Ελλάδα

«Η διαιτησία έχει γίνει χώρος… ξεπέτα»

Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η διαιτησία καυτηρίασε ο Γιώργος Σπανέας. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM (με αφορμή τις αποκαλύψεις για Σωμαρακάκη), ο γεν. γραμματέας της ΟΔΠΕ μίλησε για έναν χώρο… ξεπέτα.

Εναντίον της κατάστασης στην ελληνική διαιτησία και του τρόπου που λειτουργεί το σύστημα έβαλε ο Γιώργος Σπανέας.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο γενικός γραμματέας της ΟΔΠΕ παραδέχθηκε ότι δεν εξεπλάγη από την αποκάλυψη για συνομιλίες του Φραγκίσκου Σωμαρακάκη με τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Αφού μίλησε λοιπόν για εξυπηρετήσεις και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η διαιτησία έχει γίνει ένας χώρος… ξεπέτα», προέβαλε ως μόνη λύση την επιστροφή της στους συνδέσμους.


Αναλυτικά όσα είπε ο Σπανέας στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης»

Για την αποκάλυψη των συνομιλιών Σωμαρακάκη με τον Σάββα Θεοδωρίδη: «Καθόλου δεν με εκπλήσσει. Από τη στιγμή που τα λέει και ένας άνθρωπος όπως ο Βίκτωρας Μητρόπουλος με τόση εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου, ούτε εμάς μας ξενίζει. Μας δικαιώνει για μια ακόμα φορά όταν λέμε ότι η διαιτησία πρέπει να φύγει από τους παράγοντες και να γυρίσει σπίτι της. Γιατί με την υπάρχουσα κατάσταση ο διαιτητής ζητάει εξυπηρέτηση για να παίζει αγώνες, να αξιολογηθεί ως διεθνής κλπ. Τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται ότι έτσι δουλεύει το σύστημα. Δεν αθωώνεται το σύστημα για όσα συνέβαιναν παλιότερα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει».

Για την κατάσταση στον χώρο της διαιτησίας: «Η διαιτησία έχει γίνει ένας χώρος… ξεπέτα. Μπαίνει κάποιος, γίνεται διαιτητής, μετά γίνεται διεθνής. Ότι, προλάβει να κάνει, το έκανε και ό,τι προλάβουν να πάρουν από εκείνον, το πήρανε. Παλιότερα δεν είχες να κάνεις με τον πρόεδρο της ομάδας, αλλά με τον βουλευτή της κάθε περιοχής. Μπορούσες να χάσεις και τη δουλειά σου. Από τότε όμως που μπήκαν τα λεφτά, το στοίχημα κλπ. άλλαξε πολύ το πράγμα. Ο κάθε παράγοντας είναι επιχειρηματίας, θα προστατεύσει την ομάδα του και το συμφέρον του. Ο άλλος (σ.σ. Σωμαρακάκης) τι δουλειά έχει; Οι υπόλοιποι που έχει στην πλάτη του πώς το δέχονται αυτό»;

Για την απάθεια των άλλων ομάδων πλην Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ: «Υπάρχει μια ομάδα που λένε όλοι ότι δημιουργεί προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Οι άλλοι, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για τον Σωμαρακάκη, γιατί δεν απαίτησαν να φύγει άμεσα από τη θέση του ο Σωμαρακάκης; Άντε να φωνάξει η τριανδρία των Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου. Οι υπόλοιποι γιατί δεν λένε τίποτα; Τους αρέσει αυτή η κατάσταση;»

Για το ποια είναι η δική του πρόταση: «Προτείνω άμεσα η διαιτησία να επιστρέψει στη βάση της. Στους συνδέσμους. Να απλωθεί το σεντόνι και να ενεργοποιηθούν και οι άλλοι επενδυτές του ποδοσφαίρου, πέρα από τους τέσσερις των μεγάλων ομάδων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x