Stoiximan Super League

Η έξυπνη σκέψη του Μπέντο

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την έξυπνη τακτική που ακολούθησε η Πάουλο Μπέντο στην περίπτωση του Κώστα Φορτούνη.

Ο Πάουλο Μπέντο ανακοίνωσε την αποστολή των “ερυθρόλευκων” για τον κυριακάτικο αγώνα με τη Λάρισα και σ' αυτή συμπεριέλαβε τον Κώστα Φορτούνη. Το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών “έδειχνε” ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δε θ' άφηνε για δεύτερο συνεχόμενο ματς τον Έλληνα άσο εκτός αποστολής, όπως κι έγινε.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Για ν' αλλάξει βέβαια απόφαση ο 47χρονος τεχνικός, χρειάστηκε να δείξει καλύτερη εικόνα ο διεθνής μέσος, τόσο στο φιλικό με τον Απόλλωνα όσο και στις τελευταίες προπονήσεις. Θα πρέπει λοιπόν να σταθεί κάποιος στη διαφορετική (προς το καλύτερο βέβαια) παρουσία του Έλληνα άσου, ο οποίος έδειξε με τη συμπεριφορά του πως πήρε το “μήνυμα” που είχε στείλει ο προπονητής του.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης του Πορτογάλου τεχνικού των “ερυθρόλευκων”, ο οποίος φαίνεται ν' αλλάζει στάση απέναντι στον διεθνή μεσοεπιθετικό. Είχαμε πριν από λίγες μέρες αναφερθεί στο θέμα Φορτούνη τονίζοντας πως ο Μπέντο θα χρειαστεί τον Έλληνα άσο και πως χρειάζεται ν' ακολουθήσει έναν ιδιαίτερο χειρισμό στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο Μπέντο λοιπόν ξέρει πολύ καλά ότι ακολουθεί για τον Ολυμπιακό μια σειρά πολύ σημαντικών αγώνων. Και μέσα σ' αυτή τη σειρά παιχνιδιών υπάρχουν τα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης με αυτό απέναντι στην ΑΕΚ, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Θα είχε κάποιο κέρδος ο Ολυμπιακός αν σε αυτό το παιχνίδι αλλά και σ' αυτά κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που θ' ακολουθήσουν μετά τη διακοπή, αν ο Φορτούνης ήταν εκτός ομάδας; Σίγουρα όχι. Τώρα όμως και με τον τρόπο που εξελίχθηκε το θέμα του διεθνούς μέσου, ο Μπέντο “λέει” στον Φορτούνη. “Δείξε μου τον περσινό παίκτη σε αυτά τα μεγάλα ματς. Δείξε ότι παραμένεις ο ηγέτης του Ολυμπιακού”.

Ο Φορτούνης απ' την άλλη πλευρά, γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του και οι φίλοι του Ολυμπιακού θα περιμένουν απ΄τον διεθνή άσο να ηγηθεί των πρωταθλητών Ελλάδος στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος και όχι μόνο. Ο Μπέντο έδειξε ευελιξία με την απόφαση του να συμπεριλάβει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό στην αποστολή για τον αγώνα με τη Λάρισα.

Ό,τι ήταν να κάνει ο Πορτογάλος το έκανε και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί πως έβαλε το “εγώ” του πάνω απ' την ομάδα. Τώρα όπως προαναφέραμε, είναι στο χέρι του Φορτούνη να παρουσιάσει τον ηγετικό προφίλ που είχε την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Έχει επίσης ενδιαφέρον να σχολιάσει κάποιος και μιαν άλλη απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού του Ολυμπιακού, τον αποκλεισμό του Φελίπε Πάρντο από την αποστολή για την εκτός έδρας αναμέτρηση των πειραιωτών με τη Λάρισα. Ο Μπέντο έδωσε την ευκαιρία στον Κολομβιανό, βάζοντας τον βασικό στο ματς με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Τι έκανε ο Πάρντο; Απλά τα...θαλάσσωσε.

Τι έκανε ο Μπέντο; Τον άφησε εκτός απ' το αυριανό παιχνίδι. Θα πρέπει να καταλάβει ο Κολομβιανός ότι μπορεί να έμεινε εκτός λίστας για το Γιουρόπα Λιγκ αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν παραμένει στην ομάδα του λιμανιού. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει τόσο το καλύτερο για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα του, γιατί πρόκειται για παίκτη που μπορεί να δώσει λύσεις στη διάρκεια της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x