Stoiximan Super League

Η «επιστροφή» του Ρομαό

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως το γκολ του Ρομαό στη νίκη του Ολυμπιακού μπορεί να αποδειχθεί γκολ αξίας 30 εκατ. ευρώ, κάτι που θα φανεί μετά τη ρεβάνς στην έδρα της Ριέκα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Αλεξί Ρομαό είναι ένα από τα πρόσωπα του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς με τη Ριέκα, πετυχαίνοντας στις καθυστερήσεις το γκολ με το οποίο οι “ερυθρόλευκοι” πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη. Ενδεχομένως ν' αποδειχθεί και γκολ αξίας 30 εκ. ευρώ, αλλά τούτο θα φανεί μετά τη ρεβάνς επί κροατικού εδάφους. Οφείλει πάντως να επισημάνει κάποιος ότι ο Τογκολέζος μέσος είναι ένα από τα πρόσωπα που κερδίζουν τις εντυπώσεις από το ξεκίνημα της προετοιμασίας κι όχι άδικα.

Πρόκειται για παίκτη που έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε δύο θέσεις (στόπερ και αμυντικό χαφ) και αν μη τι άλλο τώρα μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος, πόσο άδικος ήταν ο Πάουλο Μπέντο την περσινή σεζόν με τον Αφρικανό. Όχι γιατί δεν έβγαζε τον Μιλιβόγεβιτς για να παίξει ο Ρομαό. Κανείς δεν πρόκειται να το πει αυτό, ειδικά απ' τη στιγμή που ο Σέρβος “πέταγε” μέχρι τον Γενάρη όταν και πήρε τη μεταγραφή στην Πρέμιερ.

Αλλά η γενικότερη αντιμετώπιση του Πορτογάλου απέναντι στον Ρομαό δεν ήταν σωστή καθώς τον είχε στα...αζήτητα. Τέλος πάντων, αυτά ανήκουν στο παρελθόν και τώρα ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει το μέλλον. Και η προσπάθεια του για πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης θα κριθεί σε λιγότερο από μια εβδομάδα επί κροατικού εδάφους.

Ο Αφρικανός μέσος έχει λοιπόν δώσει λύσεις και στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Μπέσνικ Χάσι να ποντάρει πάνω του και για τη συκεκριμένη θέση. Εδώ όμως γεννάται ένα σημαντικό ερώτημα για τον προπονητή των “ερυθρόλευκων” και η απάντηση θα δοθεί από τον Αλβανό τεχνικό στα προσεχή ματς.

Η χρησιμοποίηση του Ρομαό στα μετόπισθεν έχει να κάνει με την επιθυμία του Χάσι να “χωρέσουν” στο βασικό σχήμα ο Οφόε με τον Ζιλέ ή απλά έκρινε ότι ο Βούκοβιτς δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας για το συγκεκριμένο παιχνίδι; Η “απάντηση” που θα δοθεί από τον προπονητή του Ολυμπιακού στα επόμενα παιχνίδια θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο πρέπει να σταθεί κάποιος και σε δύο τρία “πραγματάκια” που έχουν ξεχωριστή σημασία.

Ο Ρομαό είναι αμυντικός μέσος και όχι στόπερ. Το γεγονός ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του και στο κέντρο της άμυνας δε σημαίνει ότι θα γίνει κεντρικός αμυντικός σε όλα τα ματς του Ολυμπιακού. Είναι επίσης γεγονός ότι η απουσία του από τον άξονα της μεσαίας γραμμής φάνηκε χθες στον Ολυμπιακό, σε ότι έχει να κάνει με την ανασταλτική λειτουργία των “ερυθρόλευκων”, γιατί θα πρέπει να πούμε πως δεν ήταν όλα “ρόδινα” για την ομάδα του Πειραιά.

Υπήρξαν και θέματα στα οποία ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάει καλύτερα, όπως για παράδειγμα ο τρόπος που αμύνθηκαν οι δυο μέσοι του στον άξονα. Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνει κάποιος ότι ο Ρομαό δίνει κάτι πολύ σημαντικό στην ομάδα του παίζοντας στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Με την εμπειρία που έχει από την πολυετή παρουσία του στο γαλλικό πρωτάθλημα, δείχνει ότι ξέρει να κάνει το “καλό”, το “χρήσιμο” φάουλ για ν' αποτρέψει την κόντρα επίθεση του αντιπάλου.

Κι αυτό δεν το έκαναν χθες Οφόε και Ζιλέ στις κόντρες της Ριέκα, σε φάσεις που έπρεπε πάση θυσία να σταματήσει η ροή του ματς. Η τελική επιλογή (αναφορικά με τη θέση του Ρομαό) ανήκει φυσικά στον προπονητή του Ολυμπιακού και αναμένεται όπως προαναφέραμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι σωστές αλλαγές



Πάμε και σ' ένα στοιχείο του ματς που αποδείχθηκε καθοριστικό για τους “ερυθρόλευκους” κι αυτό είναι οι αλλαγές που έκανε ο Μπέσνικ Χάσι. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να επισημανθεί πως και οι τρεις που μπήκαν στο ματς (Φορτούνης, Ανδρούτσος και Πάρντο) βοήθησαν σημαντικά στην πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός για να “γυρίσει” το ματς. Ειδικά σε ότι αφορά τον Φορτούνη, έδειξε και χθες γιατί είναι ο πιο ποιοτικός Έλληνας μέσος και ίσως ο Χάσι να κατάλαβε μετά το παιχνίδι, πως αν ένας εκ των Φορτούνη – Μάριν πρέπει να μένει εκτός σχήματος, τότε αυτός δεν είναι ο Φορτούνης.

Εκτός του διεθνούς Έλληνα μέσου όμως σημαντική ήταν και η παρουσία του Ανδρούτσου, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να παίζει πίσω από τον Μπεν και να έχει και τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι στο 90'. Απομένει ένα ακόμα παιχνίδι, στη έδρα της Ριέκα, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει “υποψιασμένος” για τον τρόπο παιχνιδιού των Κροατών. Και είναι βέβαιο πως το ζητούμενο για τους πειραιώτες είναι το γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x