Stoiximan Super League

Η επιμονή του Λεμονή που γεννά πολλές απορίες

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την εικόνα των Μποτία και Σισέ αλλά και το σημείο «κλειδί» που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στον Απόλλωνα.

Η αλήθεια είναι πως στο φινάλε του ματς μια ομάδα κοιτάζει αν πήρε το τριποντάκι. Και ο Ολυμπιακός πήρε τους βαθμούς κόντρα στον Απόλλωνα και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το ματς όμως στο “Καραϊσκάκη” έχει κι άλλες αλήθειες και είναι πολλά τα θέματα που πρέπει ν' απασχολήσουν τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ωστόσο υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να σταθεί κάποιος με ιδιαίτερη προσοχή κι έχει να κάνει με την επιμονή που έδειξε στα τελευταία παιχνίδια ο Λεμονής, στη χρησιμοποίηση του Μποτία στο κέντρο άμυνας των “ερυθρόλευκων”. Μια επιλογή που αποδείχθηκε λανθασμένη σε τρία συνεχόμενα ματς και η οποία έχει στοιχίσει στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Η σύγκριση μάλιστα του Ένγκελς με τον Μποτία στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, προκαλεί έντονο προβληματισμό αναφορικά με την επιμονή του Λεμονή, να στηρίζει τον Μποτία. Ασφαλώς και δεν είναι “προσωπικό” το θέμα με τον Ισπανό στόπερ, ωστόσο εδώ πάει ν' ακυρωθεί ένας παίκτης εφτά εκ. ευρώ, ο οποίος μετά το κακό ματς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, είχε βρει τα πατήματα του και είχε κάνει καλά ματς. Το κυριότερο, είχε καλή συνεργασία με τον Σισέ.

Βλέποντας λοιπόν κάποιος τα προβλήματα του Μποτία με τον Ντοστ στη Λισσαβώνα (δύο γκολ πέτυχε ο Ντοστ σε φάσεις που τον έχασε ο Ισπανός) αλλά και την απόδοση του 28χρονου στόπερ στην Κέρκυρα, είναι ν' απορεί που ο Λεμονής τον επέλεξε για ν' αγωνιστεί κι εναντίον του Απόλλωνα. Για το τι ακριβώς έγινε στη φάση του γκολ του Ελμπάζ, καλύτερα να μην το συζητήσουμε. Η εικόνα και το πως πέρασε τον Μποτία ο επιθετικός του Απόλλωνα τα λέει όλα.

Πάμε όμως και στον άλλο κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού, ο οποίος τα έκανε μαντάρα. Ο Πάπε Σισέ ήταν αλλού γι' αλλού κι εδώ πρέπει να “επέμβει” ο Λεμονής.
Τα πολύ μεγάλα λάθη που έκανε ο νεαρός κεντρικός μπακ οφείλονται στην έλλειψη συγκέντρωσης κι αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κάποιος απ' τον τρόπο με τον οποίο πασάρει ο Σενεγαλέζος αμυντικός. Αν ο Σισέ θεωρεί έχει καπαρώσει τη θέση στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών επειδή έκανε πέντε καλά ματς, τότε δεν έχει καταλάβει πόσο δύσκολη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός.

Ο προπονητής των “ερυθρολευκων” θα πρέπει να μιλήσει στου Ρέντη με τον παίκτη, γιατί το πρόβλημα του Σισέ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν καθαρά η έλλειψη συγκέντρωσης. Τα λάθη όμως που έκανε (γιατί δεν ήταν μόνο ένα) λίγο έλειψε να στοιχίσουν ακριβά στην ομάδα του λιμανιού.

Ο Λεμονής θα πρέπει άμεσα να μιλήσει και με τους συνεργάτες του, με το τιμ του. Να δουν τι δεν πάει καλά στη δουλειά που γίνεται στου Ρέντη. Ποια είναι τα λάθη και τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Γιατί μπορεί ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” να δήλωσε ότι η ομάδα του δουλεύει καλά, η εικόνα στο γήπεδο όμως άλλα δείχνει.

*Η δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού “καθάρισε” το ματς. Η αρχή έγινε από τον Ελαμπντελαουί και η συνέχεια ανήκε στον Πάρντο. Ο Κολομβιανός μπήκε αλλαγή και βοήθησε σημαντικά τους “ερυθρόλευκους”. Αν είχε και σταθερότητα στην απόδοση του τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x