Αγγλία

Η Έβερτον καλύτερος... πελάτης της Άρσεναλ!

Η Έβερτον είναι ο πλέον πελατειακός δεσμός των «κανονιέρηδων» που δε σταματούν να «πληγώνουν» όπου και όποτε την αντιμετωπίσουν.

Υπάρχει ένας αντίπαλος που η Άρσεναλ θα επιθυμούσε να αντιμετωπίζει κάθε Κυριακή, εντός ή εκτός έδρας, σε πρωτάθλημα ή κύπελλο, σε κάθε λογής διοργάνωση, οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο ποδοσφαιρικό της καλεντάρι. Η Έβερτον είναι ο πλέον πελατειακός δεσμός των «κανονιέρηδων» που δε σταματούν να «πληγώνουν» όπου και όποτε την αντιμετωπίσουν.

Οι δύο ομάδες έχουν «κοντραριστεί» 195 φορές σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας στην Αγγλία, με την Άρσεναλ να είναι το απόλυτο αφεντικό με 96 νίκες διαχρονικά. Αριθμός ρεκόρ, αφού καμία άλλη ομάδα δεν έχει περισσότερα νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι σε έναν αντίπαλο. Αν υπολογιστούν και οι μεταξύ τους αγώνες για το FA Cup και Λιγκ Καπ, το νούμερο εκτοξεύεται στις 105 νίκες.

Σε επίπεδα Πρέμιερ Λιγκ, υψηλή παρουσιάζεται και η παραγωγικότητά τους στο σκοράρισμα, αφού έχουν επιτευχθεί 151 γκολ, τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο «ζευγάρι». Ο Βενγκέρ έχει βρει τον τρόπο του απέναντι στα «ζαχαρωτά», τα οποία αποδείχθηκαν και γουρλίδικα. Ο Αλσατός τεχνικός τη χρονιά των «Invicibles» και του αήττητου πρωταθλήματος, ξεκίνησε τη σεζόν νικηφόρα με 2-1 επί της Έβερτον, στις 16 Αυγούστου του 2003, ενώ εντός έδρας δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον συγκεκριμένο σύλλογο. Το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ αγνοεί το «διπλό» στο Emirates αφού τελευταία φορά ήταν το Γενάρη του 1996, όταν και είχε επικρατήσει με 2-1 στο Χάιμπουρι.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x