Stoiximan Super League

Η βασική σκέψη του Σίλβα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται αύριο το απόγευμα στα Γιάννινα, σ' ένα γήπεδο που πέρυσι γνώρισε την ήττα απ' τον ΠΑΣ με 3-1.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι συνθήκες βέβαια είναι κατά πολύ διαφορετικές σε σχέση με το περσινό ματς και ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνιση του αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αυτό πάντως που είναι δεδομένο αφορά την ιεράρχηση που έχει κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά. Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες ο Ολυμπιακός θα παίξει στο “Βάντεν Στοκ” απέναντι στην Άντερλεχτ, σ' ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους “ερυθρόλευκους”.

Αυτό λοιπόν που θέλει ο Μάρκο Σίλβα, “ανοίγοντας” και το ρόστερ της ομάδας του είναι να “καθαρίζει” όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο Ολυμπιακός τα παιχνίδια μέχρι την αναμέτρηση των Βρυεξελλών.

Αυτό για να μη “φορτώσει” μ' επιπλέον κούραση κάποια από τα μεγάλα “όπλα” των πρωταθλητών, όπως είναι ο Φορτούνης, ο Ντουρμάζ (που θα είναι αυτή τη φορά στην ευρωπαϊκή λίστα που θα δηλώσουν οι “ερυθρόλευκοι”), ο Ιντέγε, ο Πάρντο και άλλοι. Το πρώτο βήμα για παράδειγμα έγινε με το εντυπωσιακό 5-0 επί του Αστέρα.

Μ' αυτό το σκορ ο Ολυμπιακός έχει επί της ουσίας εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού και αυτό σημαίνει ότι ο Σίλβα δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσει πρωτοκλασάτα ονόματα της ομάδας του στη ρεβάνς στην Τρίπολη.

Αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για τους Πειραιώτες, καθώς εκτός απ' την κούραση υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος ενός τραυματισμού και μια τέτοια εξέλιξη λίγο πριν το πρώτο μεγάλο ματς με τη βελγική ομάδα θα ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Πορτογάλο.

Στόχος λοιπόν του Σίλβα και στο αυριανό παιχνίδι με τα Γιάννινα είναι να “καθαρίσει” νωρίς το ματς η ομάδα του, ώστε να κάνει και αλλαγή κάποιους απ' τους βασικούς λόγω της συνέχειας. Είναι λογικό να κάνει αυτή τη σκέψη ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και δεν απειλείται από κανέναν αντίπαλο του. Στο Κύπελλο πήρε σκορ πρόκρισης στην τετράδα απ' το πρώτο ματς. Τι απομένει; Το Γιουρόπα Λιγκ.

Κάθε λογικός προπονητής λοιπόν θα σκέφτονταν πρώτα απ' όλα τις δύο αναμετρήσεις με τους Βέλγους. Αυτό κάνει λοιπόν και ο Σίλβα, ο οποίος καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα της 18ης Φεβρουαρίου απέναντι στην Άντερλεχτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x