Γερμανία

Ευθεία επίθεση των οπαδών της Ντόρτμουντ στη Λειψία

Ανακοίνωση εναντίον της Λειψίας έβγαλαν σύσσωμοι όλοι οι σύνδεσμοι της Ντόρτμουντ, λίγες μέρες πριν από τη μεταξύ τους σαββατιάτικη αναμέτρηση, στο «Signal-Iduna Park»

Εναντίον της Λειψίας στράφηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντόρτμουντ, λίγες μέρες πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση, που θα γίνει το Σάββατο 14/10 (19:30), στην έδρα της Μπορούσια, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.

Οι «φανατικοί» φίλοι των κυπελλούχων Γερμανίας, με αφορμή την συμπλήρωση οκτώ μηνών από την τιμωρία που είχε υποστεί η ομάδα τους μετά τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον ανατολικογερμανικό σύλλογο, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το «Νότιο Πέταλο» (Sudtribune ), καλούν τον κόσμο της ομάδας, να γεμίσει το γήπεδο και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη Λειψία, που χρηματοδοτείται από γνωστή εταιρία ενεργειακών ποτών.

Μεταξύ άλλων, μέσω ενιαίας ανακοίνωσης τους στην επίσημη ιστοσελίδα τους «suedtribuene-dortmund.de», τονίζουν πως η αγάπη για την ομάδα, δεν ανταλλάσσεται με χρήματα.

Αναλυτικά έγραψαν:

«Οκτώ μήνες μετά το υποτιθέμενο παιχνίδι-σκάνδαλο, παίζουμε εκ νέου με την Λειψία στο γήπεδό μας. Καλούμε τον κόσμο μας να δώσει μια ηχηρή παρουσία, εναντίον της επιχείρησης συμφερόντων της Red Bull και το πώς κατανοεί το ποδόσφαιρο. Όλα αυτά που έγιναν δεν είναι αφορμή για να μικρύνουμε, αλλά να εκφράσουμε την απόρριψή μας στο πρότζεκτ του Ντίτριχ Μάτεσιτς, όπως τότε. Το Σάββατο στο στάδιο του Βέστφαλεν και στο νότιο πέταλο, ισχύει το ίδιο σύνθημα όπως τότε. Να τους δείξουμε τι αποτελεί για μας το ποδόσφαιρο. Να αποδείξουμε ότι ο φανατισμός, η αφοσίωση και η φίλαθλη κουλτούρα, δεν ανταλλάσσεται με χρήματα».

Επιμέλεια: Γιώργος Κορολής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x