Ιταλία

Η αγάπη του Μπουφόν για την Γκλάντμπαχ

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους είναι υποστηρικτής της Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ και το γερμανικό κλαμπ για να τον ευχαριστήσει του έκανε δώρο ένα «ειδικό» κασκόλ της ομάδας.

Ο αρχηγός των «μπιανκονέρι», εκτός από τη Γιουβέντους, έχει και δεύτερη ποδοσφαιρική αγάπη στη ζωή του που ακούει στο όνομα Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ, με τον γερμανικό σύλλογο να ευχαριστεί τον Ιταλό τερματοφύλακα κάνοντάς του δώρο ένα κασκόλ της ομάδας.

Αναγράφει «A GERMAN TEAM» και είναι ένα κασκόλ «ειδικού σκοπού», καθώς δημιουργήθηκε για τους ξένους υποστηρικτές του κλαμπ, όπως ο «Τζίτζι», που δυσκολεύονται να προφέρουν το όνομα με τον σωστό τρόπο.

Η «ιστορία» ξεκίνησε λίγους μήνες πριν, όταν η Σέλτικ φιλοξενούσε την Μπορούσια στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League στις 19 Οκτωβρίου. Ο υπεύθυνος μίας pub στη Γλασκώβη, θέλοντας να διαφημίσει το παιχνίδι, έβγαλε μία πινακίδα στο πεζοδρόμιο με την αναγγελία του αγώνα. Δεν κατάφερνε όμως να γράψει το όνομα του γερμανικού συλλόγου σωστά, απηύδησε και στο τέλος έγραψε «Celtic- A GERMAN TEAM».

Τα social media πήραν «φωτιά» και ο σύλλογος της Βεστφαλίας βρήκε μία πολύ ωραία ιδέα για να διαφημιστεί και εκτός Γερμανίας. Η Μπορούσια μαζί με το κασκόλ έστειλε στον Μπουφόν και ένα γράμμα από τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας Μαξ Έμπερλ με το οποίο τον ευχαριστεί για την στήριξη και την υποστήριξη που ανέφερε: «Καλοί τερματοφύλακες υπάρχουν πολλοί. Μύθοι με στυλ λίγοι. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη προς την γερμανική ομάδα».

inner

Οι οπαδοί της προσεχούς αντιπάλου της Φιορεντίνα στη φάση των «32» του Europa League ενθουσιάστηκαν, στέλνοντας μηνύματα στον Μπουφόν με τα οποία τον καλούσαν, αφού ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους, να κλείσει την καριέρα του αγωνιζόμενος ένα χρόνο στη Μπουντεσλίγκα υπερασπιζόμενος την εστία της ομάδας τους.

Η «σχέση» μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε ένα χρόνο πριν όταν μετά την λήξη της αναμέτρηση της Γιουβέντους απέναντι στην Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ», ο 39χρονος «πορτιέρε» πήγε στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της γερμανικής ομάδας και τους πέταξε τα γάντια του. Διότι η σχέση ανάμεσα σε ένα μύθο και μία μυθική ομάδα δεν μπορεί παρά να είναι ολοκληρωτική.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x