βυσσινί», οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 25ο λεπτό σε μαρκάρισμα στον Λαμπρόπουλο.

Επιθετικός μονόλογος για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λάρισα έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να απαντήσει, όμως βρήκε απέναντί της και τον εξαιρετικό Γιάννη Ανέστη, που κράτησε μόνος του –σε αρκετές στιγμές- την άμυνα της ομάδας του.

Η βαθμολογία:
1. ΑΕΚ 19
2. Ηρακλής 16
3. Απόλλων 7
4. Λάρισα 6
5. Ολ. Βόλου 4
6. Παναχαϊκή 0

Την επόμενη αγωνιστική (5η) η ΑΕΚ φιλοξενεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ η Λάρισα ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή.

Το ματς:



Ιδιαίτερα προσεκτικές παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του ματς. Το άγχος ήταν εμφανές και στα δύο στρατόπεδα κι αυτό δημιούργησε προβλήματα στις άμυνες. Από την μία, η Λάρισα είχε την ευκαιρία να απειλήσει με έμμεσο στο 9΄, που προήλθε από λάθος του Ανέστη (έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής), ενώ απ’ την άλλη, η ΑΕΚ παραλίγο να ευνοηθεί από μία λάθος εκτίμηση του Αποστολίδη σε κεφαλιά του Λαμπρόπουλου που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στο 17ο λεπτό. Από μπάλα πάντως, λίγα πράγματα.

inner

Την στιγμή που επιθέσεις λόγω των αλλεπάλληλων λαθών στον χώρο του κέντρου δεν καρποφορούσαν, οι δύο μονομάχοι το έριξαν στα γεμίσματα. Έτσι, δημιουργήθηκαν κάποιες φάσεις. Πρώτα οι «βυσσινί» έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με προβολή του Δεληζήση κι εν συνεχεία η «Ένωση» διαμαρτύρεται -δικαιολογημένα- για πέναλτι, που δεν της δόθηκε σε μαρκάρισμα στον Λαμπρόπουλο. Το ματς συνέχισε να μην έχει ρυθμό, ενώ υπήρξε και ολιγόλεπτη διακοπή λόγω ρήψης κροτίδων και καπνογόνων από τους οπαδούς των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο. Το ημίχρονο έκλεισε ιδανικά για την ομάδα του Δέλλα, που χάρη στο… τσαγανό και το εξαιρετικό σουτ του Πλατέλλα άνοιξε το σκορ στο 42’ και πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

inner

Πολύ καλύτερο ξεκίνημα στο δεύτερο 45λεπτο από την Λάρισα. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου μπήκε με επιθετικές διαθέσεις στο γήπεδο και πίεσε την αντίπαλη άμυνα, που χάρη στον Ανέστη και την αστοχία του Μελισσά κράτησε το «μηδέν». Σταδιακά, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να απωθήσουν τους γηπεδούχους, χάρη στις ενέργειες του Τζανετόπουλου στον άξονα, που πήρε σημαντικές βοήθειες και από τους Σοϊλέδη και Γιόχανσον. Σ’ ένα σημείο ωστόσο, που η ΑΕΛ δεν έδειξε να μπορεί να απειλήσει, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όμως με εξαιρετική επέμβαση ο 24χρονος γκολκίπερ της «Ένωσης» έσωσε την ομάδα του (65’).

Λεπτό με το λεπτό, οι «βυσσινί» έχαναν την ψυχραιμία τους και η «Ένωση» έπαιρνε ανάσες στα μετόπισθεν. Η είσοδος του Γιάντση έδωσε και πάλι κάποια φρεσκάδα στην ομάδα του Κάμπου, όμως ο Ανέστης ήταν και πάλι εκεί, όταν η αλλαγή του Παπαδόπουλου επιχείρησε να τον νικήσει. Όσο το ματς πλησίαζε στο φινάλε, η ΑΕΚ κατάφερε να παγώνει τον ρυθμό και παρά τις στημένες φάσεις των γηπεδούχων κράτησε την τρίτη της σερί νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.



Οι συνθέσεις:



Λάρισα (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Κοντοδήμος (45+3’ Πινδώνης), Νεμπεγλέρας, Μπανούσης (83’ Ρίστοβιτς), Σερζίνιο (72’ Γιάντσης), Ν’Γκουεσάν, Πίντο, Ελιομάρ

Στον πάγκο: Σταθάκης, Κουρτεσιώτης, Μουλόπουλος, Παπαγιάννης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης (85’ Γροντής), Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Πλατέλλας (70’ Γεωργέας), Ανάκογλου, Μπαρμπόσα (60’ Κρισάντους), Αραβίδης

Στον πάγκο: Βούρας, Σαρρής, Φαγιέ, Ζόριτς

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Γήπεδο: Αλκαζάρ


Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x