Stoiximan Super League

Η εγρήγορση στου Ρέντη και οι διάλογοι των παικτών

Για να αλλάξει η εικόνα του Ολυμπιακού δεν φτάνει μόνο η παρουσία του νέου προπονητή, πάνω απ' όλα χρειάζεται η καλύτερη προσπάθεια των παικτών. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν καλύτερη αγωνιστική εικόνα απ' την ομάδα τους στη συνέχεια της σεζόν και το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη διοίκηση του συλλόγου. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που οι “ερυθρόλευκοι” προχώρησαν στην αλλαγή προπονητή, δίνοντας τα “ηνία” της ομάδας στον Τάκη Λεμονή. Για ν' αλλάξει όμως η εικόνα των Πειραιωτών δε φτάνει μόνο η παρουσία νέου προπονητή, πάνω απ' όλα χρειάζεται η καλύτερη προσπάθεια των παικτών.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να εστιάσει κάποιος στα όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες στου Ρέντη, στους διαλόγους μεταξύ των παικτών, για να γίνουν αντιληπτά δύο πράγματα. Πρώτον ότι υπάρχει η πίστη μεταξύ των παικτών πως ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα στη συνέχεια και δεύτερον ότι οι “ερυθρόλευκοι” αναγνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια γι' άλλες γκέλες.

“Εμείς είμαστε οι πρωταθλητές και πρέπει να το δείξουμε άμεσα. Έχουμε τις δυνατότητες να γυρίσουμε την κατάσταση αλλά δε χρειάζονται λόγια. Έχουμε ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουμε, πρέπει ν' αφήσουμε πίσω τις κακές εμφανίσεις” έλεγαν χαρακτηριστικά αρκετοί παλιοί παίκτες της ομάδας. Άλλοι τόνιζαν πως η διακοπή θα βοηθήσει την ομάδα στο ψυχολογικό κομμάτι λέγοντας. “Αυτή η διακοπή μας έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουμε και μεταξύ μας, ν' αναλύσουμε κάποια πράγματα και να δούμε τι φταίει. Ήταν καλό που συζητήσαμε”. Προσπαθούν (ειδικά) οι παλιότεροι (μαζί φυσικά με τον προπονητή) να βγουν μπροστά για ν' αλλάξει και το κλίμα στου Ρέντη. Και η αλήθεια είναι πως διακρίνει κάποιος μια εγρήγορση στις τάξεις των παικτών του Ολυμπιακού για το ματς με τον Πανιώνιο.

Μια εγρήγορση που σίγουρα ικανοποιεί τον Τάκη Λεμονή, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδος δε θέλουν ούτε να...σκέφτονται το ενδεχόμενο απώλειας βαθμών στη Νέα Σμύρνη. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι με την επιστροφή των διεθνών στου Ρέντη, στην προπόνηση της Τετάρτης, αναμένεται να γίνει και μια νέα κουβέντα μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού, ενώ είναι σίγουρο πως και ο Λεμονής θα μιλήσει στους παίκτες του για τη σπουδαιότητα του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Το καλό για τον προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδος είναι ότι βλέπει και παίκτες που είναι νέοι στην ομάδα του λιμανιού, να καταλαβαίνουν πολύ καλά σε ποια ομάδα αγωνίζονται και τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Οφόε, με τον Βέλγο μέσο να δείχνει (και με τα όσα λέει στου Ρέντη) πως έχει ηγετικές ικανότητες κι αυτό είναι στοιχείο που το χρειάζεται αυτή τη δύσκολη περίοδο ο Ολυμπιακός. Βλέπει κάποιος και τον Εμενίκε, που κάνει ότι μπορεί (πηγαίνοντας στου Ρέντη και σε ρεπό) για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να δώσει το παρών στο ματς με τον Πανιώνιο.

Είναι κάποια πράγματα που δείχνουν ότι έχει σημάνει “συναγερμός” στο προπονητικό κέντρο των Πειραιωτών κι αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για τη συνέχεια. Το κλίμα βέβαια αλλάζει με νίκες και το βασικό ζητούμενο για τους πρωταθλητές Ελλάδος είναι να ξεπεράσουν μ' επιτυχία το (πολύ) δύσκολο εμπόδιο στη Νέα Σμύρνη, γιατί ο Πανιώνιος δείχνει και φέτος πόσο αξιόλογη ομάδα είναι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x